Productcode 1378 Categorie: Productsoort ,

Hazenpeper van Wilde haas

14,95

500 gr. Prijs per kilo 29,90
(2 klantbeoordelingen)

Wilde haas van de Veluwe

Hazenpeper is een zachtgestoofd, smakelijk wildgerecht en één van de bekendste wildstoofschotels die er is. Het maken van hazenpeper kost wat tijd, hierom hebben wij het meeste werk al voor u gedaan. Deze hazenpeper hoeft u slechts even te verwarmen en smullen maar!

1 portie bevat 500 gram. Geschikt voor plusminus 2 personen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Hazenpeper van Wilde haas uit de Veluwe

Heeft u wel eens hazenpeper geproefd? Deze traditionele stoofschotel van wilde haas uit de Veluwe is een echte aanrader voor de liefhebbers van wild. Wij hebben volgens authentiek receptuur het meeste werk al voor u gedaan. Dat scheelt u veel tijd in de keuken, maar zorgt wel voor een overheerlijk wildgerecht op tafel. 

Onze hazenpeper is eerlijk vlees, 100% Veluwse wilde haas, zonder antibiotica en e-nummers. Schoongemaakt door onze huisslager, met respect voor dierenwelzijn. Direct van de bron om de wildpopulatie op de Veluwe in balans te houden.

Kant-en-klare hazenpeper van zachtgestoofde wilde haas.

Hoe wordt hazenpeper gemaakt?

Hazenpeper wordt gemaakt van hazenbouten. Deze bouten worden gemarineerd in rode wijn en vervolgens wordt het hazenvlees gestoofd, samen met andere ingrediënten zoals spek, ui, knoflook en tomatenpuree. Ook tijm, laurier en jeneverbes worden toegevoegd aan de stoofpot. Deze combinaties zorgen voor een uiterst smakelijk wildpotje!

Onze kant-en-klare hazenpeper is een echte aanrader voor de wintermaanden. Vul deze stoofpot van de haas aan met groenten en uw winterse maaltijd is klaar om van te genieten. Zin in meer stoofpotjes? Bekijk al onze stoofvlees producten.

De oorsprong van hazenpeper

Dit traditionele stoofgerecht brengt ons terug naar de middeleeuwen. In de middeleeuwen werd vlees geserveerd met broodpap. Nu bekend als saus. Broodpap was de smaakmaker bij het vlees en werd gemaakt door gekruimeld brood in water of melk te laten weken. Het papje werd gebonden met boter en er werd peper aan toegevoegd. Deze gepeperde broodsaus smaakte onder ander goed bij hazenvlees. Tegenwoordig wordt deze originele bereidingswijze nauwelijks nog gebruikt, behalve in Engeland. Hier is bread sauce nog een bekende, klassieker.

Wilde haas

 

Gewicht 0,500 kg
Ingrediënten Hazenvlees, bouillion, gerookt spek, uien, wortel, bleekselderij, champignon, zilver ui, rode wijn, gemengde kruiden en specerijen, maiszetmeel, gluten, mosterd, selderij, melkeiwit, tarwe, rund, mais, sulfiet, wortel, zout.
Voedingswaarde
Haas rauw per 100 gr
Energie   485/115 kJ/kcal
Vetten 3.0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 1,0 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,6 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,8 gram
Koolhydraten 0,0 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,1 gram
Eiwitten 22 gram
Zout 0,125 gram

2 beoordelingen voor Hazenpeper van Wilde haas

5,0 Waardering
1-2 van 2 beoordelingen
  1. Smaakte super lekker, een echte aanrader

Beoordeling toevoegen
Hazenpeper van Wilde haas Hazenpeper van Wilde haas
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven