Grasgevoerd Natuurvlees van Zorg & Natuur

Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Tournedos, biefstuk van de haas

(18 klantbeoordelingen)

11,53 incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Tournedos of biefstuk van de haas is en mooie steak uit de haas. Dit is het meest malse deel van het rund, omdat er geen vet en bindweefsel in zit. Dit is geen werkvlees en daarom heel zacht. Het komt uit de lende op de rug van het rund. Het is heel zacht met een fijne structuur.

Gewicht: 200 gram
Bereidingstip:

  • Haal het vlees tenminste 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
  • Bak het rondom aan in olie of boter.
  • Zet het vuur laag en laat 3 tot 5 minuten rustig doorgaren of plaats in een voorverwarmde oven van 120°C tot een kerntemperatuur van 48 – 50°C.
  • 5 minuten laten rusten.
  • Kruiden naar smaak.

Kiloprijs: € 57,65

SKU 770 Categorie:

Tournedos biefstuk van biologisch gecertificeerde Schotse Hooglander, Black Angus of Limousin rund.

200 gr Tournedos van het meest malse stuk vlees van het rund, de haas

Tournedos of biefstuk van de haas is en mooie steak uit de haas, en is het meest malse deel van het rund, omdat er geen vet en bindweefsel in zit. Dit is geen werkvlees en daarom heel zacht. Het komt uit de lende op de rug van het rund. Het is heel zacht met een fijne structuur.

Wist u dit over ons grasgevoerde natuurvlees?

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen* waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.

  • Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
  • Onze  Angus en Schotse Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!

*Rijping van het vlees

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen. Wanneer wij het hebben over het rijpen van vlees, dan bedoelen wij eigenlijk dat ons vlees de tijd krijgt. Tijd om malser te worden en beter op smaak te komen.
In plaats van het vlees direct te versnijden en te verpakken, laten wij het in het been eerst een aantal weken ‘in de wind’ hangen. Dat doen we natuurlijk niet buiten ergens onder een afdakje. Dat gebeurd in speciale koelcellen met luchtcirculatie, bij een gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur (tussen 0°C en 1°C).daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.

 

Gewicht0.200 kg
Voedingswaarde

Tournedos/haasbiefstuk

per 100 gr

Energie

489/116 kJ/kcal

Vetten

2,3 gram

waarvan verzadigde vetzuren

0,9 gram

waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren

0,1 gram

waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren

0,1 gram

Koolhydraten

0 gram

waarvan suikers

0 gram

Vezels

0 gram

Eiwitten

23,7 gram

Zout

0,005 gram

18 beoordelingen voor Tournedos, biefstuk van de haas

  1. Christine (geverifieerde eigenaar)

    Als flextariërs eten we af en toe een goed stukje vlees. Een eerste bestelling gedaan en vandaag een biefstukje black angus gegeten. Wij hebben genoten! Heerlijk!

  2. Irene (geverifieerde eigenaar)

    Wow,ik heb serieus nog nooit zo’n waanzinnig lekkere haasbiefstuk gegeten….Topkwaliteit!!! Heerlijk rood wijntje erbij, echt genieten….zo hoort een biefstuk te zijn; super mals (het mes gleed er zo doorheen) en echt een fantastische smaak. Zo hoort het!
    We’ll be back…

  3. Marleen Zweers (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

  4. Cees Jan (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Nog niet gegeten

  5. jan (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Heerlijk

  6. Dian (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Super mals en mooie porties.

  7. Gaby Claus (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Botermals een droom voor je smaakpapillen.

  8. Jan Gerrit van Oord (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Heerlijk vlees waarin je de natuurlijke smaak proeft

  9. Ronald Vegter (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Zalig

  10. Monique van Geemen (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Heerlijk mals vlees

  11. Rob v. (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Heerlijk, mals en mooie structuur. Sous-vide bereid een geschenk op tafel

  12. Feija (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Regelmatig bestel ik deze biefstuk van de haas! Het is vlees van een super kwaliteit, mals en fijn van smaak, zelfs zo dat het toevoegen van zout overbodig is!

  13. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    .

  14. Madeleine (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Zo mals zacht vlees

  15. Diederik Septer (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    uitstekend

  16. Ronald Vegter (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Lekkerder vind je niet

  17. Madeleine (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Wat een zacht mals stukje vlees.

  18. Annie Schuuring (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Goed stuk vlees. Goede prijsafspraak.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…

Nieuwsbrief

We willen u maandelijks verrassen met aanbiedingen, ontwikkelingen op natuurgebied, onze Zorgboerderij, en informeren over onze grazers!
Wanneer is dit er weer? Helaas zijn wij momenteel door onze voorraad heen. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer het weer verkrijgbaar is, vul dan hieronder uw e-mail adres in.
Scroll naar top