Productcode 750 Categorie: Productsoort

Hollandse biefstuk

4,64

200 gr. Prijs per kilo 23,20
(45 klantbeoordelingen)

Hollandse biefstuk is een malse biefstuk dat gesneden wordt uit de bovenbil, het spierstuk of de dunne lende. Deze biefstuk bestaat voor 100% uit grasgevoerd natuurvlees van onze biologische Angus, Schotse Hooglander of Limousin rund.

Gegarandeerd een heerlijk stukje vlees op je bord!

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Een goede biefstuk op tafel

Hollandse biefstuk van Black Angus, Schotse Hooglander of Limousin rund belooft een goede biefstuk op tafel. De Hollandse biefstuk wordt uit de bovenbil, het spierstuk of de dunne lende gesneden.

Naast deze zijn er nog andere soorten verkrijgbaar bij Zorg & Natuur. Op volgorde van malsheid zijn dat haasbiefstuk (tournedos), kogelbiefstuk, en lendebiefstuk ofwel entrecote.

De Hollandse komt net als kogelbiefstuk ook uit het achter dijbeen, maar dan net er naast. Hierdoor is de Hollandse een goedkoper, iets minder mals alternatief, maar toch zeer smakelijke biefstuk.

Hollandse biefstuk, Biologische Black Angus biefstuk

De herkomst van ons vlees

Het heerlijke vlees van biologische Angus, Hooglander en Limousin runderen is wereldwijd bekend vanwege de goede smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van runderen welke met krachtvoer zijn bijgemest. Maar het is zeker zo lekker.

Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden en leven hier in vrijheid in sociale kuddes. De kuddes bestaan uit verschillende samenstellingen. Zo zijn er kuddes van zoogkoeien en kalfjes die worden geleid door een dominante stier. Maar er zijn ook, net als in het wild, kuddes die alleen uit stieren bestaan.

Van tijd tot tijd wordt er een rund geslacht. Zo houden we een gezonde balans in de kuddes voor de toekomst.

Hollandse biefstuk bereiden

Wilt u graag weten hoe lang u een Hollandse biefstuk moet bakken? Het antwoord hangt af van hoe u hem het liefste eet. Rare, medium of well done? Bij rare is de binnenkant van het vlees nog rood, bij medium meer rosékleurig en bij well done doorbakken.

U kunt dit stuk vlees het beste bakken met een vleesthermometer bij de hand en de volgende richtlijn aanhouden:

  • Rare: een kerntemperatuur van 45 graden
  • Medium: een kerntemperatuur van 50 graden
  • Well Done: een kerntemperatuur van 55 graden

Daarnaast geven wij graag de volgende tips voor het bereiden van een goede biefstuk:

  1. Haal het vlees op tijd uit de koelkast. Zo kan het nog op kamertemperatuur komen en voorkomt u dat de biefstuk taai wordt tijdens het bakken. Reken hiervoor zo’n 30 minuten.
  2. Bak de biefstuk met boter in een koekenpan of grillpan aan beide zijden tot deze de gewenste kerntemperatuur heeft.
  3. Verpak het vlees direct na het bakken nog even in aluminiumfolie. Door het plusminus 10 minuten te laten rusten, wordt de temperatuur beter verdeeld. Bovendien zal zo niet het smaakvolle vocht verloren gaan bij het snijden.

Vlees ontdooien

Het vlees van Zorg & Natuur wordt door een gecertificeerd bedrijf conform strenge normen versneden, vacuüm verpakt en ingevroren. Ons vlees wordt dan ook diepgevroren geleverd middels een speciale foodservice.

Zo kunt u het vlees desgewenst in uw vriezer plaatsen en voor de dag van bereiding er weer uit halen. Wij adviseren u dit tijdig te doen, zodat het vlees in de koelkast kan ontdooien.

Gewicht 0.200 kg
Ingrediënten 100% rundvlees
Voedingswaarde
Runderbiefstuk rauw per 100 gr
Energie 455/108 kJ/kcal
Vetten 1,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 1,8 gram
Eiwitten 22,9 gram
Zout 0,005 gram

45 beoordelingen voor Hollandse biefstuk

  1. Mieke Nieuwland (geverifieerde eigenaar)

    Echt lekker, mals . Je mes glijdt er door heen.

  2. Ivonne B. (geverifieerde eigenaar)

    graag porties van 200 gram

  3. Anne-Marie (geverifieerde eigenaar)

    Gewoon heel goede biefstuk

  4. M.C. (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk

  5. Carolina (geverifieerde eigenaar)

    Super smakelijk!

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top