Runderschenkel met been
zeer smaakvol stoofvlees met been en merg, gesneden van het bovenbeen
Runderschenkel komt van het bovenbeen van de koe. De plakken zijn ovaal van vorm met een duidelijk zichtbaar bot. Het zit boordevol fantastische smaakmakers zoals been, merg, zenen en vlees. Dat maakt het bij uitstek geschikt om een krachtige bouillon van te trekken. Schenkel is werkvlees en heeft daardoor een stevig structuur. Het is mooi stoofvlees dat wel een paar uur nodig heeft om lekker zacht te worden. De beloning is een heerlijke volle en intense smaak. In Italië vindt je runderschenkel bijvoorbeeld terug in de ossobuco. Terwijl Jamie Oliver er een geweldig Mexicaans recept met chili voor heeft geschreven. Dit geeft wel aan dat je alle kanten op kunt met runderschenkel.
Van Kop tot Staart koken
Schenkel is een klassiek stuk vlees dat vroeger veel gebruikt werd als basis voor Soep. Als vlees gerecht moet zeker 2,5 a 3 uur stoven om het bindweefsel af te breken en de volle smaak tot zijn recht te laten komen. Bekijk hier meer Producten uit ons van Kop tot Staart assortiment
Bereidingstip
Bekijk hier een recept Mexicaanse chili uit Landleven Magazine van culinair journaliste Klaske Bakker. Zij heeft dit recept speciaal ontwikkeld voor voor de schenkel uit ons biologisch natuurvleespakket. De botten van de schenkel geven het gerecht extra veel smaak. Hoe langer je deze chili laat stoven, hoe lekkerder hij wordt!
Grasgevoerd natuurvlees, een gezonde keuze
- Ons vlees komt van biologisch gecertificeerde Angus, Hooglander en Limousin runderen
- Het is dus niet genetisch gemanipuleerd
- Wij gebruiken geen antibiotica
- Wij gebruiken geen groeihormonen
- Onze dieren verblijven het jaar rond op onbemeste natuurlandschappen
- Het is grasgevoerd natuurvlees en daardoor rijk aan vitamine A & E en gezonde Omega 3 vetzuren
- Het natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.
- Ons grasgevoerde natuurvlees bevat geen e-nummers of kleurzout
Marianne Lamerichs (geverifieerde eigenaar) –
Heb het voor soep gebruikt. Alles vlees wat ik bij u heb gekocht was echt een hele goede kwaliteit. Het vlees werd heel mals en heeft een goede smaak.
Gaby Claus (geverifieerde eigenaar) –
Zoals rundsoep moet smaken met je ogen dicht proef je de kracht van de natuur.
Anja Saly (geverifieerde eigenaar) –
lekkere bouillon van gemaakt
S Peters (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk, zoveel meer smaak. Zelfs het biovlees uit de supermarkt is hier niet mee te vergelijken. Voor mij alleen nog maar echt bio vlees.
C.M.M. Oosterveer (geverifieerde eigenaar) –
Genoeg voor een grote pan soep.
Cor (geverifieerde eigenaar) –
Soms wat veel marmer, lang laten sudderen
Anita (geverifieerde eigenaar) –
Top
Gerrit V. (geverifieerde eigenaar) –
Vlees was opvallend zacht en smakelijk in de soep.
Linda Kars (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk om stoofschotels mee te maken
Bart Janssen (geverifieerde eigenaar) –
Uitstekend
N Noest (geverifieerde eigenaar) –
Het is allemaal even goed en heerlijk
P N. (geverifieerde eigenaar) –
Erg stevig en mals
Doris (geverifieerde eigenaar) –
Goed vlees.
Elly van Unnik (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijke soep meegemaakt
Han (geverifieerde eigenaar) –
voor de soep
Gaby Claus (geverifieerde eigenaar) –
Hier wordt ik blij van
Gaby Claus (geverifieerde eigenaar) –
de soep is zo heerlijk van deze runderschenkel met been. Heb ze nog niet allemaal op
Janine Versteeg-Agteres (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk voor in de soep
Jan L. (geverifieerde eigenaar) –
Mooie schenkels met veel vlees om heerlijke ossubuco mee te maken.
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk