Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Productcode 102 Categorie:

Tartaar, 2 stuks, 200 gram

(28 klantbeoordelingen)

4,60

Tartaar, 2 x 100 gram gemaakt van mager vlees van bijvoorbeeld de muis, bovenbil of platte bil.

Hoe maakt u de lekkerste Biefstuk Tartaar?

Steak tartare is super makkelijk om te maken en wanneer je goed smaakvol vlees gebruikt kan er met het recept eigenlijk niks misgaan. Het staat helemaal voor u uitgeschreven bij de omschrijving.
Ingredienten: 100% grasgevoerd rundvlees

Kiloprijs: € 23.05

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen, geen minimum

Tartaar, 2 stuks tartaar van Biologisch rund

2 x 100 gr smaakvolle tartaar, gemaakt van mager vlees van bijvoorbeeld de muis, bovenbil of platte bil.

Tartaar recept, mooi opgemaaktRecept biefstuk tartaar

Steak tartare is een echte klassieker. Je vindt het in veel restaurants met een Franse keuken standaard terug op de kaart. Wanneer je op sjiek aan het tafelen bent wordt het nog wel eens direct aan tafel voor je bereid. Geweldig is dat! Maar het is mij ook wel gebeurd dat alle smaakmakers apart werden geserveerd. Moest ik naar eigen smaak en inzicht aan de slag. En dat viel nog knap tegen, want er werd bijvoorbeeld geen tabasco op tafel gezet en ook de verse kruiden ontbraken. Ik houd van een pittige tartaar dus die paar druppels tabasco horen er naar mijn smaak echt bij.

Hoe maak je de lekkerste Biefstuk Tartaar?

Steak tartare is super makkelijk om te maken en wanneer je goed smaakvol vlees gebruikt kan er met onderstaand recept eigenlijk niks misgaan.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 tartaartjes van grasgevoerd natuurrund (400 gram)
  • 4 eieren
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 70 gr fijngehakte kappertjes
  • 2 el mosterd
  • 2 el fijngehakte platte peterselie
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 70 gr fijngehakte zure augurkjes
  • 2 el mayonaise (liefst een zurige franse mayonaise en geen zoetige)
  • Scheutje worcestersaus
  • Paar druppels tabasco
  • Zeezout (fleur de sel) & peper uit de molen naar smaak (ongeveer 2 tl zout en 3 tl peper)
  • bakje waterkers
  • 8 dunne sneetjes wittebrood

Bereiding

  1. Haal het vlees direct uit de koelkast wanneer je met de bereiding begint. Zo is de koude klets er af wanneer je het opdient en heeft het vlees veel meer smaak.
  2. Snijd de sjalotten, augurken en kappertjes in kleine stukjes en hak de bieslook en peterselie fijn.
  3. Voeg daarbij de mosterd, mayonaise, tabasco en worcestersaus en roer alles met versgemalen peper en zeezout naar smaak goed door.
  4. Verhit ondertussen een pan met water en kook de eieren zacht (in vijf a zes minuten). Laat ze even schrikken zodat je ze makkelijk kunt pellen.
  5. Meng nu in een grote kom de rundertartaar met alle smaakmakers. Roer het mengsel goed door.
  6. Maak nu vier gelijke ballen van de aangemaakte steak tartaar en druk ze in een nonchalante tartaarvorm een beetje plat op de borden. Maak een kuiltje in het midden en plaats daar de gepelde eitjes in.
  7. Leg een plukje gewassen waterkers naast de tartaar en rooster de sneetjes brood.
  8. Snijd de eitjes een beetje open zodat het zachte eigeel zichtbaar wordt. Direct serveren

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Waar komt het rundvlees vandaan?

Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees. Al onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd en biologisch gecertificeerd. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.

SKAL* BIO CONTROLE

Onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd onder nummer 102964.

Vind hier ons bio-bedrijf * SKAL is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland.

Geroemd vanwege de smaak

Biologisch-rundvlees-van Angus en Hooglander runderen uit-Nederlandse Natuurgebieden.Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

Wist u dit over ons grasgevoerde natuurvlees?

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.

  • Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
  • Onze  Angus runderen groeien op in Natuurgebieden in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Wij houden de dieren namelijk niet voor de vleesproductie. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
Gewicht 0.2 kg
Ingrediënten 100% rundvlees
Voedingswaarde
Rundertartaar rauw per 100 gr
Energie 577/137 kJ/kcal
Vetten 5,7 gram
waarvan verzadigde vetzuren 2,4 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2,5 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 0,3 gram
waarvan suikers 0,3 gram
Vezels 0,1 gram
Eiwitten 21,1 gram
Zout 0,084 gram

28 beoordelingen voor Tartaar, 2 stuks, 200 gram

4,8
Gebaseerd op 28 beoordelingen
  1. Maaike v. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Goed contact, heerlijk vlees en snelle bezorging!

  2. Heleen Vissers (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    lekker vlees

  3. Marianne Lamerichs (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Gewoon heerlijk. Heb het gebruikt voor gevulde paprika en courgette. Was heerlijk. En rouw aangemaakt voor op het brood. Gewoon lekker.

  4. Gaby Claus (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk

  5. Anja Saly (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    prima

  6. Jan Gerrit van Oord (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Smaak viel er beetje tegen

  7. Evita Mooldijk (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Lekker

  8. S Peters (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk, zoveel meer smaak. Zelfs het biovlees uit de supermarkt is hier niet mee te vergelijken. Voor mij alleen nog maar echt bio vlees.

  9. C.Y. de Bordes (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    We zijn altijd sceptisch met tartaar omdat het zo droog is. Maar deze tartaar is heerlijk sappig en lekker.

  10. Hans E. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Erg lekker en blijft lekker mals na kruiden en daarna insmeren met mosterd. Groninger mosterd uiteraard!

  11. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Supermals en smaakvol

  12. Wessel van der Donk (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    goed

  13. Hans E. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Op herhaling.

  14. Elly van Unnik (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Lekker

  15. J.A. Kroese (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    klein maar fijn

  16. Karin V. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Uitstekend

  17. C. Choufoer – v.d.Ven (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    goed

  18. Gaby Claus (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    heerlijk met pepersaus

  19. Edsart Baarsma (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Lekker sappig

  20. Hans Eckhardt (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Vaste keus.

  21. Phine Berghuijs (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    een “puur” tartaartje!

  22. Gaby Claus (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    nog niet opgegeten ervaring is goed

  23. TJ Goudriaan (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    goedgoed

  24. C. Choufoer – v.d.Ven (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    goed

  25. Anneke Förch (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk mals

  26. Daniella Bruinsma (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  27. Gaby Claus (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Jammer ze vielen uit elkaar

  28. Ger van Houten (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk met een rauw uitje.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top