Babs gebruikt voor haar bouillon de beste kwaliteit biologische botten die er te krijgen zijn … namelijk die van onze dieren!
De botten inclusief restjes vlees en bindweefsel die op het bot achterblijven worden gekookt in gezuiverd water met een scheutje appelazijn, om de voedingsstoffen diep uit het bot te trekken. Voor de smaak worden verse kruiden en groenten toegevoegd, zoals wortelen, tijm, uien, knoflook, rozemarijn, salie en marjolein. Vervolgens trekt de bouillon net zo lang tot de ligamenten, het kraakbeen en beenmerg langzaam de bouillon verrijken met aminozuren, mineralen en andere nuttige stoffen. Een hele belangrijke voedingsstof in bottenbouillon is collageen. Een natuurlijk wondermiddel dat bij regelmatig gebruik voor een gezonde huid en een verbeterde spijsvertering zorgt.
Bereidingswijze:
Voor consumptie verdun je een pot van Babs Beef Bone Broth met drie potten water. Heb je niet alles in een keer nodig? Eenmaal geopend kun je de pot nog vijf dagen in de koelkast bewaren.
Toch zelf maken?
Hieronder geven wij enkele suggesties, en ons artikel met meer informatie over de heilzame werking van de bouillon “Het geheim van oma’s bottenbouillon” kunt u hier bekijken.
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Lekker en makkelijk, goede aanvulling op dagelijkse voeding.
Vitali Habif (geverifieerde eigenaar) –
It will be better to deliver in smaller portions. It is hard to separate to smaller portions without bringing to room temperature.