Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Dry aged T-bone steak

(4 klantbeoordelingen)

38,80 incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Dry aged T-bone steak van biologisch gecertificeerde Angus, Schotse Hooglander of Limousin rund.

Gewicht: 700 gram
Hoe bak je Dry aged vlees?
Ons dry aged vlees is 21 dagen extra gerijpt  in een speciale afrijpkast en moet daarom delicaat behandeld worden.

  • Leg het vlees* gedurende 1 uur in een heteluchtoven van 50 graden;
  • Kruid het vlees daarna met grof zeezout, vers gemalen peper en een beetje olijfolie. Masseer dit licht in;
  • Bak of gril het vlees aan beide zijden op hoog vuur. Dit kan in de pan of op de BBQ.
  • Snij het vlees in dunne plakjes en bestrooi licht met grof zeezout.

*Gebaseerd op een T-bone, Côte de boeuf of entrecote van ongeveer 5 cm dik. Dikkere stukken hebben wat langer tijd nodig in de oven.

 

Kiloprijs: € 55,55

SKU 807 Categorie: Kernwoord

Dry aged T-bone steak

Na rijping laten we de T-bone nog eens 21 dagen drogen in een speciale afrijpkast

Onze Dry aged T bone mag eerst drie weken rijpen in speciale koelcellen, zoals al ons rundvlees. Daarna laten we de T bone nog eens 21 dagen drogen in een speciale afrijpkast. De smaak van deze prachtige steak wordt daardoor overweldigend lekker en vol. De T bone is herkenbaar aan het T-vormige bot dat het vlees in twee stukken verdeelt; met aan de ene kant Dunne Lende (Entrecote) en aan de andere kant Ossenhaas. Dry aged T bone behoort tot de absolute top op het gebied van steaks.

Wist u dit over ons grasgevoerde Natuurvlees?

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.

  • Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
  • Onze  Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!

 

Gewicht0.700 kg
gewicht

425 gram, 450 gram, 500 gram

Voedingswaarde

T-bone rauw

per 100 gr

Energie

787/189 kJ/kcal

Vetten

11,2 gram

waarvan verzadigde vetzuren

4,8 gram

waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren

4,8 gram

waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren

0,2 gram

Koolhydraten

0 gram

waarvan suikers

0 gram

Vezels

0 gram

Eiwitten

22,0 gram

Zout

0,063 gram

4 beoordelingen voor Dry aged T-bone steak

5 sterren
75%
4 sterren
25%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
Powered by Customer Reviews plugin
  1. Marleen Zweers (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

  2. Irene (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Is een inschatting want ik heb dit nog niet gegeten. Is een cadeautje voor iemands verjaardag.

  3. HANS VD Dikkenberg (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    zie commentaar hier boven

  4. Ar Nassiri (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Goed

Een beoordeling toevoegen

Nieuwsbrief

We willen u maandelijks verrassen met aanbiedingen, ontwikkelingen op natuurgebied, onze Zorgboerderij, en informeren over onze grazers!
Scroll naar top