Deel

Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Productcode 112 Categorieën , Hoort bij ,

Runder braadworst

3,77

200 gr. Prijs per kilo 18,85
(34 klantbeoordelingen)

Rundersaucijs, 2 x 100 gram heerlijke rundvlees saucijzen van Biologische Angus, Hooglander en Limousin runderen uit eigen kudde, gekruid met biologische kruiden. Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.

TIP: Bekijk ook onze rundvlees-saucijzen, die zijn gevuld in schapensnaar.

Bereidingstip: Hoe voorkomt u dat de rundersaucijs openbarst of dat de vulling er uit kruipt tijdens het bereiden?

  • Let er allereerst op dat de rundersaucijs niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat u gaat bakken of grillen.
  • En de gouden regel is WELLEN.
    Leg de rundersaucijs zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
    Laat de rundersaucijs goed uitlekken nadat je hem uit het water hebt gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen.
  • Op de barbecue grilt u de rundersaucijs rondom bruin, waarna u hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
  • In de pan verwarmt u boter met wat olie en braadt u de rundersaucijs rondom bruin. Vervolgens doet u er een scheutje water erbij en laat u de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Rundersaucijs van grasgevoerd rund, biologisch gecertificeerd

We maken de rundersaucijs van verschillende delen van de Aberdeen Angus of Schotse Hooglander. Dit zorgt voor een goede vet/vleesverhouding om de rundersaucijs sappig te houden. De rundersaucijs wordt gekruid met biologische kruiden. De saucijzen worden verpakt en verkocht per twee stuks à 100 gr per stuk.

TIP rundersaucijs ontdooien

De traditionele methode

Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.

  • Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
  • Plan ruim van tevoren wat je gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
  • Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.

De snelle methode

Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen

  • Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
  • U versnelt het dooiproces door ieder half uur het water te verversen
  • Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
  • Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.

De snelste (maar zeker niet de beste) methode

het vlees ontdooien in de magnetron

  • Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
  • Leg het vlees vervolgens op een bord
  • Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
  • De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.

Waar komt de rundersaucijs vandaan?

Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees. Al onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd en biologisch gecertificeerd. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.

Geroemd vanwege de smaak

Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

 

Biologisch-rundvlees-van Angus en Hooglander runderen uit-Nederlandse Natuurgebieden.

Wist u dit over grasgevoerde natuurvlees?

  •  Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
  • Onze  Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
TIP: Bekijk ook onze rundvlees-saucijzen, die zijn gevuld in schapensnaar.
Gewicht 0.200 kg
Ingrediënten 99% grasgevoerd rundvlees, varkensdarm, paprikapoeder, zeezout, koriander, zwarte peper, gember, natuurlijk aroma. Allergeen: koriander
Voedingswaarde
Rundersaucijs rauw per 100 gr
Energie 937/225 kJ/kcal
Vetten 16,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren 7,0 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 0,2 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 0,3 gram
Eiwitten 18,9 gram
Zout 0,011 gram

34 beoordelingen voor Runder braadworst

  1. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Lekker

  2. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Kwaliteit product

  3. Mieke Nieuwland (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Verrukkelijke magere worstjes.

  4. R. B. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Worstjes zijn lekker, maar ietsje minder zout zou mogen. Dit is natuurlijk wel persoonlijk.

    • VOF Zorg en Natuur (winkelmanager)

      dag,
      bedankt voor u review, we hebben ook een zoutloze variant

  5. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top