Actie!
Productcode 713 Categorieën , Productsoort

Gerookte runderlende (200 gram)

7,26

200 gr. Prijs per kilo 36,30
(1 klantbeoordeling)

Gerookte Runderlende, Ambachtelijk gerookt in eigen vet. En juist dat geeft nog meer smaak aan dit heerlijke vlees. Gesneden is de gerookte runderlende vergelijkbaar met carpaccio, alleen is dit vele malen zachter.

Tip: Snij het vlees in dunne plakken. Garneer met truffelmayo, pijnboompitten en rucolasla en je hebt een overheerlijk vooraf gerecht. Onder andere perfect voor feestdagen!

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
 • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Gerookte Runderlende, gesneden

Onze gerookte runderlende is ambachtelijk gerookt in eigen vet, en dat geeft nog meer smaak aan dit heerlijke vlees. Het is het vergelijkbaar met carpaccio, alleen is dit vele malen zachter.

gerookte runderlende van biologische Black Angus

Waar komt de gerookte runderlende vandaan?

Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees. Al onze runderen zijn biologisch gecertificeerd. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.

Natuurlijke, sociale kuddes

Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

Biologisch-rundvlees-van Angus en Hooglander runderen uit-Nederlandse Natuurgebieden.

Wist u dit over ons grasgevoerd Natuurvlees?

 • Onze runderen zijn biologisch gecertificeerd. Ze groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
 • Onze  Angus, Hooglander en Limousin runderen leven op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
 • Wij houden de dieren voor onze begrazingsactiviteiten. Niet voor de slacht. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Om een gezonde balans in de kuddes te behouden voor de toekomst, ontkomen we er niet aan af en toe een dier te moeten slachten. Dit laten wij met zorg doen door gecertificeerde bedrijven.
 • Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.

limousin-runderen eigen kudde van ZorgNatuur.nl

Rijping van het vlees

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen. Wanneer wij het hebben over het rijpen van vlees, dan bedoelen wij eigenlijk dat ons vlees de tijd krijgt. Tijd om malser te worden en beter op smaak te komen.

In plaats van het vlees direct te versnijden en te verpakken, laten wij het in het been eerst een aantal weken ‘in de wind’ hangen. Dat doen we natuurlijk niet buiten ergens onder een afdakje. Dat gebeurd in speciale koelcellen met luchtcirculatie, bij een gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur (tussen 0°C en 1°C). Vervolgens verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct in*. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Vlees online bestellen

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

Gewicht 0.200 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Runderlende rauw per 100 gr
Energie 709/170 kJ/kcal
Vetten 9 gram
waarvan verzadigde vetzuren 5 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Eiwitten 21,2 gram
Zout 0,12 gram

1 beoordeling voor Gerookte runderlende (200 gram)

 1. Alma Soeteman (geverifieerde eigenaar)

  Wat een heerlijk vleesje is dit, ik maak hier carpaccio maaltijd salades van, wit wijntje erbij en je hebt een perfecte zondag te pakken…

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top