Productcode 719 Categorie: Productsoort

Ribstuk van grasgevoerde runderen

11,75

450 gr. Prijs per kilo 26,11
(38 klantbeoordelingen)

Ribstuk wordt gesneden uit de ribben van het rund, tot aan de lende. Een koe heeft in totaal 13 paar ribben. Een compleet ribstuk, zonder hals, bestaat uit de zesde tot en met de twaalfde rib.

Ribstuk wordt met low & slow garen heerlijk zacht en smaakvol, mede door een klein vetrandje. Het is ook heel geschikt om pulled beef mee te maken.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Ribstuk

Ribstuk is een zacht en smaakvol stuk vlees dat wordt gesneden uit de ribben van een rund. In totaal heeft het rund 13 paar ribben. Een compleet ribstuk, zonder de hals, bestaat uit 7 ribben en wordt gesneden tot aan de lende. Hiervan zijn de voorste delen zijn het dikst en de achterste het dunst.

Ribstuk van grasgevoerde Black Angus

Herkomst van het vlees

Dit heerlijke stuk vlees is afkomstig van onze Angus, Hooglander en Limousin runderen. Allemaal runderen die volledig grasgevoerd worden en opgegroeid in sociale kuddes in diverse Nederlandse natuurgebieden. Hier mogen zij grote terreinen onderhouden, net zoals onze Schoonebeeker Heideschapen. Dankzij deze begrazing activiteiten is het vlees met recht ‘natuurvlees’.

Wij houden de runderen niet voor het vlees. Maar met zoveel dieren in bezit, ontkomen we er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden we ons van andere aanbieders. Lees meer over de herkomst van ons vlees. Of kijk eens op onze social media voor leuke foto’s van onze prachtige dieren.

Grasgevoerd natuurvlees van Aberdeen Angus

Bereiding ribstuk

Je kunt ribstuk goed roosteren, stoven of roken. Het vlees is bijzonder geschikt om langzaam te garen op een lage temperatuur, ook wel low en slow bereiding genoemd. Een klein vetrandje houdt het bij de bereiding lekker mals. Dit kan bijvoorbeeld in de oven:

  • Verwarm de oven voor op 60˚C.
  • Dep het ribstuk droog met wat keukenpapier.
  • Bestrooi het met (versgemalen) peper en zout.
  • Zet een koekenpan op hoge temperatuur en laat een klont boter smelten.
  • Bak het vlees rondom tot deze een mooi, bruin korstje heeft.
  • Leg het vlees in de braadslede en bewaar het braadvocht in de koekenpan eventueel voor het maken van een sausje of om later als jus over het vlees te schenken.
  • Plaats de braadslede voor zo’n 20 minuten in de oven en ga voor een kerntemperatuur van 50˚C.
  • Na bereiding altijd even laten rusten onder een laag aluminiumfolie. Na 5-10 kan het ribstuk aangesneden worden. Eet smakelijk!

Ribstuk kopen

Voor een eerlijk en lekker stuk vlees bent u bij Zorg & Natuur aan het goede adres. Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. Vervolgens verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat vlees taai wordt.

U krijgt uw vleesbestelling diepgevroren geleverd middels een speciale foodservice op de gewenste bezorgdag. Eventueel kunt u het vlees direct in eigen vriezer overhevelen of in de koelkast laten ontdooien. U kunt het op deze manier nog 2-3 dagen gekoeld bewaren. Wij adviseren ontdooit vlees nooit opnieuw in te vriezen. Dan kunt u het beter alvast bereiden en nog zo’n 2 dagen gekoeld bewaren.

Gewicht 0,450 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Runder ribstuk rauw per 100 gr
Energie 692/166 kJ/kcal
Vetten 9,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren 4,2 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3,8 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,3 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 20,1 gram
Zout 0,063 gram

38 beoordelingen voor Ribstuk van grasgevoerde runderen

4,8 Waardering
1-5 van 38 beoordelingen
  1. Fantastische kwaliteit, heerlijk als stoofvlees

  2. Zeer lekker

  3. uitstekend

  4. Heerlijk om te stoven zo smaakvol, altijd uitstekend!

  5. Goede stevige stukken vlees. boterzacht na het sudderen. Hachee zoals vroeger

Beoordeling toevoegen
Ribstuk van grasgevoerde runderen Ribstuk van grasgevoerde runderen
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven