Productcode 1206 Categorie:

Gepaneerde schnitzel, 200 gram, 1 stuk

4,90

200 gr. Prijs per kilo 24,50
(9 klantbeoordelingen)

Gepaneerde schnitzel van scharrelvarken, 200 gram

Onze gepaneerde schnitzel wordt van de bil gesneden. Het is mager, mals vlees met een zachte smaak. Gepaneerde schnitzel is dun maar wordt vaak voor de bereiding nog extra plat geslagen. De aangebrachte paneerlaag maakt deze schnitzel extra lekker mals.

Hoe bakt u de lekkerste gepaneerde schnitzel?

  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en leg de gepaneerde schnitzel er in.
  • Bak de eerst een paar minuten op hoog vuur tot hij mooi bruin en krokant is.
  • Draai hem maar 1 x om, zo voorkom je dat het korstje snel kapot gaat.
  • Laat de schnitzel daarna op laag vuur nog even goed gaar worden.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Gepaneerde schnitzel van scharrelvarken

Onze gepaneerde schnitzel wordt van de bil gesneden. Het is mager, mals vlees met een zachte smaak. Gepaneerde schnitzel is dun maar wordt vaak voor de bereiding nog extra plat geslagen. De aangebrachte paneerlaag maakt deze schnitzel extra lekker mals.

gepaneerde schnitzel, hoe bak of frituur je die het lekkerst?Hoe bakt u de lekkerste gepaneerde schnitzel?

  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en leg de gepaneerde schnitzel er in.
  • Bak de eerst een paar minuten op hoog vuur tot hij mooi bruin en krokant is.
  • Draai hem maar 1 x om, zo voorkom je dat het korstje snel kapot gaat.
  • Laat de schnitzel daarna op laag vuur nog even goed gaar worden.

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Waar komt de gepaneerde schnitzel vandaan?

Het Veluws landvarken

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Desondanks vragen klanten vaak of wij ook varkensvlees kunnen leveren. Je kunt dan vanzelfsprekend gewoon NEE blijven verkopen. Maar het is voor klanten natuurlijk hartstikke praktisch en aanzienlijk duurzamer om de bestelling van vlees voortaan bij één partij te kunnen plaatsten die het vervolgens in één beweging thuis bezorgt.

Optimaal dierenwelzijn

Een lang verhaal kort; om in deze behoefte te kunnen voorzien zijn wij een zorgvuldige zoektocht gestart. Zo’n Scharrelvarkenshouder moet vanzelfsprekend wel voldoen aan een aantal essentiële criteria, zoals: Optimaal dierenwelzijn, Biologische werkwijze, Kleinschalig bedrijf en een Hoge kwaliteitsstandaard.

Varkens die alle vrijheid hebben om buiten te zijn

Varkensvlees van biologische boerderij online bestellen bij ZorgNatuur.nlWij hebben uiteindelijk een vijfsterren varkensboer gevonden die Biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.
Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden.
Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Een eerlijk en gezond stuk varkensvlees

Wij weten zeker dat we met het Scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Wij hebben een aparte pagina samengesteld waar al onze varkensproducten op staan. KLIK HIER om ze allemaal te zien.

TIP gepaneerde schnitzel ontdooien

De traditionele methode

Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.

  • Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
  • Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd. Grotere stukken vlees, zoals een rollade van 1 kg, hebben zeker een etmaal nodig om volledig te ontdooien.
  • Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.

De snelle methode

Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen

  • Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
  • U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
  • Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
  • Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.

De snelste (maar zeker niet de beste) methode

het vlees ontdooien in de magnetron

  • Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
  • Leg het vlees vervolgens op een bord
  • Gebruik de ontdooi-stand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
  • De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.

 

 

 

Gewicht 0.200 kg
Ingrediënten Tarwe, wortel, curcuma, foelie, gember, zout, koriander, nootmuskaat, paneermeel, paprika, peper
Voedingswaarde
Varkensschnitzel gepaneerd rauw per 100 gr
Energie 599/142 kJ/kcal
Vetten 2,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,9 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1,1 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 8,1 gram
waarvan suikers 2,0 gram
Vezels 1,0 gram
Eiwitten 20,6 gram
Zout 0,417 gram

9 beoordelingen voor Gepaneerde schnitzel, 200 gram, 1 stuk

  1. Hans E. (geverifieerde eigenaar)

    Vast product. Formaat vind ik aan de grote kant voor in de pan, ik halveer derhalve.

  2. Alma Soeteman (geverifieerde eigenaar)

    Nog niet gegeten maar alle vertrouwen in dat het super zal zijn

  3. Karin Kappen (geverifieerde eigenaar)

    heel groot, dus we eten er met zijn tweetjes van

  4. Karin Kappen (geverifieerde eigenaar)

    meer dan genoeg voor 2 personen

  5. Mieke Nieuwland (geverifieerde eigenaar)

    Hėerlijk mals lapje vlees. Lekker gekruid.

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top