Geitenvlees pakket
Wat in het buitenland allang bekend staat als een delicatesse, is in Nederland en België vaak nog ver verwijderd van de eettafel. We hebben het over geitenvlees. Want niet alleen de zuivel van de geit is om van te smullen. Het vlees van de geit heeft een uitzonderlijke smaak. Het is favoriet bij vele chef-koks en bovendien is vlees van de geit gezond. Lees snel verder en maak kennis met ons geitenvlees pakket.
Geitenvlees van Drentse landgeiten
Geiten kunnen met weinig toe. Vroeger werden ze vaak gehouden op arme gronden waar weinig viel te halen. Ze kregen de bijnaam ‘armeluiskoeien’ in de volksmond. Tegenwoordig worden ze ook op rijkere gronden ingezet. Al helemaal als u kijkt naar onze Drentse landgeiten. Deze grazen in de rijke gebieden van Staatsbosbeheer en helpen mee de heide in toom te houden. Vlees van geiten is natuurvlees bij uitstek.
Ons geitenvlees is afkomstig van geiten die in de natuur gegraasd hebben (7 maanden tot 2 jaar). Er zit voornamelijk geitenvlees in dit pakket van Drents landgeit, maar soms zit er ook bokkenvlees in van jonge bokjes. Beide smaken erg goed en afhankelijk van uw bereidingswijze kan vlees van de geit wildachtig smaken, maar ook mild.
Geitenvlees vs. schapenvlees
Geitenvlees wordt regelmatig vergeleken met schapenvlees/lamsvlees. Toch is het anders. Vlees van geiten is namelijk milder en kruidiger van smaak van lamsvlees. Daarnaast is het magerder en bevat het vlees van de geit minder cholesterol dan vlees van andere diersoorten.
Het vlees van geiten is minder vet dan kippenvlees en heeft meer eiwit dan rundvlees. Door lage niveaus van verzadigd vet en cholesterol en juist hoge hoeveelheden van ijzer en eiwit, is geitenvlees zeer geschikt voor iedereen die een gezond stukje vlees op tafel wil zetten.
Vlees van een geit kunt u herkennen aan een mooie crèmekleurige tot donkerroze kleur. Wanneer het afkomstig is van een ouder dier zal het vlees dieproder kleuren en de smaak meer uitgesproken worden. Het vlees is stevig, veerkrachtig en heeft een glans.
Zit daar een geurtje aan?
Mensen zeggen wel eens dat ze de geit nog kunnen ruiken bij geiten producten. Hoe zit dat dan? Door het eten van gras slaat de geit een chemische stof op in het lichaamsvet. Dit stofje heet ‘skatol’. Hoe ouder de geit, hoe meer de geur van skatol aanwezig is. Door een snelle bereiding op hoog vuur, zoals bij grillen of barbecueën, kan de geur eerst wat sterker overkomen. Deze verdwijnt echter na de eerste verhitting.
Geitenvlees bereiden
Geitenvlees kan gebakken, gebraden, gestoofd en gegrilld worden. Het vlees is heerlijk wanneer het nog wat rosé is en niet helemaal wordt doorbakken. Laat het vlees na de bereiding even rusten (in aluminiumfolie). Zo wordt het steviger en verdelen de sappen zich goed.
Vlees van de geit heeft al veel smaak van zichzelf. Kruiden als peper, piment, tijm, koriander, komijn en cardemon kunnen hier erg goed mee gecombineerd worden. Bij stoofpotjes is een scheut witte wijn een aanrader. En vergeet de knoflook niet. Deze past ook erg goed erbij. Groenten die goed bij dit vlees passen zijn peultjes, sperziebonen, asperges, worteltjes, lamsoren en rode kool.
Recepten met geitenvlees
Er zijn verschillende heerlijke recepten te vinden met vlees van de geit. Door één van onze klanten werden we getipt over 3 heerlijke recepten met bokkenvlees, met als favoriet recept nummer 3.
Fijn dat geitenvlees bij jullie te verkrijgen is, dat is best lastig in Nederland. En het is heerlijk!
Fantastische kwaliteit.
Heerlijk vlees. Snel, volgens afspraak en goed verpakt geleverd.
Zoals al het vlees van Zorg & Natuur is de kwaliteit prima. Het pakket is wel prijzig voor wat betreft de inhoud. Daarom 4 sterren.
Heerlijk vlees met subtiele smaak, aanrader!!