Rundertong
Het idee is misschien even wennen, maar voor wie graag experimenteert is dit een dankbaar stuk vlees.
Rundertong van Black Angus bestaat volledig uit spieren. Het is het beweeglijkste orgaan van de Black Angus en hierdoor ook het malst. Het wordt door velen als een delicatesse gezien. Als u het een keer wilt uitproberen, de tong zit ook in ons Vergeten Vleespakket.
Werkvlees
Werkvlees zijn spieren die het rund matig of intensief gebruikt. Er zit veel smaak aan, maar is wel wat taaier. Stoven is dan al snel een toverwoord. Maar wanneer het vlees goed wordt afgehangen en gerijpt, zoals Natuurlijk Beheer dat standaard toepast, dan is het soms alsnog geschikt voor kortere bereidingen.
Wist u dit over ons grasgevoerde natuurvlees?
- Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
- Wij laten het rundvlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt.
- Onze Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheidt Natuurvlees BV zich van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
Eleanor Somerset (geverifieerde eigenaar) –
I was quite challenged by the size and preparation. However, it was a fine cut of meat and I would absolutely do it again (that particular meat has a lot of extra minerals and goodness) but my family were not all so keen (I made Instant pot tacos recipe which I also recommend and fed 10 people – with another meal after that even so very very good value). It might be a suggestion to off this cut into 2 separate pieces so it can be de-frosted and cooked for 2 or 3 separate meals at different times, maybe instead of all at once which is a huge amount for any family. One part of it had more gristle/ sinews however.
Els K. (geverifieerde eigenaar) –
Ouderwets klaargemaakt, gekookt, met witte bonen,sperziebonen en zure kappertjes sous, heerlijk
Frans van den Berg (geverifieerde eigenaar) –
Nog niet gegeten
M. van Kan (geverifieerde eigenaar) –
Nog niet gegeten
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
bekend goed
Gerrit V. (geverifieerde eigenaar) –
Nog niet gegeten.
Marina (geverifieerde eigenaar) –
Prima van smaak.
Jacob Steyn (geverifieerde eigenaar) –
Fantastisch dienst en vlees