Grasgevoerd Natuurvlees van Zorg & Natuur

Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Ganzen bitterballen

(2 klantbeoordelingen)

Wanneer is dit er weer? Helaas zijn wij momenteel door onze voorraad heen. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer het weer verkrijgbaar is, vul dan hieronder uw e-mail adres in.

Niet meer verkrijgbaar.

Gewicht 18 gram per stuk. Ze zijn verkrijgbaar per 12 of 54 stuks.

Ingrediënten: wilde ganzenbouillon, gekookt ganzenvlees, tarwebloem*, gist*, boter*, tarwezetmeel*, zout*, kruiden en specerijen*, groenten*, gelatine(rund), gistextract* en verdikkingsmiddel.
*
100% biologisch
Allergenen: Soja-eiwit, gluten, tarwe, mais, peulvruchten, koriander, selderij, lupine, mosterd

Kiloprijs: 12 stuks € 25,98, 54 stuks € 19,90

Ganzen bitterballen

Het vlees van de wilde ganzen wordt met ganzen bouillon verwerkt tot een heerlijke bitterbal. De bitterballen hebben een lichte maar milde wildsmaak.

Bereiding direct uit de vriezer: 4,5 minuten in de frituur op 180℃.

Waar komen de ganzen vandaan?

Er leven enorm veel wilde ganzen in Nederland. In een aantal regio’s zijn ze daar helemaal niet blij mee. De ganzen bezorgen sommige boeren veel overlast en voor de veiligheid van de luchtvaart vormen ze een ernstige bedreiging. Met name rondom Schiphol worden de dieren dan ook actief bejaagd. Er worden jaarlijks zomaar 200.000 wilde ganzen afgeschoten. Tot voor kort werd daar eigenlijk niet veel mee gedaan. Zonde! Want het vlees van deze wilde dieren is prachtig van kwaliteit en smaak.

Dankzij een aantal pioniers die zichzelf ‘De keuken Van Het Ongewenste Dier’ noemen, gaat het vlees van deze wilde ganzen voortaan niet meer verloren. Er worden tegenwoordig kroketten van gemaakt, soepjes, gerookte ganzenborst filet, en … bitterballen. Deze bitterballen van Schipholgans zijn nu ook via onze webshop verkrijgbaar.

 

aantal

12 bitterballen, 54 bitterballen

2 beoordelingen voor Ganzen bitterballen

5 sterren
50%
4 sterren
0%
3 sterren
50%
2 sterren
0%
1 ster
0%
Powered by Customer Reviews plugin
  1. Kate (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Ok, novelty

  2. Frans Adriaanse (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    De 1e keer om te proberen een kleine portie besteld, omdat ze zo lekker waren meteen grote portie. Zodra deze op zijn meteen weer nieuwe bestellen, als je deze hebt geproefd hoef je geen gewone ballen meer.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…

Nieuwsbrief

We willen u maandelijks verrassen met aanbiedingen, ontwikkelingen op natuurgebied, onze Zorgboerderij, en informeren over onze grazers!
Wanneer is dit er weer? Helaas zijn wij momenteel door onze voorraad heen. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer het weer verkrijgbaar is, vul dan hieronder uw e-mail adres in.
Scroll naar top