Actie!

Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Productcode 770 Categorieën ,

Tournedos, biefstuk van de haas, 200 gram

(25 klantbeoordelingen)

11,53 10,00

Tournedos, ofwel biefstuk van de haas, is en mooie steak uit de ossenhaas. Dit is het meest malse deel van het rund, omdat er geen vet en bindweefsel in zit. Tournedos is geen werkvlees en daarom heel zacht. Het komt uit de lende op de rug van het rund. Dit kwalitatieve, malse vlees heeft een fijne structuur.

Kiloprijs: € 57,65

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen, geen minimum

Wat is tournedos?

Tournedos is een mooie steak uit de haas van het rund. Dit luxe stuk vlees wordt ook wel haasbiefstuk genoemd en is het meest malse biefstuk. Door onze slager wordt deze met zorg gesneden uit de rug van het rund, dichtbij de lende. Vervolgens wordt deze verpakt per 200 gram. 

De tournedos komt uit de buurt van de lende van het rund. De lende bevindt zich in de rug. Dit deel wordt de ossenhaas genoemd en bestaat uit drie delen; de kop, het middenstuk en de punt. De kop (chateaubriand) is het meest luxe stuk, gevolgd door het middenstuk (tournedos) en de punt (filet mignon). De punt wordt veelal gebruikt voor ossenhaaspuntjes (biefstukpuntjes).

Tournedos recept

Er zijn diverse recepten om de tournedos tot een culinair hoogstandje om te toveren. Van recepten voor de bbq tot in de oude vertrouwde koekenpan. Hieronder kunt u een van onze favoriete recepten vinden. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 tournedos à 200 gram
  • 3 eetl droge witte wijn
  • 1 bekertje slagroom
  • 125 gram gorgonzola
  • 40 gram boter
  • 4 theelepels kappertjes
  • 15 gram verse basilicum
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Neem de tournedos/haasbiefstuk 30 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  2. Verwarm vier borden voor.
  3. Verwarm de wijn en slagroom zachtjes in een pan, verkruimel daarboven de gorgonzola en laat deze even meewarmen. Voeg naar smaak nog wat versgemalen peper toe.
  4. Dep de tournedos droog met keukenpapier.
  5. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de tournedos in 4 min rosé kleurig (halverwege keren).
  6. Bestrooi het vlees met peper en zout en snij het in dunne plakken met een scherp mes.
  7. Verdeel tot slot de saus over de borden en leg hierin de tournedos. Bestrooi met wat kappertjes en garneer het geheel met een toefje basilicum. Smullen maar!

TIP: Serveer het met gebakken krieltjes en geroosterde bloemkool.

Waar komt ossenhaas tournedos vandaan?

De heerlijke tournedos van Zorg & Natuur komt uit de rug van onze Angus, Hooglander of Limousin runderen. Vlees van deze rassen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Doordat onze runderen geen krachtvoer krijgen, is ons vlees qua dooradering minder vet, maar ontzettend lekker.

Al onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd en biologisch gecertificeerd. Onze runderen grazen in natuurgebieden en worden na hun vrije leven met aandacht geslacht. Door het van tijd tot tijd slachten van runderen, garanderen we een gezonde balans in de kuddes voor de toekomst. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Wilt u meer weten over de herkomst van ons vlees? Lees hier gerust verder. 

 

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

 

*Rijping van het vlees

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen. Wanneer wij het hebben over het rijpen van vlees, dan bedoelen wij eigenlijk dat ons vlees de tijd krijgt. Tijd om malser te worden en beter op smaak te komen.
In plaats van het vlees direct te versnijden en te verpakken, laten wij het in het been eerst een aantal weken ‘in de wind’ hangen. Dat doen we natuurlijk niet buiten ergens onder een afdakje. Dat gebeurd in speciale koelcellen met luchtcirculatie, bij een gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur (tussen 0°C en 1°C).daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.

Gewicht 0.200 kg
Voedingswaarde
Tournedos/haasbiefstuk per 100 gr
Energie 489/116 kJ/kcal
Vetten 2,3 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,9 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 23,7 gram
Zout 0,005 gram

25 beoordelingen voor Tournedos, biefstuk van de haas, 200 gram

4,9
Gebaseerd op 25 beoordelingen
  1. Christine (geverifieerde eigenaar)

    Als flextariërs eten we af en toe een goed stukje vlees. Een eerste bestelling gedaan en vandaag een biefstukje black angus gegeten. Wij hebben genoten! Heerlijk!

  2. Irene (geverifieerde eigenaar)

    Wow,ik heb serieus nog nooit zo’n waanzinnig lekkere haasbiefstuk gegeten….Topkwaliteit!!! Heerlijk rood wijntje erbij, echt genieten….zo hoort een biefstuk te zijn; super mals (het mes gleed er zo doorheen) en echt een fantastische smaak. Zo hoort het!
    We’ll be back…

  3. Marleen Zweers (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  4. Cees Jan (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Nog niet gegeten

  5. jan (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk

  6. Dian (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Super mals en mooie porties.

  7. Gaby Claus (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Botermals een droom voor je smaakpapillen.

  8. Jan Gerrit van Oord (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk vlees waarin je de natuurlijke smaak proeft

  9. Ronald Vegter (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Zalig

  10. Monique van Geemen (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk mals vlees

  11. Rob v. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk, mals en mooie structuur. Sous-vide bereid een geschenk op tafel

  12. Feija (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Regelmatig bestel ik deze biefstuk van de haas! Het is vlees van een super kwaliteit, mals en fijn van smaak, zelfs zo dat het toevoegen van zout overbodig is!

  13. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    .

  14. Madeleine (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Zo mals zacht vlees

  15. Diederik Septer (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    uitstekend

  16. Ronald Vegter (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Lekkerder vind je niet

  17. Madeleine (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Wat een zacht mals stukje vlees.

  18. Annie Schuuring (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Goed stuk vlees. Goede prijsafspraak.

  19. Tanja (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    X

  20. Jan L. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Een topper, erg mals vlees.

  21. Ronald Vegter (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Mals, malser, malst

  22. Jacob Ninaber (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    zie hievoor

  23. Anneke Förch (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Fantastisch stukje vlees

  24. Michael kuehner (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Malt en smaakvol

  25. Ger van Houten (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Geweldig mals mooi stukje vlees.
    Mooie maat en geweldig om en om bakken.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top