Grillworst kip
Grillworst kip, malse grillworst van de Oranjehoen zonder e-nummers. Heerlijk op de boterham of kaasplankje. Deze karakteristieke grillworst is gekruid met koriander, witte peper en nootmuskaat, en heeft ook een zoetje door de gember.
Welke grillworst kip zet U op tafel?
Wij kiezen in onze winkel voor kip die klopt. Zoals de scharrelkip Oranjehoen van Leenders. Het is een bewuste keuze voor gezonde, eerlijke kippen die met respect voor dier en milieu worden gehouden, zonder gegoochel met antibiotica of hormonen. Zeker niet onbelangrijk is dat het ook heel smaakvol kippenvlees betreft.
De Oranjehoen
De ‘Oranjehoen’ is een van oorsprong langzaam groeiend Oostenrijks vleeskippenras van Leenders. Bij deze energie-neutrale kippenboerderij leven de mooi bevleesde scharrelkippen in ruime stallen met volop scharrelruimte in overdekte buitenplaatsen. Bij Leenders worden de scharrelkippen niet biologisch gehouden. De nadruk ligt hier op een circulaire bedrijfsvoering. De ‘Oranjehoen’ wordt bijvoorbeeld gevoerd met restproducten uit de kringlooplandbouw, zoals wortel, kurkuma, oregano, knoflook en rode biet. Als gevolg van dit bijzondere dieet is het vlees van het oranjehoen prachtig mals, iets zoetiger van smaak en …. oranje-achtig van tint.
Uw online slager
Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.
*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.
Kip grillworst ontdooien
De traditionele methode
Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
De snelle methode
Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
- Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
De snelste (maar zeker niet de beste) methode
Het vlees ontdooien in de magnetron
- Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
- Leg het vlees vervolgens op een bord
- Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
- De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
Toch een ander worstje proberen?
Wij hebben een speciale pagina waar al onze worsten op staan. De keuze is reuze, klik hier om ze te bekijken.
Echt lekker van smaak, beetje BBQ smaak
Echt lekker
Koud bij een maaltijd of op een broodje
Aanrader! Heel smakelijk op brood!
Ons nieuwe favoriete broodbeleg deze worst is sappig en VOL met kippenvlees en kruiden