Runder schnitzel van eigen Limousin, Hooglander of Angus runderen
Ingredienten, 100% grasgevoerd natuurrund
Onze runderschnitzels worden mooi dun en dwars op de draad afgesneden van magere spierdelen. Ze hoeven maar heel kort in de pan, want ze zijn het lekkerste wanneer het vlees binnenin nog rosé is. Runderschnitzels zijn erg lekker om ‘gewoon’ te bakken in boter. Maar je kunt ze natuurlijk ook paneren zoals de Oostenrijkers doen met hun beroemde kalfsschnitzel: De Wienerschnitzel. Dat lijkt veel ingewikkelder dan het is. Leg de runderschnitzels tussen plastic en sla ze mooi plat met een deegroller. Bestrooi ze met een beetje zout en peper en haal ze vervolgens door de bloem, een schaal met geklopt ei en tot slot door de broodkruim. Ondertussen verhit je een laag olie (of ossenwit) in de pan. Leg de gepaneerde schnitzels in het vet (van zo’n 180 graden) en blijf de pan flink heen en weer schudden tijdens het bakken. De korst kan dan mooi opbollen. Maximaal 2 a 3 minuten per kant …en klaar!
Wist u dit over ons grasgevoerde Natuurvlees?
Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
- Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
John (geverifieerde eigenaar) –
goed vlees
Faaiza (geverifieerde eigenaar) –
Als je zelf wil bereiden is op het een goed optie. Jammer dat ze niet kant en klaar zikn. Platgeslagen en gekruid.
Marianne (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk zacht. Met een champigninsausje echt om te smullen.
S Peters (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk, zoveel meer smaak. Zelfs het biovlees uit de supermarkt is hier niet mee te vergelijken. Voor mij alleen nog maar echt bio vlees.
Laurent de Haas (geverifieerde eigenaar) –
Snel braden en smullen maar…
Karin V. (geverifieerde eigenaar) –
Goed stukje vlees, mals
Bart Janssen (geverifieerde eigenaar) –
Volgens verwachting
Gaby Claus (geverifieerde eigenaar) –
genieten
Edsart Baarsma (geverifieerde eigenaar) –
Goed recept en citroentje erbij
Gaby Claus (geverifieerde eigenaar) –
lekker maar persoonlijk vindt ik varkensschnitzel lekkerder