Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Productcode 751 Categorie: Hoort bij

Kogelbiefstuk 200 gram

(33 klantbeoordelingen)

5,90

Kogelbiefstuk is, na de haas, het meest malse stuk van het rund. Kogelbiefstuk is zeer mals en mager spiervlees dat komt uit de bovenbil van onze grasgevoerde Black Angus, Schotse Hooglander of Limousin rund. Het wordt met zorg gesneden en verpakt in porties van 200 gram. Dat wordt genieten aan tafel!

Kiloprijs € 29,35

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen, geen minimum

Angus, Hooglander of Limousin

De Kogelbiefstuk is ook wel bekend onder de Engelse namen rump steak, bullet steak of baby top. Dit stuk vlees is, na de haas, het meest malse stuk van het rund en wordt hierom ook wel een luxe deel genoemd. 

Zorg & Natuur levert kogelbiefstuk in verpakkingen van 200 gram. Het heerlijke vlees wordt met zorg gesneden van de kogel van het rund van onze Angus, Hooglander of Limousin runderen. Vlees van deze rassen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak.

Kogelbiefstuk bereiden

Kogelbiefstuk kunt u herkennen aan zijn malse structuur en korte draad. De kogelbiefstuk is hierdoor erg geschikt voor een snelle bereiding door hem te bakken of grillen op een hoge temperatuur. Gebruik eventueel het onderstaande kogelbiefstuk recept voor een perfect stukje vlees op uw bord. 

Kogelbiefstuk recept

STAP 1

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. De temperatuur van de koelkast is circa 6°C en de gewenste kerntemperatuur voor een biefstuk is circa 60°C . Om zo weinig mogelijk vocht te verliezen tijdens het bakken, is het verstandig om het vlees op (kamer)temperatuur te laten komen.

STAP 2

Zout het stukje vlees vlak voordat deze de pan in gaat. Dit zal ervoor zorgen dat het vocht naar boven trekt, zich vermengt met het zout en de biefstuk zo een lekkere smaak aan de korst krijgt. 

STAP 3

Zet uw koekenpan (met dikke bodem) op hoog vuur en verhit een scheutje olijfolie. Wanneer de olie glinstert, kunt u een klontje boter toevoegen. Zodra het sissend is, legt u de kogelbiefstuk voorzichtig in de pan. 

Schroei de kogelbiefstuk op de hoge temperatuur totdat deze goed dicht is en houdt het stuk vlees in beweging. Vervolgens zet u het vuur lager en bakt u de biefstuk in 2-3 minuten per kant klaar. Deze baktijd hangt af van hoe u de kogelbiefstuk het liefste eet; rare, medium of welldone? Hoe korter u bakt, hoe roder het vlees. Voor een (kogel)biefstuk kunt u de volgende richtlijn aanhouden: 

2 – 4 minuten rood (rare) – kerntemperatuur plusminus 50°C

4 – 6 minuten rosé (medium) – kerntemperatuur plusminus 60°C

6 – 8 minuten doorbakken (welldone) – kerntemperatuur plusminus 70°C

STAP 4

Laat de kogelbiefstuk minimaal 5 minuten rusten. Dit kunt u het beste doen op een warm bord met aluminiumfolie eromheen. Door de biefstuk te laten rusten, kunt u voorkomen dat er te veel vleessap uit het vlees lekt. Hierdoor blijft het vlees mals en sappiger. Bovendien wordt zo ook de warmte beter verdeeld.

STAP 5

De laatste stap voordat u kunt genieten van de kogelbiefstuk, is het vlees ‘op de draad te snijden’. Dit betekent dat het vlees tegen de draad in wordt gesneden. Lopen de spiervezels horizontaal? Dan snijdt u het vlees verticaal en vice versa. Ook met deze tip blijft het vlees malser. Eet smakelijk!

Kogelbiefstuk, 200 gram van biologisch Angus rund

Vlees van grasgevoerde runderen

Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterolgehalte dan andere soorten rundvlees. Al onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.

Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

Kogelbiefstuk online kopen

Bij Zorg & Natuur kunt u kogelbiefstuk van hoge kwaliteit online bestellen en thuis laten bezorgen. Naast onze heerlijke kogelbiefstuk, kunt u ook Hollandse biefstuk en Tournedos (haasbiefstuk) in ons assortiment vinden.

Heeft u vragen over een product? Neem dan gerust even contact met ons op. Dat kan via deze contactgegevens of via Facebook of Instagram

Gewicht 0.200 kg
Ingrediënten 100% rundvlees
Voedingswaarde
Runderbiefstuk rauw per 100 gr
Energie 455/108 kJ/kcal
Vetten 1,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 1,8 gram
Eiwitten 22,9 gram
Zout 0,005 gram

33 beoordelingen voor Kogelbiefstuk 200 gram

4,6
Gebaseerd op 33 beoordelingen
  1. Sabine Smit (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    heerlijk

  2. John (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    heerlijk zacht vlees

  3. Gaby Claus (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Lekker mals

  4. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    super mals, heerlijk!

  5. C.M.M. Oosterveer (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Ontzettend taai.

  6. Michiel (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Nog niet gegeten

  7. Wessel van der Donk (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    goed

  8. Carla De Visscher (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Prima

  9. Vito (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijke vlees

  10. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Goed

  11. Ferdinand (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk vlees, met een goed verhaal

  12. Laurent de Haas (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Top klasse!

  13. Erik (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Gewoon heerlijke malse biefstuk

  14. Madeleine (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Mals vlees. Genieten.

  15. Jacqueline L. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Uitstekend

  16. Rosemarie (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Idem

  17. Wessel (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    lekker mits goed bereid

  18. Yvette Newton (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Lekker stuk vlees

  19. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    super smaakvol

  20. Paul K. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Uitmuntend

  21. Marieke V. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    echt vol van smaak

  22. Monique (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Lekker!

  23. Bart Janssen (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Volgens verwachting

  24. Edsart Baarsma (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Lekkere malse biefstuk

  25. Astrid (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Smaak is goed

  26. Monique (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Lekker!

  27. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Top kwaliteit

  28. Jacob Ninaber (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    ik zou graag weten of het vlees biologisch is in die zie dat het ook geldt voor voor het bijgevoerde gras?

  29. Gaby Claus (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Denk ik ( nog niet op)

  30. Ammy Witteveen (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    lekker mals

  31. Heidy (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Ohm nom nom nom nom nom nom – 200 gram is 200 gram (ook in de pan) en toen er vier stuks samen wat minder van gewicht waren, werd er netjes met een extra biefje gecompenseerd.

    Dit is pas Service!

  32. Jo W. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    sommigen waren lekker mals, andere niet..

  33. Eduard (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Topkwalteit vlees, heerlijk

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top