Grasgevoerd Natuurvlees van Zorg & Natuur

Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Rundersaucijs, verse worst, braadworst

(26 klantbeoordelingen)

3,77 incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Rundersaucijs, 2 x 100 gram heerlijke rundvlees saucijzen van Biologische Angus, Hooglander en Limousin runderen uit eigen kudde, gekruid met biologische kruiden. Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.

TIP: Bekijk ook onze rundvlees-saucijzen, die zijn gevuld in schapensnaar.

Bereidingstip: Hoe voorkomt u dat de rundersaucijs openbarst of dat de vulling er uit kruipt tijdens het bereiden?

  • Let er allereerst op dat de rundersaucijs niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat u gaat bakken of grillen.
  • En de gouden regel is WELLEN.
    Leg de rundersaucijs zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
    Laat de rundersaucijs goed uitlekken nadat je hem uit het water hebt gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen.
  • Op de barbecue grilt u de rundersaucijs rondom bruin, waarna u hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
  • In de pan verwarmt u boter met wat olie en braadt u de rundersaucijs rondom bruin. Vervolgens doet u er een scheutje water erbij en laat u de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.

Kiloprijs: € 17,95

Rundersaucijs van grasgevoerd rund, biologisch gecertificeerd

Van biologische Black Angus, Schotse Hooglander of Limousin Rund

We maken de runder-saucijs van verschillende delen van de Aberdeen Angus of Schotse Hooglander. Dit zorgt voor een goede vet/vleesverhouding om de runder-saucijs sappig te houden. De runder-saucijs wordt gekruid met biologische kruiden. De saucijzen worden verpakt en verkocht per twee stuks à 100 gr per stuk.

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

TIP rundersaucijs ontdooien

 

De traditionele methode

Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.

  • Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
  • Plan ruim van tevoren wat je gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
  • Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.

De snelle methode

Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen

  • Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
  • U versnelt het dooiproces door ieder half uur het water te verversen
  • Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
  • Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.

De snelste (maar zeker niet de beste) methode

het vlees ontdooien in de magnetron

  • Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
  • Leg het vlees vervolgens op een bord
  • Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
  • De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.

Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin Runderen

Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees. Al onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd en biologisch gecertificeerd. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.

Geroemd vanwege de smaak

Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

SKAL* BIO CONTROLE

Onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd onder nummer 102964.

* SKAL is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland.

Biologisch-rundvlees-van Angus en Hooglander runderen uit-Nederlandse Natuurgebieden.

Wist u dit over grasgevoerde natuurvlees?

  •  Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
  • Onze  Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
TIP: Bekijk ook onze rundvlees-saucijzen, die zijn gevuld in schapensnaar.
Gewicht0.200 kg
gewicht

2×100 gram, 5×125 gram

ingrediënten

99% grasgevoerd rundvlees, varkensdarm, paprikapoeder, zeezout, koriander, zwarte peper, gember, natuurlijk aroma.

allergeen

koriander

Voedingswaarde
Rundersaucijs rauwper 100 gr
Energie937/225 kJ/kcal
Vetten16,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren7,0 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren7,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren0,4 gram
Koolhydraten0,2 gram
waarvan suikers0,2 gram
Vezels0,3 gram
Eiwitten18,9 gram
Zout0,011 gram

26 beoordelingen voor Rundersaucijs, verse worst, braadworst

  1. c hartman (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    heerlijk vooral bij kleinzoon

  2. sascha van der starp (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    ze zijn heerlijk en puur

  3. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

  4. Rob S. (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Goed vlees ennherrlijk gekruid

  5. Gijs Lambrechts (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    .

  6. Anja Saly (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    prima gekruid

  7. Evita Mooldijk (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Prima

  8. debordes (geverifieerde eigenaar)

    Prima gekruid, niet scherp en een heerlijke smaak aan het vlees. Wij eten qua smaak “basic” vanwege onze jonge kinderen en omdat we van pure smaken houden die niet “bedorven” zijn door de scherpe kruiden. Deze saucijzen zijn erg lekker.

  9. Monique van Geemen (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Lekker gekruid, maar niet te!

  10. C.Y. de Bordes (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Heel goed gekruid. Ook voor kleine kinderen geschikt qua kruiden.

  11. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Sappig, vol van smaak. Heerlijk

  12. Stan S. (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Ik hield ectht nooit van saucijzen, maar ik dacht: van Natuurvlees moeten ze in ieder geval te eten zijn. En hoe! Inmiddels een van m’n favorieten.

  13. Gerrit V. (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Heerlijk worstje, goed gekruid, niet te zout.

  14. Marianne (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Heerlijk!

  15. Elly van Unnik (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Lekker

  16. J.A. Kroese (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    als altijd prima

  17. Jeanette T. (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    vel was aan de harde kant, maar smaak was prima

  18. Karin V. (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Te pittig voor ons

  19. Ellen Van Eijk (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Ze waren heerlijk

  20. paul v. (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Goed

  21. Monique (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Lekker!

  22. Gijs L. (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Lekkere worst

  23. Gea K. (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Lekker maar soms iets te pittig gekruid

  24. bep van riemsdijk (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Nog niet gebruikt

  25. Janine Versteeg-Agteres (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Heerlijk

  26. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Heerlijk

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…

Nieuwsbrief

We willen u maandelijks verrassen met aanbiedingen, ontwikkelingen op natuurgebied, onze Zorgboerderij, en informeren over onze grazers!
Wanneer is dit er weer? Helaas zijn wij momenteel door onze voorraad heen. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer het weer verkrijgbaar is, vul dan hieronder uw e-mail adres in.
Scroll naar top