Productcode 1130 Categorie:

Haantje de Coq

24,19

1.3kg. Prijs per kilo 18,61
(8 klantbeoordelingen)

Haantje

Het vlees van dit hele haantje is heel anders dan het vlees van een snelgroeiend vleeskuiken. Deze dieren hebben hun spieren gebruikt. Het vlees bevat veel minder vocht, en barst van de smaak.

Heerlijk te bereiden met een braadzak in de oven of juist zonder zak, maar met bacon voor een knapperig velletje. Smullen hoor!

Gewicht: Omdat dit een heel haantje betreft is het gewicht niet exact maar varieert tussen de 1300-1400 gram. De prijs is gebaseerd op een kip van 1400 gram.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Haantje, stevig en smaakvol kippenvlees

Vroeger was het heel normaal om zowel kippen als haantjes te houden, maar na WOII moest alles ineens efficiënter en goedkoper. Daarom zijn er tegenwoordig ‘gespecialiseerde’ kippenrassen; zoals vleeskippen die in korte tijd veel vleesaangroei hebben (maar weinig eieren produceren).

Normaal gesproken worden de haantjes van dit ras direct uit het ei gedood om als diervoeder te dienen (voor bijvoorbeeld dierentuinen), omdat ze als nutteloos worden gezien. Dat vinden wij echter totaal onzinnig. Langzaam groeiende haantjes zijn namelijk hartstikke lekker. Ze zijn dan wel kleiner dan vleeskippen, maar omdat ze veel beweging krijgen en goed biologisch voer eten, hebben ze prachtig stevig en smaakvol vlees.

Haantje

Vlees van de haan

Het vlees van de haan is heel anders dan het vlees van een snelgroeiend vleeskuiken. Deze haantjes hebben hun spieren gebruikt. Het vlees bevat veel minder vocht, en barst van de smaak.

Zijn de haantjes biologisch?

De haantjes groeien op bij biologische pluimveehouderij ‘De Lankerenhof’. Bij de Lankerenhof willen ze graag weer de balans terugbrengen in de manier waarop er met kippen wordt omgegaan. De haantjes worden hier niet als nutteloos gezien en mogen samen opgroeien met de hennetjes.

De hennetjes en haantjes delen een grote ruime stal en hebben volop buitenruimte waar ze naar hartelust kunnen scharrelen. De hanen worden pas geslacht wanneer ze gaan puberen (na ongeveer dertien weken).

Er is momenteel nog geen regelgeving voor het vlees van deze opfokhaantjes. Het keurmerk biologisch mag daarom nog niet gebruikt worden.

haan-vlees-van-kippenras-Les-Bleues

Bereidingstip voor een knapperig velletje

 • Wilt U een showstopper of tafel maar zo min tijd in de keuken besteden? Stop dan de haan ingewreven met kruiden en olijfolie in een braadzak. De haan blijft gegarandeerd sappig en je hebt er totaal geen omkijken naar.
 • Wilt u een super knapperig velletje? Vergeet dan de braadzak! Maar kerf wel even een kruis in de poten voordat de kip in de oven gaat, zodat ze sneller kunnen garen. En drapeer een paar plakken bacon over de borst om uitdroging tijdens het bakken te voorkomen. De filet kant of kippenborst gaart namelijk sneller dan de poten. Regelmatig even bedruipen doet ook wonderen.

heel-scharrelhaantje-online-bestellen-bij-zorgnatuur.nl

Hoe maakt U een platte haan, ofwel een gevlinderde haan?

Een andere techniek (wel iets meer werk) is vlinderen. Hierbij klap je de haan voor het bakken als het ware open. Dit kan door eerst het borstbeen en de ruggengraat te verwijderen. Je kunt de kip hierdoor mooi plat neerleggen waardoor hij gelijkmatiger gaart. Deze zogenaamde spatchcock- of roadkill techniek is perfect wanneer je de kip op de barbecue gaat bereiden.

Bekijk ook onze Oranjehoen kip, De Oranjehoen in onze webshop is een langzaam groeiende scharrelkip die wordt gevoerd met restproducten uit de kringlooplandbouw. De vleeskwaliteit van dit kipje is geweldig; mooi sappig & heel smaakvol.

Gewicht 1,3 kg
Voedingswaarde
Kip met vel rauw per 100 gr
Energie 905/218 kJ/kcal
Vetten 16,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 4,7 gram
waarvan enkelv onverzadigde vetzuren 4,8 gram
waarvan meerv onverzadigde vetzuren 3,6 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 18,3 gram
Zout 0 gram

8 beoordelingen voor Haantje de Coq

3,9 Waardering
1-5 van 8 beoordelingen
 1. Lekker maar prijs wat hoog

 2. Even wennen aan wat steviger vlees

 3. Nog niet gegeten

 4. Eveneens ook verrukkelijk! Ons hele gezellig heeft er heerlijk van genoten.

Beoordeling toevoegen
Haantje de Coq Haantje de Coq
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven