Productcode 710 Categorie:

Hacheevlees met een vetrandje

9,98

500 gr. Prijs per kilo 19,96
Waardering 4.80 op 5 gebaseerd op 71 klantbeoordelingen
(71 klantbeoordelingen)

Hacheevlees is gesneden van de onderrib (de hals) van het rund. Hachee heeft een langere bereidingstijd nodig om lekker zacht te worden.

Ons hacheevlees met vet is in stukjes gesneden en een geliefde basis voor de lekkerste hachee of goulash. Stoven maar!

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 300 (h)eerlijke natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Meer over hacheevlees

Hacheevlees is het vlees dat gebruikt kan worden voor het maken van een hachee of goulash. Dit vlees wordt gesneden uit de onderrib (de hals) van onze runderen. Het vlees uit dit deel is wat taaier en hierom heeft het een langere bereidingstijd nodig om lekker mals te worden.

Tijdens het sudderen worden stoffen, zoals collageen en elastine afgebroken en wordt het vlees zachter. Het vet in het vlees helpt bij het creëren van de smaak. Hacheevlees wordt ook wel stoofvlees of suddervlees genoemd.

Hacheevlees van grasgevoerde runderen

De naam hachee komt van het Franse woord ‘hacher’. Dit betekent hakken. Al in de 17e eeuw aten mensen vaak stoofpotjes met vlees, vis en gevogelte. Ook in de Middeleeuwen werd hachee bij buffetten voorgeschoteld. Het is dus een eeuwenoud gerecht dat nog steeds – met oma’s, overgrootoma’s of misschien wel over overgroot oma’s recepten – bereid wordt.

Grasgevoerd rundvlees

Ons rundvlees is 100% grasgevoerd, zonder toevoegingen. Het vlees komt van onze eigen Angus, Hooglander of Limousin runderen die vrij rondlopen in natuurgebieden in Nederland.

Voor Staatsbosbeheer, Wetterskip Fryslân, natuurgebied het Fochteloërveen en Natuurmonumenten, alsmede Gemeente  Almere, Heerhugowaard en Ooststellingwerf beheren wij met onze kuddes de volgende natuurgebieden.

Het natuurvlees is afkomstig van dieren uit onze eigen kuddes. Als begrazingsbedrijf beheren wij met behulp van deze kuddes verschillende natuurgebieden.

1. Duinen Schoorl
2. Geestmerambacht
3. Waterlandse bos
4. Noorderplassen
5. Fochteloërveen
6. Meindersveen
7. Vrouwenerveld
8. Ooievaarsplas

Onze runderen grazen in sociale kuddes hun eigen voedsel bij elkaar. Van tijd tot tijd wordt een rund geslacht om een goede balans in de kudde te garanderen voor de toekomst. Wij zijn helemaal fan van ‘Kop tot staart eten’ en gebruiken dus alle delen van het rund.

Hachee maken

Hacheevlees van grasgevoerd rund is een geliefde basis voor de lekkerste hachee of goulash. Hachee is hierbij meer zuur en goulash is pittig. Voor beide gerechten geldt uiteraard het toverwoord: Stoven!

Onze tips voor het maken van hachee:

  1. Haal het hacheevlees plusminus 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen met de verpakking open.
  2. Dep de blokjes droog.
  3. Verhit boter of olie in de pan en bak de blokjes rondom bruin op een hoge temperatuur.
  4. Stoof ze daarna volgens (oma’s) recept in bijvoorbeeld een stoofpan of slowcooker met de bijbehorende hacheekruiden en groenten.
  5. Let op! Het mengsel mag niet koken. Hiervan wordt hacheevlees taai.

Hacheevlees van grasgevoerde runderen

Hacheevlees ontdooien

Ons hacheevlees met vet is alvast in blokjes gesneden. Na het portioneren worden ze direct vacuüm verpakt en razendsnel ingevroren. Dit doet een gecertificeerd bedrijf. Deze manier van werken zorgt ervoor dat de kwaliteit van het vlees behouden wordt.

U krijgt dit vlees hierom ook diepgevroren geleverd. Het is belangrijk dat hacheevlees ontdooit wordt, voordat u deze gaat bereiden.

  • De beste methode is door het tijdig uit de vriezer te halen (bijvoorbeeld de avond van tevoren) en in de koelkast te laten ontdooien.
  • Een snellere manier is het hacheevlees in een waterdichte verpakking in koud water neer te leggen. Ze zullen dan in zo’n vier uren ontdooien. Dit kan nog wat versneld worden door het water tussendoor te verversen.
Gewicht 0,500 kg
Ingrediënten 100% rundvlees
Voedingswaarde
Runderpoulet rauw per 100 gr
Energie 449/106 kJ/kcal
Vetten 2,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,8 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,8 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 22,1 gram
Zout 0,067 gram

71 beoordelingen voor Hacheevlees met een vetrandje

4,8 Waardering
1-5 van 71 beoordelingen
  1. diverse keren besteld, een aanrader

  2. Hacheevlees was op de juiste manier bereid (dus ouderwets, net als vroeger) overheerlijk. Meteen twee porties bereid, hebben we voor een volgende keer weer?

  3. Wat een smaak! Puur en vol van smaak.

  4. Natuurvlees smaakt zoveel beter! Het werd een perfecte boeuf bourguignonne. Aanrader.

  5. vet geeft smaak en gezondheid

Beoordeling toevoegen
Hacheevlees met een vetrandje Hacheevlees met een vetrandje
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven