Gerookte Runderlende, gesneden
Onze gerookte runderlende is ambachtelijk gerookt in eigen vet, en dat geeft nog meer smaak aan dit heerlijke vlees. Het is het vergelijkbaar met carpaccio, alleen is dit vele malen zachter.
Waar komt de gerookte runderlende vandaan?
De runderlende van Zorg & Natuur is afkomstig van het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Vlees van deze soorten wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak.
Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.
Het vlees van onze runderen is puur natuurvlees. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.
Natuurlijke, sociale kuddes
Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.
Wist u dit over ons grasgevoerd Natuurvlees?
- Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen leven op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Wij houden de dieren voor onze begrazingsactiviteiten. Niet voor de slacht. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Om een gezonde balans in de kuddes te behouden voor de toekomst, ontkomen we er niet aan af en toe een dier te moeten slachten. Dit laten wij met zorg doen door gecertificeerde bedrijven.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Rijping van het vlees
Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen. Wanneer wij het hebben over het rijpen van vlees, dan bedoelen wij eigenlijk dat ons vlees de tijd krijgt. Tijd om malser te worden en beter op smaak te komen.
In plaats van het vlees direct te versnijden en te verpakken, laten wij het in het been eerst een aantal weken ‘in de wind’ hangen. Dat doen we natuurlijk niet buiten ergens onder een afdakje. Dat gebeurd in speciale koelcellen met luchtcirculatie, bij een gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur (tussen 0°C en 1°C). Vervolgens verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct in*. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.
*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.
Vlees online bestellen
Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.
Frans Adriaanse (geverifieerde eigenaar) –
Uitgelichte beoordeling
Heerlijk van smaak gegeten als carpaccio met truffel mayonaise
Evelien (geverifieerde eigenaar) –
Uitgelichte beoordeling
Heerlijk vlees! Ik doe dit vlees graag op mijn zelf gemaakt desem brood.
Met de feestdagen wil ik het ook als carpaccio gaan proberen.
Alma Soeteman (geverifieerde eigenaar) –
Uitgelichte beoordeling
Wat een heerlijk vleesje is dit, ik maak hier carpaccio maaltijd salades van, wit wijntje erbij en je hebt een perfecte zondag te pakken…
Florijn Klein (geverifieerde eigenaar) –
Kan niet anders zeggen, dan wederom heerlijk en een fantastische smaak en textuur.
Burak Tartan (geverifieerde eigenaar) –
good