Grasgevoerd Natuurvlees van Zorg & Natuur

Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Aangewassen rundvet van grasgevoerd natuurrund

(5 klantbeoordelingen)

9,16 incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Ben jij bewust bezig met eten en probeer je dierlijke vetten een belangrijkere plaats in je dagelijkse voeding te geven? Of volg je het Oerdieet, Paleo- of Ketogeen dieet? Dan kun je met behulp van aangewassen vet van grasgevoerde natuurrunderen het vetgehalte in je eten optimaliseren.

Verpakt per 1 kilo.

Kiloprijs: € 9,16

SKU 708 Categorie:

Rundvet van onze grasgevoerde Hooglander, Angus of Limousin runderen

Het belang van goede dierlijke vetten in ons dagelijks dieet begint gelukkig weer langzaam door te dringen in de moderne voedingsrichtlijnen. Vet is namelijk onmisbaar voor talloze essentiële processen in ons lichaam. Zo zijn meervoudig onverzadigde vetzuren essentieel voor de opbouw van onze celwanden (hersencellen). Ontstekingsreacties verminderen doordat onverzadigde vetzuren het immuunsysteem helpen. Terwijl verzadigde vetten ervoor zorgen dat ons lichaam voedingsstoffen zoals vitaminen A, D, E en K kan opnemen. Vet verteert relatief langzaam, je hebt daardoor langer een verzadigd gevoel en bovendien wordt eiwit beter verteerd dankzij vet.
Lange keten vetzuren zijn essentieel voor het zenuwsysteem. Twee daarvan, Stearinezuur en palmitoleïne zuur, zitten voornamelijk in dierlijke producten zoals eigeel, grasboter, vis en orgaanvlees. En we kennen inmiddels allemaal wel het belang van voldoende omega 3 vetzuren in onze voeding. Vooral je geheugen en vermogen tot leren spint garen bij dit ‘breinvoedsel’. Vette vis is veruit de beste bron voor omega 3. Maar ook in vlees & vet van grasgevoerde runderen en eidooiers zit omega 3. Kies daarom bij het eten van vlees altijd voor natuurvlees, biologisch of biologisch-dynamisch rund, of goed beheerd wild. Dan weet je zeker dat de dieren een zo natuurlijk mogelijk leven en dieet hebben gehad.

Aangewassen rundvet is vet dat zich bevindt tussen het spierweefsel van het dier. Vroeger werd dit vet veel gebruikt om mee te bakken en braden. Maar door allerlei goedbedoelde voedingsadviezen over vetarm eten, waar men inmiddels weer hard van terug komt, is het rundvet compleet uit onze keukens verdwenen. Hoog tijd voor een herintroductie! Ben jij bewust bezig met eten en probeer je dierlijke vetten een belangrijkere plaats in je dagelijkse voeding te geven? Of volg je het Oerdieet, Paleo- of Ketogeen dieet? Dan kun je met behulp van aangewassen vet van grasgevoerde natuurrunderen het vetgehalte in je eten optimaliseren.

5 redenen om voor grasgevoerd Natuurvlees te kiezen

 1. Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
 2. Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
 3. Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
 4. Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
 5. Voor Staatsbosbeheer, Wetterskip Fryslân, natuurgebied het Fochteloërveen en Natuurmonumenten, alsmede Gemeente  Almere, Heerhugowaard en Ooststellingwerf beheren wij met onze kuddes de volgende natuurgebieden.
Het biologische Natuurvlees in de webshop is afkomstig van dieren uit onze eigen kuddes. Als begrazingsbedrijf beheren wij met behulp van deze kuddes verschillende natuurgebieden.

1. Duinen Schoorl
2. Geestmerambacht
3. Waterlandse bos
4. Noorderplassen
5. Fochteloërveen
6. Meindersveen
7. Vrouwenerveld
8. Ooievaarsplas

Black Angus kalf rustig opgroeiend bij haar moeder

Biologisch & grasgevoerd een bewuste keuze!

Je wilt graag weten wat je eet. Je gezondheid is tenslotte heel belangrijk. Gezond zijn en gezond blijven gaat niet vanzelf. Daarom kies je grasgevoerd. Bovendien vind je het een prettige gedachte dat een dier een mooi leven heeft gehad voordat het op je bord eindigt. Met het grasgevoerde natuurvlees van onze grazers heb je die zekerheid. Wij garanderen dat je ook echt een authentiek grasgevoerd vlees ontvangt. U kunt onze runderen spotten in Natuurgebieden en ook worden wij regelmatig gecontroleerd. Bekijk hier onze Skal BIO, Grasgevoerd en IKB rund certificering.

Gewicht1 kg
ingrediënten

100% grasgevoerd rundvet

5 beoordelingen voor Aangewassen rundvet van grasgevoerd natuurrund

 1. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Verified reviewVerified review - view originalExternal link

  Het zou handiger zijn als het aangewassen Rundvet in kleinere porties verpakt en ingevroren zou kunnen worden van bijvoorbeeld 150 of 250 gram. 1 kg is teveel om in 1 keer te ontdooien. Meestal moet de helft worden weggegooid omdat het al na 1 a 2 dagen ranzig wordt in de koelkast.

 2. Stacy Kuus (geverifieerde eigenaar)

  Dit vet is echt mijn redder in nood om aan extra calorieën te komen en essentiële vetzuren. De smaak is goed en het heeft een mooie gelige kleur. Als reactie op de comment hierboven: het vet in de vriezer laten en per maaltijd met een groot mes eraf snijden en dat stuk in de pan doen. Dan hoef je het vet niet weg te gooien.

 3. Anita (geverifieerde eigenaar)

  Verified reviewVerified review - view originalExternal link

  Nog biet gebruikt

 4. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Verified reviewVerified review - view originalExternal link

  Echt lekker!

 5. Nayeli V. (geverifieerde eigenaar)

  Verified reviewVerified review - view originalExternal link

  I’m pretty happy with your products

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…

Nieuwsbrief

We willen u maandelijks verrassen met aanbiedingen, ontwikkelingen op natuurgebied, onze Zorgboerderij, en informeren over onze grazers!
Wanneer is dit er weer? Helaas zijn wij momenteel door onze voorraad heen. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer het weer verkrijgbaar is, vul dan hieronder uw e-mail adres in.
Scroll naar top