Gedroogde worst van puur natuurvlees
De gedroogde worst van Zorg & Natuur is gemaakt van puur rundvlees, afkomstig van onze volledig grasgevoerde Black Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen. De gedroogde worst is zeer stevig van structuur en vol van smaak.
Naast het toevoegen van bospaddenstoelen, kruiden we het rauwe vlees met een snuf keltisch zeezout. Hier komen geen e-nummers aan te pas. Dit maakt de gedroogde worst wat minder smeuïg en donkerder van kleur dan u misschien gewend bent. Juist dit is de uitstraling en smaak van puur gedroogd vlees.
We hebben naast deze heerlijke bospaddenstoel variant ook droge worsten met andere smaken, zoals de peperworst, venkelworst, knoflookworst en droge worsten naturel. Allemaal gemaakt met pure ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen en allemaal een eigen unieke smaak.
Meer over onze kuddes
Wij hebben kuddes van Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen. Allemaal zijn ze volledig grasgevoerd. Zij groeien op en grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad.
Ons vlees is puur natuurvlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
De runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan. Om een gezonde balans in deze kuddes te behouden voor de toekomst, slachten wij van tijd tot tijd een rund. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Wanneer eten we gedroogde worst?
De droge worst met bospaddenstoel van Zorg & Natuur leent zich uiteraard goed als borrelhap. Maar u kunt er ook heerlijk van smullen als tussendoortje, door een salade, door een (koude) pasta of als appetizer.
Om maximaal te profiteren van een heerlijke smaak, kunt u de worst mooi dun snijden.
Extra voordeel; gedroogde worst past goed in een koolhydraatarm dieet. Een droge worst van 100 gram bevat slechts 6,5 gram koolhydraten.
Gedroogde worst bewaren
Heeft u zo’n heerlijke droge worst van Zorg & Natuur gekocht en bent u benieuwd hoe u deze het beste kunt bewaren? En hoe zit het met de houdbaarheid?
U kunt droge worst invriezen, maar dit hoeft niet. Bij kamertemperatuur is droge worst 6 maanden houdbaar, mits de vacuümverpakking gesloten is.
Extra bewaartips:
- In de vriezer kunt u de droge worsten tot drie maanden bewaren bij een temperatuur van -18 graden.
- Na ontdooien kunt u de bospaddenstoel worsten op een droge plaats, op kamertemperatuur, bewaren voor een wat hardere droge worst.
- Voor een zachtere worst kiest u de koelkast als bewaarplek.
- U kunt de droge worsten los van elkaar in een mandje leggen of ophangen.
- Wanneer u een worst heeft aangesneden kunt het nog steeds op beide plekken bewaren, maar raden wij aan om het snijvlak af te dekken met wat huishoudfolie.
Jurgen Depaemelaere (geverifieerde eigenaar) –
Uitgelichte beoordeling
Beste droge worsten die ik al gegeten heb!!!
Ik had enorm veel spijt dat ik er maar 2 heb gekocht, dat zal bij mijn volgende bestelling niet het geval zijn 😁
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
top
Jose Hummeling (geverifieerde eigenaar) –
Heel erg lekker.
R. B. (geverifieerde eigenaar) –
Gewoon lekker
Gwendolyn S. (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijke worst, een lekkere aardse smaak.