Actie!

Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Productcode 809 Categorieën , , Hoort bij

Ossenhaas aan 1 stuk, 1 kilo

(1 klantbeoordeling)

53,90 49,90

Ossenhaas van biologisch rund, 1 kilo aan 1 stuk
Tournedos of biefstuk van de haas van Biologisch rund is en mooie steak uit de haas, en is het meest malse deel van het rund  omdat er geen vet en bindweefsel in zit. Dit is geen werkvlees en daarom heel zacht. Het komt uit de lende op de rug van het rund. Het is heel zacht met een fijne structuur.

Bereidingstip: Ossenhaas is bij uitstek geschikt om als groot vlees te bereiden omdat de zachte structuur zo het best tot z’n recht komt.

Ingrediënten; 100% grasgevoerd rundvlees

Kiloprijs: € 53,90

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen, geen minimum

Ossenhaas aan 1 stuk, 1 kilo

Deze biefstuk van de haas van Biologisch rund is en mooie steak uit de haas, en is het meest malse deel van het rund  omdat er geen vet en bindweefsel in zit. Dit is geen werkvlees en daarom heel zacht. Het komt uit de lende op de rug van het rund. Het is heel zacht met een fijne structuur.

Bereidingstip: Ossenhaas is bij uitstek geschikt om als groot vlees te bereiden omdat de zachte structuur zo het best tot z’n recht komt. Gesneden worden het tournedos genoemd

SKAL* BIO CONTROLE

Onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd onder nummer 102964.

Vind hier ons bio-bedrijf * SKAL is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland.

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

TIP Ossenhaas ontdooien

De traditionele methode

Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.

  • Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
  • Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
  • Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.

De snelle methode

Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen

  • Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
  • U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
  • Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur.
  • Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.

De snelste (maar zeker niet de beste) methode

het vlees ontdooien in de magnetron

  • Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
  • Leg het vlees vervolgens op een bord
  • Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
  • De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.

Waar komt het rundvlees vandaan?

Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees. Al onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd en biologisch gecertificeerd. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.

Biologisch-rundvlees-van Angus en Hooglander runderen uit-Nederlandse Natuurgebieden.Geroemd vanwege de smaak

Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

 

Gewicht 1 kg
Ingrediënten

100% rundvlees

Voedingswaarde
Tournedos/haasbiefstuk per 100 gr
Energie 489/116 kJ/kcal
Vetten 2,3 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,9 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 23,7 gram
Zout 0,005 gram

1 beoordeling voor Ossenhaas aan 1 stuk, 1 kilo

5,0
Gebaseerd op 1 beoordeling
5 sterren
100%
4 sterren
0%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
  1. Ronald Vegter (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Mijn favoriet.

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top