Productcode 1334 Categorie: Productsoort ,

Kaantjes, van Niervet

3,98

220 gr. Prijs per kilo 18,09
(6 klantbeoordelingen)

Kaantjes zijn het residu van het smelten van reuzel, ook wel bekend als varkens niervet of smout. De oudere generatie is er ongetwijfeld mee bekend. Het is vergelijkbaar (maar niet hetzelfde!) met spekjes. Deze kaantjes zijn al voor u uitgebakken. Goudbruin, knapperig van buiten en zachter van binnen. Onder andere lekker door de stamppot, een salade of op brood.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Wilt u er wat kaantjes bij?

Een vraag die vroeger veel vaker gesteld werd dan tegenwoordig. Grote kans dat de nieuwere generaties helemaal niet weten wat kaantjes zijn. Laten we daar eens verandering in brengen! Dus wat zijn kaantjes? Kaantjes zijn het residu van het smelten van reuzel of ossenwit, ook wel bekend als varkens niervet of runderniervet. Dit is zacht en olierijk vet dat de nieren omsluit. Het is vergelijkbaar (maar niet hetzelfde!) met spekjes en onder andere lekker door een stamppot, salade of op brood.

Kaantjes van gesmolten en uitgebakken reuzel

Hoe wordt kaan gemaakt?

Door het niervet langzaam te laten smelten, worden vetdeeltjes die niet smelten gescheiden van het vet dat wel vloeibaar wordt. Het residu zijn de kaantjes. Oorspronkelijk diende het smelten niet voor het maken van de kaan, maar voor het verkrijgen van reuzel om mee te bakken of om stroopvet van te maken voor op de boterham.

Officieel mogen alleen de gesmolten overblijfselen uit het niervet, die vervolgens uitgebakken worden, kaantjes genoemd worden. De naam wordt nog wel eens misbruikt bij andere soorten uitgebakken spekjes.

Kaantjes online bestellen

Het niervet van dit product is al uitgebakken voor u. Het zijn dus al de enige echte, ouderwetse kaantjes. Goudbruine deeltjes die krokant zijn van buiten en zachter van binnen. Het product wordt diepgevroren bij u geleverd met een speciale bezorgservice. Zo kunt u het thuis laten ontdooien of nog langere tijd in de vriezer bewaren. Nog een plekje over in de vriezer? Bespaar verzendkosten (en uitstoot) en bestel er nog wat lekkers bij.

Producten van het Veluws landvarken

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Hierom werken wij samen met een vijfsterren varkensboer die zijn varkens een zo natuurlijk mogelijk leven biedt.

Scharrelvarken

Buiten spelen

Een zo natuurlijk mogelijk leven houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.

Natuurlijke weerstand

Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Van Kop tot Staart koken

Kaantjes is echt ‘vergeten vlees’ en daar hebben wij veel meer van. Kijk eens bij ons assortiment Van Kop tot Staart en er gaat een (oude) wereld voor u open aan heerlijke producten van vlees dat vaak moeilijk verkrijgbaar is. Denk bijvoorbeeld aan niertjes, tong, stierenballen en nog veel meer bijzondere stukken die net zoveel aandacht verdienen als de courante delen. Nieuwsgierig naar meer varkensvlees? Bekijk dan het assortiment varkensvleesproducten voor meer lekkers van het scharrelvarken.

Gewicht 0,220 kg
Ingrediënten Residu van gesmolten reuzel (varkens niervet)
Voedingswaarde
Kaantjes per 100 gr
Energie 2850/688 kJ/kcal
Vetten 63,7 gram
waarvan verzadigde vetzuren 24,4 gram
Koolhydraten 1,2 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 1,7 gram
Eiwitten 19,9 gram
Zout 4,3 gram

6 beoordelingen voor Kaantjes, van Niervet

3,3 Waardering
1-5 van 6 beoordelingen
 1. Lekker om vlees en groentes in te bakken. Maar ook super op een snee roggebrood met wat grof zeezout.

 2. niet de kaantjes die ik had gewild !

 3. echte kaantjes

 4. Zaten toch anders in mijn herinnering. Lees; lekkerder.

Beoordeling toevoegen
Kaantjes, van Niervet Kaantjes, van Niervet
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven