Rundersaucijs van grasgevoerd rund, biologisch gecertificeerd
Van biologische Black Angus, Schotse Hooglander of Limousin Rund
We maken de runder-saucijs van verschillende delen van de Aberdeen Angus of Schotse Hooglander. Dit zorgt voor een goede vet/vleesverhouding om de runder-saucijs sappig te houden. De runder-saucijs wordt gekruid met biologische kruiden. De saucijzen worden verpakt en verkocht per twee stuks à 100 gr per stuk.
De traditionele methode
Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Plan ruim van tevoren wat je gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
De snelle methode
Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooiproces door ieder half uur het water te verversen
- Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
De snelste (maar zeker niet de beste) methode
het vlees ontdooien in de magnetron
- Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
- Leg het vlees vervolgens op een bord
- Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
- De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
Wist u dit over grasgevoerde natuurvlees?
- Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
- Onze Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
c hartman (geverifieerde eigenaar) –
heerlijk vooral bij kleinzoon
sascha van der starp (geverifieerde eigenaar) –
ze zijn heerlijk en puur
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Rob S. (geverifieerde eigenaar) –
Goed vlees ennherrlijk gekruid
Gijs Lambrechts (geverifieerde eigenaar) –
.
Anja Saly (geverifieerde eigenaar) –
prima gekruid
Evita Mooldijk (geverifieerde eigenaar) –
Prima
debordes (geverifieerde eigenaar) –
Prima gekruid, niet scherp en een heerlijke smaak aan het vlees. Wij eten qua smaak “basic” vanwege onze jonge kinderen en omdat we van pure smaken houden die niet “bedorven” zijn door de scherpe kruiden. Deze saucijzen zijn erg lekker.
Monique van Geemen (geverifieerde eigenaar) –
Lekker gekruid, maar niet te!
C.Y. de Bordes (geverifieerde eigenaar) –
Heel goed gekruid. Ook voor kleine kinderen geschikt qua kruiden.
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Sappig, vol van smaak. Heerlijk
Stan S. (geverifieerde eigenaar) –
Ik hield ectht nooit van saucijzen, maar ik dacht: van Natuurvlees moeten ze in ieder geval te eten zijn. En hoe! Inmiddels een van m’n favorieten.
Gerrit V. (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk worstje, goed gekruid, niet te zout.
Marianne (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk!
Elly van Unnik (geverifieerde eigenaar) –
Lekker
J.A. Kroese (geverifieerde eigenaar) –
als altijd prima
Jeanette T. (geverifieerde eigenaar) –
vel was aan de harde kant, maar smaak was prima
Karin V. (geverifieerde eigenaar) –
Te pittig voor ons
Ellen Van Eijk (geverifieerde eigenaar) –
Ze waren heerlijk
paul v. (geverifieerde eigenaar) –
Goed
Monique (geverifieerde eigenaar) –
Lekker!
Gijs L. (geverifieerde eigenaar) –
Lekkere worst
Gea K. (geverifieerde eigenaar) –
Lekker maar soms iets te pittig gekruid
bep van riemsdijk (geverifieerde eigenaar) –
Nog niet gebruikt
Janine Versteeg-Agteres (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk