Productcode 1312 Categorieën , ,

Kaas uien burger, half om half

3,35

200 gr. Prijs per kilo 16,75

Houdt u wel van een goed gevulde burger? Probeer eens onze seizoensburger: de kaas uien burger! De gebakken ui en echte kaas van deze  zit al in het vlees. Deze goed gevulde burger stilt de stevige trek.

Een smakelijke burger gemaakt van ons heerlijke rundergehakt afkomstig van eigen biologische Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin runderen. Tevens is er voor de smaak ook een gedeelte varkensgehakt toegevoegd.

2 stuks, apart verpakt.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Kaas uien burger; voor de stevige trek

De kaas uien burger is een goedgevulde variant op onze beefburger. Gemaakt van een mix van rundergehakt afkomstig van onze biologische Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin runderen en gehakt van het scharrelvarken. Door het toevoegen van gebakken ui en echte kaas, krijgt het vlees een extra volle smaak. Deze goed gevulde burger stilt de stevige trek

Bovendien is onze kaas uien burger gluten, lactose, en e-nummer vrij. Wij gebruiken namelijk geen paneermeel of andere toevoegingen. Met ons vlees kunt u genieten van puur en natuurlijk vlees op tafel.

Seizoens beefburger. Kaas uien burger, 2 stuks

Burger van natuurvlees

Onze kaas uien burger wordt dus gemaakt van het rundergehakt van onze eigen runderen en van het scharrelvarken. Maar waar bestaat dat gehakt dan uit? Het gehakt zelf wordt gemaakt van vlees dat rondom de luxe delen zit en eigenlijk ‘over’ blijft. Dit vlees leent zich goed om met een grove maling een heerlijk gehaktmengsel te worden. Een goed kruidenmengsel maakt het compleet.

Het vlees van onze runderen is met recht natuurvlees te noemen. Dit betekent dat onze runderen volledig grasgevoerd zijn. Zij grazen zelf hun eigen kruidenrijke dieet bijeen en komen niet in aanraking met antibiotica, hormonen of commercieel voer.

Uit steeds meer onderzoeken komt naar voren dat het vlees van grasgevoerde runderen gezonder is dan dieren die niet op een natuurlijke manier zijn opgegroeid. Het vlees is magerder en heeft hogere hoeveelheden in voedingsstoffen en omega-3-vetzuren.

Daarnaast heb je met natuurvlees van onze grasgevoerde grazers de zekerheid dat de dieren een vrij leven hebben gehad.

U kunt onze biologische runderen spotten in meerdere natuurgebieden in Nederland.

Voor Staatsbosbeheer, Wetterskip Fryslân, natuurgebied het Fochteloërveen en Natuurmonumenten, alsmede Gemeente Almere, Heerhugowaard en Ooststellingwerf beheren wij met onze kuddes de volgende natuurgebieden:

1. Duinen Schoorl
2. Geestmerambacht
3. Waterlandse bos
4. Noorderplassen
5. Fochteloërveen
6. Meindersveen
7. Vrouwenerveld
8. Ooievaarsplas

Het biologische Natuurvlees in de webshop is afkomstig van dieren uit onze eigen kuddes. Als begrazingsbedrijf beheren wij met behulp van deze kuddes verschillende natuurgebieden.

 

Bereidingstips kaas uien burger

Benieuwd hoe u zo’n lekkere kaas uien burger kunt bereiden tot een heerlijk maal? Volg onze tips:

  • Verhit in de koekenpan wat zonnebloem of olijfolie met een klein klontje (room)boter. Maar deze burger kan ook goed in zijn eigen vet worden gebakken
  • Bak de kaas uien burger aan beide zijden bruin op matige temperatuur in 8-10 minuten gaar tot een kerntemperatuur van 70°C. Keer ze tijdens het bakken regelmatig om.
  • Serveer de burger bijvoorbeeld op een broodje, met rucola sla en augurk, gebakken aardappeltjes of friet, een heerlijke (eigengemaakte) saus… Kortom; het hoeft niet moeilijk te zijn.

Kaas uien burger ontdooien

Net zoals doorgaans de meeste stukken vlees in ons assortiment, wordt de kaas uien burger diepgevroren geleverd. Het vlees wordt direct na het verpakken diepgevroren. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.

Bovendien heeft u zo de mogelijkheid om het vlees thuis ook nog enige tijd in de vriezer te bewaren. Voor de bereiding is het belangrijk om de beefburger te laten ontdooien. Er zijn meerdere manieren om dit te doen:

De traditionele methode: in de koelkast
Leg het vlees in de koelkast op een bord of schaal om eventueel vochtverlies op te vangen. Doe dit tijdig, want deze methode kost wat tijd.

De snelle methode: in koud water
Verpak het vlees in een waterdichte verpakking en leg het in koud water. Het zal 1-2 uren duren voordat het vlees ontdooit is. Dit kan eventueel nog wat versneld door het verversen van het water tussendoor. Het is aan te raden de hamburger hierna direct te bereiden.

De razendsnelle (maar niet de beste) methode: in de magnetron
Prik voorzichtig gaatjes in de verpakking en plaats het vlees op een bord in de magnetron. Stel de magnetron in op de ontdooistand en met het gewicht van de burger.

De magnetron zal de kaas uien burger op sommige plaatsen al verwarmen, hierom is het belangrijk het vlees direct na het ontdooien te bereiden.

Gewicht 0.200 kg
Ingrediënten grasgevoerd rundvlees, varkensvlees, kaas, gebakken ui, zout, witte peper, koolzaad olie, prei, gember
Voedingswaarde
Kaas uien burger van rund en varken rauw per 100 gr
Energie 1059/252 kJ/kcal
Vetten 20,6 gram
waarvan verzadigde vetzuren 8,2 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10,5 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 1,0 gram
Koolhydraten 0,2 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 0,3 gram
Eiwitten 19 gram
Zout 0,08 gram

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kaas uien burger, half om half” te beoordelen

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top