Runderworst, op ambachtelijke wijze gedraaid.
Verfijnd op smaak gebracht met een biologisch kruidenmengsel met o.a. gember en koriander. Een hartverwarmend worstje dat zich prima thuis voelt bij bijvoorbeeld een groentestoof gerecht of een aardappel gratin.
We maken de saucijzen van verschillende delen van de Aberdeen Angus, Schotse Hooglander of Limousin runderen, en zorgen voor een goede vet/vleesverhouding om het sappig te houden. Het vlees is middelfijn gemalen. De saucijzen worden verpakt en verkocht per twee stuks à 100 gr per stuk.
De lekkerste saucijzen verdienen de beste (voor)bereiding
Met deze slimme tips voorkom je dat verse worst openbarst of dat de vulling er uit kruipt tijdens het bereiden.
- Let er allereerst op dat de worst niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat je gaat bakken of grillen.
- En de gouden regel is WELLEN.
Leg je verse worst zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
Laat de worst goed uitlekken nadat je hem uit het water hebt gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen. - Op de barbecue grill je de worst rondom bruin, waarna je hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
- In de pan verwarm je boter met wat olie en braad je hem rondom bruin. Vervolgens doe je een scheutje water erbij en laat je de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.
Wist u dit over ons grasgevoerde natuurvlees?
Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
- Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen. 18 beoordelingen voor Runderworst met gember en koriander, Traditionele worst
Miriam Z. (geverifieerde eigenaar) –
Lekker kruidig
Elly van Unnik (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk
S Peters (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk, zoveel meer smaak. Zelfs het biovlees uit de supermarkt is hier niet mee te vergelijken. Voor mij alleen nog maar echt bio vlees.
Ineke Albers (geverifieerde eigenaar) –
goede smaak
Astrid Uiterwijk van Aggelen (geverifieerde eigenaar) –
Veel smaak
Wessel van der Donk (geverifieerde eigenaar) –
goed
Carla De Visscher (geverifieerde eigenaar) –
Mag ook hoger op smaak zijn, aan de droge kant
VOF Zorg en Natuur (store manager) –
Dag Carla de Visscher,
bedankt dat u de tijd en moeite genomen hebt om ons product te beoordelen. hebt u bij het bereiden de tips op de site aangehouden omtrent de garing van de worst? eerst wellen in heet water (70 a 80 graden) en daarna 3 minuten per kant bakken. ervaring leert dat dit de beste methode is om runderworst sappig te houden. aangaande de kruiden, daar zijn de meningen erg over verdeeld. laat ik zeggen dat we veilig zitten voor de mensen die met minder zout leven of/en een dieet of aandoening hebben
Yvonne B. (geverifieerde eigenaar) –
Jaaa ook deze vonden we heerlijk. we maken onze diepvries leeg met supermarkt stress vlees en we bestellen zeker bij jullie ons vlees in het vervolg!
Bee (geverifieerde eigenaar) –
Lekkere kruiden, een traktatie
Yvette Newton (geverifieerde eigenaar) –
Kinderen vind het droog
VOF Zorg en Natuur (store manager) –
Dag Yvette,
bedankt voor de tijd en moeite om een review te plaatsen.
hebt u de worstjes eerst geweld in warm water gedurende ene half uur? dan even kort om en om bakken en gegarandeerd geen droge worstjes
Teus van emmerik (geverifieerde eigenaar) –
heerlijk
Wessel v. (geverifieerde eigenaar) –
Goed.
Monique (geverifieerde eigenaar) –
Lekker!
Bart Janssen (geverifieerde eigenaar) –
ook veel te zout en te ruim gekruid. Maak alles zonder zout, is gezonder en veel smakelijker!!
VOF Zorg en Natuur (store manager) –
dag Bart Janssen,
fijn dat u de tijd en moeite neemt om een review te schrijven. Zoutloos hebben we en tijdje in het assortiment gehad, resultaat vele kilo’s over de datum weg moeten gooien. Nu maken we op bestelling batches van 5 kilo per keer zoutloos. mocht u daar belang bij hebben kunt u dat in de mail (dirk@zorgnatuur) laten weten.
Astrid (geverifieerde eigenaar) –
Lekker gekruid
Ineke O. (geverifieerde eigenaar) –
Lekker
Monique (geverifieerde eigenaar) –
Erg lekker!
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk