Productcode 1329 Categorieën , ,

Geitenvlees pakket van Drentse landgeit

43,00

2.05kg. Prijs per kilo 20,98
(3 klantbeoordelingen)

We hebben waarschijnlijk allemaal wel eens zuivel van de geit geproefd, maar heeft u wel eens geitenvlees gehad?

Het vlees van de geit heeft een uitzonderlijke smaak. Het is favoriet bij vele chef-koks en bovendien erg gezond. Hoog tijd om dit vlees meer aandacht te geven!

Wat zit er in het Geitenvlees pakket?

product hoeveelheid
geiten rugje
2 x 250 gram geiten poulet 500 gram
3 x 150 gram geiten kotelet 450 gram
1 x 800 gram geitenbout 800 gram

Gewicht: 2.2 kilo

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Geitenvlees pakket

Wat in het buitenland allang bekend staat als een delicatesse, is in Nederland en België vaak nog ver verwijderd van de eettafel. We hebben het over geitenvlees. Want niet alleen de zuivel van de geit is om van te smullen. Het vlees van de geit heeft een uitzonderlijke smaak. Het is favoriet bij vele chef-koks en bovendien is geitenvlees gezond. Lees snel verder en maak kennis met ons geitenvlees pakket.

geitenvlees sate

Geitenvlees van Drentse landgeiten

Geiten kunnen met weinig toe. Vroeger werden ze vaak gehouden op arme gronden waar weinig viel te halen. Ze kregen de bijnaam ‘armeluiskoeien’ in de volksmond. Tegenwoordig worden ze ook op rijkere gronden ingezet. Al helemaal als u kijkt naar onze Drentse landgeiten. Deze grazen in de rijke gebieden van Staatsbosbeheer en helpen mee de heide in toom te houden. Vlees van geiten is natuurvlees bij uitstek.

Ons geitenvlees is afkomstig van geiten tot 1 jaar, dit kan een combinatie zijn van Chevon (geitenlam 5-7 maanden) en CapraSelect (7 maanden tot 2 jaar). Afhankelijk van de bereidingswijze kan geitenvlees wildachtig smaken, maar ook mild.

Geitenvlees pakket van Drentse landgeit

Geitenvlees vs. schapenvlees

Geitenvlees wordt regelmatig vergeleken met schapenvlees/lamsvlees. Toch is het anders. Vlees van geiten is namelijk milder en kruidiger van smaak van lamsvlees. Daarnaast is het magerder en bevat het vlees van de geit minder cholesterol dan vlees van andere diersoorten.

Het vlees van geiten is minder vet dan kippenvlees en heeft meer eiwit dan rundvlees. Door lage niveaus van verzadigd vet en cholesterol en juist hoge hoeveelheden van ijzer en eiwit, is geitenvlees zeer geschikt voor iedereen die een gezond stukje vlees op tafel wil zetten.

Geitenvlees kunt u herkennen aan een mooie crèmekleurige tot donkerroze kleur. Wanneer het afkomstig is van een ouder dier zal het vlees dieproder kleuren en de smaak meer uitgesproken worden. Het vlees is stevig, veerkrachtig en heeft een glans.

Zit daar een geurtje aan?

Mensen zeggen wel eens dat ze de geit nog kunnen ruiken bij geiten producten. Hoe zit dat dan? Door het eten van gras slaat de geit een chemische stof op in het lichaamsvet. Dit stofje heet ‘skatol’. Hoe ouder de geit, hoe meer de geur van skatol aanwezig is. Door een snelle bereiding op hoog vuur, zoals bij grillen of barbecueën, kan de geur eerst wat sterker overkomen. Deze verdwijnt echter na de eerste verhitting.

Geitenbout, een heerlijk stuk geitenvlees

Geitenvlees bereiden

Geitenvlees kan gebakken, gebraden, gestoofd en gegrilld worden. Het vlees is heerlijk wanneer het nog wat rosé is en niet helemaal wordt doorbakken. Laat het vlees na de bereiding even rusten (in aluminiumfolie). Zo wordt het steviger en verdelen de sappen zich goed.

Vlees van de geit heeft al veel smaak van zichzelf. Kruiden als peper, piment, tijm, koriander, komijn en cardemon kunnen hier erg goed mee gecombineerd worden. Bij stoofpotjes is een scheut witte wijn een aanrader. En vergeet de knoflook niet. Deze past ook erg goed erbij. Groenten die goed bij dit vlees passen zijn peultjes, sperziebonen, asperges, worteltjes, lamsoren en rode kool.

Recept: Gelardeerde geitenbout met knoflook en rozemarijn

Ingrediënten:

  • 1 geitenbout met bot
  • 1 bos rozemarijn
  • 1 bol knoflook (dus alle teentjes)
  • zout en peper
  • 8 verse laurierblaadjes
  • 4 dl roze wijn
  • 2 dl olijfolie
  • rollade-touw

Bereidingswijze:

  1. Steek met een smal scherp mes of lardeernaald in het vlees en duw er takjes rozemarijn in (knoflook kan ook).
  2. Bindt met een rolladetouw de bout strak op en leg de bout in een schaal.
  3. Maak een marinade met de olijfolie, rode wijn en gepelde knoflookteentjes. Laat dit een nacht in de koelkast staan.
  4. Verwarm de oven voor op 1600 C.
  5. Leg de bout in een ovenschaal of braadslede en schenk de marinade erover. Leg de laurierblaadjes erbij in.
  6. Laat het vlees zo’n 2 uur in de oven garen, bedruip wel regelmatig met het vocht uit de ovenschaal.
  7. Laat het vlees even rusten (onder aluminiumfolie) om de sappen goed te verdelen. Serveer en breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
Gewicht 2.05 kg
Ingrediënten 100% geitenvlees

3 beoordelingen voor Geitenvlees pakket van Drentse landgeit

  1. lennaert (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk vlees. Snel, volgens afspraak en goed verpakt geleverd.

  2. Werner (geverifieerde eigenaar)

    De chipolata zou ik niet meer nemen ,eerder de bouten en het vast vlees , daar kan je meer mee bereiden.

  3. Frans Adriaanse (geverifieerde eigenaar)

    Lekker zacht vlees, worstjes wat droog.

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top