Groene curry pasta
Maak uw curry gerecht compleet met deze heerlijk pittige groene curry pasta! Gemaakt naar een recept van voormalig Circl chef-kok Rudolf Brand, dus dat belooft veel goeds.
De curry is erg pittig, bevat rundergehakt en is heerlijk in een Thais curry gerecht. Bovendien staat ie zomaar op tafel, de currypasta hoeft alleen even opgewarmd te worden.
De oorsprong van groene curry
De groene curry kent zijn oorsprong in Thailand. Hier wordt het ‘Kaeng kheaw hwan’ genoemd, wat zoete curry betekent. Maar zoet is deze curry niet per se, hij is vooral erg pittig! Dit komt door het gebruik van verse, groene chilipeper. Daarnaast is de curry ook fris. Dit komt onder andere door het gebruik van verse toevoegingen als limoenblad en kruiden.
Deze groene curry hoeft alleen nog even opgewarmd te worden. Dit kunt u doen door de verpakking in warm water te leggen of de inhoud te verwarmen in de pan of magnetron.
Een recept van Rudolf Brand
Deze groene curry is zelfgemaakt en naar het recept van voormalig Circl chef-kok Rudolf Brand. “Bij Circl Restaurant gaan we vanuit de visie van circulariteit vooral de strijd aan tegen voedselverspilling. Hierbij is het inkopen van de verse producten een van de lastigste dingen. Je hebt te maken met een korte houdbaarheidsdatum en een snelle omzetsnelheid.”
“Door oude technieken als fermenteren en wecken toe te passen, zorgen we ervoor dat deze producten veel langer houdbaar zijn. Daarnaast zorgen deze oude technieken ook voor een heel ander palet aan smaken die mooi toe te passen zijn in onze gerechten.” zei Rudolf Brand tijdens een webinar over circulair koken.
Meer gemak in de keuken
Op zoek naar meer gemak? Wij hebben ook soepen, bouillons en bone broths in ons assortiment. Zo zet u in een handomdraai de lekkerste producten op tafel, zonder onnodige toevoegingen.
Iets te weinig in totaal voor 2 personen en naar onze smaak mag er wat meer groenten in die erbij passen.
Erg lekker, heerlijk om een keer niet te hoeven koken
Dit was de enige tegenvaller. Ik vond ‘m niet heel pittig maar wat ik vooral een tegenvaller vond is dat er gehakt in zat ipv gewoon rundvlees.
Heerlijk! Hoeft voor mij niet perse vlees in maar ook mèt smaakt t fantastisch. Misschien nòg lekkerder met biologische kip🐓
x