Hazenpeper van Wilde haas uit de Veluwe
Heeft u wel eens hazenpeper geproefd? Deze traditionele stoofschotel van wilde haas uit de Veluwe is een echte aanrader voor de liefhebbers van wild. Wij hebben volgens authentiek receptuur het meeste werk al voor u gedaan. Dat scheelt u veel tijd in de keuken, maar zorgt wel voor een overheerlijk wildgerecht op tafel.
Onze hazenpeper is eerlijk vlees, 100% Veluwse wilde haas, zonder antibiotica en e-nummers. Schoongemaakt door onze huisslager, met respect voor dierenwelzijn. Direct van de bron om de wildpopulatie op de Veluwe in balans te houden.
Hoe wordt hazenpeper gemaakt?
Hazenpeper wordt gemaakt van hazenbouten. Deze bouten worden gemarineerd in rode wijn en vervolgens wordt het hazenvlees gestoofd, samen met andere ingrediënten zoals spek, ui, knoflook en tomatenpuree. Ook tijm, laurier en jeneverbes worden toegevoegd aan de stoofpot. Deze combinaties zorgen voor een uiterst smakelijk wildpotje!
Onze kant-en-klare hazenpeper is een echte aanrader voor de wintermaanden. Vul deze stoofpot van de haas aan met groenten en uw winterse maaltijd is klaar om van te genieten. Zin in meer stoofpotjes? Bekijk al onze stoofvlees producten.
De oorsprong van hazenpeper
Dit traditionele stoofgerecht brengt ons terug naar de middeleeuwen. In de middeleeuwen werd vlees geserveerd met broodpap. Nu bekend als saus. Broodpap was de smaakmaker bij het vlees en werd gemaakt door gekruimeld brood in water of melk te laten weken. Het papje werd gebonden met boter en er werd peper aan toegevoegd. Deze gepeperde broodsaus smaakte onder ander goed bij hazenvlees. Tegenwoordig wordt deze originele bereidingswijze nauwelijks nog gebruikt, behalve in Engeland. Hier is bread sauce nog een bekende, klassieker.
Smaakte super lekker, een echte aanrader