Grasgevoerd Natuurvlees van Zorg & Natuur

Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Pepersteak, 2 stuks luxe, pittig gekruide biefstuk

7,90 incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Pepersteak, 2 stuks totaal 270 gram

Onze pittige peperbiefstuk van biologisch gecertificeerd rund is werkelijk verrukkelijk gekruid met peper, zout en peterselie. Ze worden extra feestelijk als u een saus maakt van het eigen braadvet. Een echte traktatie van 100% rundvlees!

Hoe bak je een super malse pepersteak?

 • Neem de steaks een half uur van tevoren uit de koeling totdat ze op kamertemperatuur zijn.
 • Verhit olie in een pan en bak de steaks rondom in 1 minuut bruin.
 • Draai het vuur lager en bak aan beide kanten ca. 3.5 – 4 minuut voor een mooi medium rose gebakken steak van 4 cm hoog.
 • Meet voor het bakken de hoogte van de steak. Per cm moet de steak ca. 1 minuut bakken als u een rosé gebakken steak wilt.
 • Neem ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
 • Laat de pepersteaks ongeveer 5 minuten rusten.
 • Maak een feestelijke saus met het braadvet, kijk verder bij de beschrijving van de pepersteak.

Kiloprijs € 29,35

Pepersteak

Onze pittige peperbiefstuk van biologisch gecertificeerd rund is werkelijk verrukkelijk gekruid met peper, zout en peterselie. Ze worden extra feestelijk als u een saus maakt van het eigen braadvet. Een echte traktatie!

Romige saus bij de pepersteaks

 • Blus het bakvet af met 5 eetlepels cognac of rode wijn (optioneel)
 • Voeg 100-125 ml runderfond toe.
 • Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
 • Neem de pan van het vuur en voeg al roerend kleine stukjes koude boter toe, ongeveer 40 gram.
 • Breng de saus verder op smaak met zout en peper.

Waar komt de biefstuk vandaan?

De peperbiefstuk wordt gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dunne lende en daarna gekruid met peper, zout en peterselie van biologische oorsprong.

Wist u dit over het vlees van onze biologisch gecertificeerde runderen?

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat uw vlees taai wordt.

 • Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
 • Onze runderen groeien op in Natuurgebieden in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
 • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Wij houden de dieren namelijk niet voor de vleesproductie. Dankzij de begrazingsactiviteiten is ons vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!

Black-Angus-in-Natuurgebieden-in-Nederland, Biologisch gecertificeerdBlack Angus, Schotse Hooglander en Limousin Runderen

Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees. Al onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd en biologisch gecertificeerd. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.

Geroemd vanwege de smaak

Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

SKAL* BIO CONTROLE

Onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd onder nummer 102964.

* SKAL is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland.

Gewicht0.270 kg
Ingrediënten100 % rundvlees, peper, zout, peterselie
Voedingswaarde
Runderbiefstuk rauwper 100 gr
Energie455/108 kJ/kcal
Vetten1,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren0,7 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren0,7 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren0,1 gram
Koolhydraten0 gram
waarvan suikers0 gram
Vezels1,8 gram
Eiwitten22,9 gram
Zout0,005 gram

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pepersteak, 2 stuks luxe, pittig gekruide biefstuk” te beoordelen

Andere suggesties…

Nieuwsbrief

We willen u maandelijks verrassen met aanbiedingen, ontwikkelingen op natuurgebied, onze Zorgboerderij, en informeren over onze grazers!
Wanneer is dit er weer? Helaas zijn wij momenteel door onze voorraad heen. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer het weer verkrijgbaar is, vul dan hieronder uw e-mail adres in.
Scroll naar top