Productcode 716 Categorieën , Productsoort , ,

Klapstuk of runderborst (zonder been)

11,25

500 gr. Prijs per kilo 22,50
(31 klantbeoordelingen)

Klapstuk, ook wel bekend als runderborst, is fijn dooraderd gemarmerd stoofvlees. Heerlijk bij de hutspot.

Het wordt gesneden van de korte ribben ofwel klapribben van de borst van het rund. En niet zomaar een rund, maar afkomstig van onze eigen Angus of Limousin runderen. 100% grasgevoerd, puur vlees.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Klapstuk of runderborst

Het klapstuk wordt ook wel runderborst genoemd. Het is een indrukwekkend stuk gemarmerd stoofvlees. Het wordt gesneden van de korte ribben ofwel klapribben van de borst van het rund, vandaar de naam. Het is fijn dooraderd en is vooral geschikt als stoofvlees. Dit vlees past uitstekend bij een traditionele Hollandse vleesgerechten zoals hutspot. U kunt het ook vinden bij ons vergeten vlees assortiment.

Klapstuk bereiden

Klapstuk is het traditionele vlees om bij Hutspot te eten en wint weer wat terug aan populariteit. Maar hoe bereidt u dan zo’n heerlijk stuk runderborst? Heel lang stoven op zeer lage temperatuur zijn de toverwoorden bij het bereiden van de runderborst. Hou rekening met 2,5 uur per kilogram.

Klapstuk, ook wel runderborst, van 100% natuurvlees

Vlees van grasgevoerde runderen

Ons heerlijke vlees is afkomstig van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Het vlees van deze runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en door vele chef koks als favoriet gezien.

Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.

Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?

  • Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
  • Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
  • Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.

angus runderen van Zorg Natuur groeien vrij op in Natuurgebieden in Nederland

Uw online slager

Het klapstuk van grasgevoerde runderen wordt thuisbezorgd met diepvriestransport door Vers & Fijn, waarbij het diepgevroren* vlees gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket diepgevroren tot aan de voordeur bezorgen. Wilt u uw bestelling liever afhalen bij 1 van onze afhaalpunten in Nederland? Dat kan ook. Onze eigen boerderijwinkel zit in Assen en we hebben een winkel in Den Haag. De andere afhaalpunten kunt u bekijken op de pagina bezorging.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen gesneden en verpakt in dieptrek en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Gewicht 0,500 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Klapstuk rauw per 100 gr
Energie 573/137 kJ/kcal
Vetten 6,4 gram
waarvan verzadigde vetzuren 2,7 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2,7 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 19,8 gram
Zout 0,063 gram

31 beoordelingen voor Klapstuk of runderborst (zonder been)

4,7 Waardering
1-5 van 31 beoordelingen
  1. wat is dit ouderwets lekker

  2. Heerlijk in de stampot, mals en smaakvol

  3. Beste stuk vlees wat ik ontdekt heb in de afgelopen jaren heb ontdekt. Wat een super suddervlees. Nu 2 keer klaargemaakt als vlees in de chili con carne. Prachtig draadjesvlees, kan ook prima in de pulled beef of het ouderwetse draadjesvlees. Aanrader!

  4. Je merkt aan het bereiden en de smaak dat het echt goede kwaliteit vlees is.

Beoordeling toevoegen
Klapstuk of runderborst (zonder been) Klapstuk of runderborst (zonder been)
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven