Kalkoenfilet van Weidekalkoen, 1 stuks
Kalkoenfilet is afkomstig van de borst van het dier. Het is een populair stukje vlees dat bekend staat om zijn magerheid en de neiging om sappig en mals te blijven bij het bereiden. Bij Zorg & Natuur kunt u genieten van kalkoenvlees van Weidekalkoenen. De kruiden en het gras dat de dieren hebben gegeten, geven het vlees een unieke smaak!
Een gezonde keuze
Kalkoenfilet is een sterke bron van eiwitten en is van nature mager. Het bevat weinig vet en koolhydraten, waardoor het een gezonde keuze is voor mensen die letten op hun calorie-inname. Daarnaast bevat filet van de weidekalkoen verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine B6, niacine, selenium en fosfor.
Weidekalkoen uit Nederland
Onze kalkoenvlees producten zijn afkomstig van De Sjroete Farm. Dit is een kalkoenhouderij in Helden (Limburg) waar met passie gewerkt wordt aan het ambacht van kalkoenhouden. De veelzijdige, bourgondische weidekalkoen heeft volop ruimte om rond te scharrelen en rustig op te groeien in de kruidenwei.
Deze kruidenwei is speciaal aangelegd om een bosrijke omgeving zo goed mogelijk na te bootsen. Want bosrijk is waar kalkoenen van oorsprong gewend aan zijn. De nieuwsgierige dieren kunnen er naast ruimte ook genieten van vers gras en kruiden. Aanvullend krijgen ze speciaal voer.
De kalkoenen van De Sjroete Farm zijn Caringa Cartier kalkoenen. Ze kenmerken zich door hun chique zwarte veren en smaakvolle vlees. Vlees waar je alle kanten mee op kunt. Het is een smaakvol alternatief voor kip en is eiwitrijk, vetarm en rijk in omega 3. Bekijk alle kalkoenproducten.
Kalkoenfilet bereiden
Kalkoenfilet biedt tal van culinaire mogelijkheden om thuis te genieten van dit stukje vlees. Het kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, braden, grillen, stomen of pocheren. Daarnaast kunt u het vlees kruiden en daarmee op smaak brengen met diverse kruiden en specerijen.
Kalkoenfilet recept
Probeer eens een gemakkelijk recept voor gegrilde kalkoenfilet met citroen-knoflookmarinade. Eenvoudig qua bereiding, maar erg lekker! Dit recept levert sappige en smaakvolle gegrilde kalkoenfilet op, dankzij de citroen-knoflookmarinade. Het is een gezonde en smakelijke optie voor een doordeweekse maaltijd of een speciale gelegenheid.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 kalkoenfiletstukken (ongeveer 150-200 gram elk)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Meng in een kom de olijfolie, knoflook, citroensap, citroenrasp, gedroogde oregano, zout en peper door elkaar om de marinade te maken.
- Plaats de kalkoenfiletstukken in een hersluitbare plastic zak of een ondiepe schaal en giet de eigengemaakte marinade erover. Zorg ervoor dat de kalkoenstukken goed bedekt zijn met de marinade. Sluit de zak of bedek de schaal en laat de kalkoen minimaal 30 minuten tot 1 uur marineren in de koelkast.
- Verwarm een grill of grillpan voor op middelhoog vuur.
- Haal de filets uit de marinade en laat overtollige marinade afdruipen. De gebruikte marinade heeft u niet meer nodig voor dit gerecht.
- Gril de filets 6-8 minuten aan beide kanten (halverwege keren, of totdat ze gaar zijn en een kerntemperatuur van 75°C bereiken. De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de filet en kan hierom variëren.
- Serveer met bijgerechten naar keuze, zoals een frisse salade, geroosterde groenten, of rijst. Eet smakelijk!
Goede kwaliteit