Klapstuk of Runderborst is een indrukwekkend stuk gemarmerd stoofvlees.
Het wordt gesneden van de korte ribben ofwel klapribben van de borst van het rund, vandaar de naam. Het is fijn dooraderd en is vooral geschikt als stoofvlees. Dit vlees past uitstekend bij een traditionele Hollandse vleesgerechten zoals hutspot. U kunt het ook vinden bij ons vergeten vlees assortiment.
Vergeten vlees, maar overweldigend lekker.
Het is het traditionele vlees om bij Hutspot te eten. Heel lang stoven op zeer lage temperatuur zijn de toverwoorden bij het bereiden van de runderborst. Hou rekening met 2,5 uur per kilogram. In Nederland valt Klapstuk vooralsnog in de categorie ‘vergeten vlees’ maar daar kon wel eens snel verandering in komen.
Wist u dit over ons Grasgevoerde Natuurvlees?
Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
- Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
Corine (geverifieerde eigenaar) –
Bijzonder lekker stoofvlees!
mw.T. (geverifieerde eigenaar) –
Dit smaakte prima in de stoofpot met zuurkool en appeltjes. Mooi mals vlees.
John (geverifieerde eigenaar) –
smaakt heerlijk
Marianne Lamerichs (geverifieerde eigenaar) –
ook een heel goed stukje vlees. ben heel tevreden met al het vlees wat ik heb gekocht.
C. Choufoer – v.d.Ven (geverifieerde eigenaar) –
goed
Phine Berghuijs (geverifieerde eigenaar) –
mooi stukje, en zeer mager, vlees!
bep van riemsdijk (geverifieerde eigenaar) –
Lekker fijn ,lang niet gegeten