Recept lende rollade met romige paddenstoelenjus

Recept lende rollade met romige paddenstoelenjus

Een lende rollade is een echte aanrader voor de feestdagen! Deze luxe rollade wordt gemaakt van biefstukken en wordt ook wel de entrecote rollade genoemd.

 

Onze lende rollade is afkomstig van eigen Black Angus of Limousin runderen die biologisch gecertificeerd zijn. Onze huisslager heeft het vlees gekruid met een natuurlijk mengsel en opgebonden. Ambachtelijk vlees dat zeer smaakvol is.

 

De lende rollade met romige paddenstoelenjus is een echte treffer voor het Kerstmenu. Heerlijk met gewokte groenten en krieltjes of een aardappeltaartje.

Categorie Rundvlees
Niveau Gemiddeld
Goed voor 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 120 minuten
Bereidingstijd 130 minuten

Ingrediënten

1 lende rollade
50 gram roomboter
peper en zout
25 gram anijschampignons
25 gram Shii-take
halve ui
1 teentje knoflook
100 ml slagroom
25 gram boter
0,5 liter runderfond
1 tl tomatenpuree
50 ml rode wijn

Instructies

  1. Haal de lende rollade uit de koelkast en laat deze zo’n 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 100°C.
  3. Verhit roomboter in een braadpan. Dep de rollade droog en schroei het vlees kort op hoog vuur rondom dicht.
  4. Plaats de lende rollade op een braadslede en plaats deze in de voorverwarmde oven. Steek in het midden een kernthermometer. Gaar het vlees tot 53°C in plusminus 2 tot 2,5 uur.
  5. Maak ondertussen de paddenstoelen roomjus. Verhit een steelpan met 10 gram van de boter.
  6. Snij de ui en knoflook en fruit deze aan in de pan.
  7. Snij de champignons en bak ze mee in de pan.
  8. Voeg de rode wijn toe en laat deze tot tweederde inkoken.
  9. Blus het af met de runderfond en voeg ook de tomatenpuree toe. Laat het geheel weer inkoken tot tweederde.
  10. Blus af met de slagroom en kook in tot het geheel tot de helft is gereduceerd.
  11. Voeg de rest van de roomboter toe en uw paddenstoelen roomjus is klaar.
  12. Haal het vlees uit de oven en braadslede laat het zo’n 10 minuten rusten op een snijplank onder aluminiumfolie. Zo kunnen de sappen zich goed verdelen.
  13. Snij de rollade in dunne plakken en giet de paddenstoelen roomjus.

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten