Productcode 1369 Categorie: Productsoort ,

Kalkoenfilet

6,85

300 gr. Prijs per kilo 22,83
(5 klantbeoordelingen)

Bij Zorg & Natuur kunt u genieten van kalkoenvlees van Weidekalkoenen. De kruiden en het gras dat de dieren hebben gegeten, geven het vlees een unieke smaak!

Kalkoenfilet biedt tal van culinaire mogelijkheden om thuis te genieten van dit stukje vlees. Wij geven u hieronder alvast een smakelijk recept.

Uitverkocht

Helaas zijn wij momenteel door onze voorraad heen. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer het weer verkrijgbaar is, vul dan hieronder uw e-mail adres in.

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Kalkoenfilet van Weidekalkoen, 1 stuks

Kalkoenfilet is afkomstig van de borst van het dier. Het is een populair stukje vlees dat bekend staat om zijn magerheid en de neiging om sappig en mals te blijven bij het bereiden. Bij Zorg & Natuur kunt u genieten van kalkoenvlees van Weidekalkoenen. De kruiden en het gras dat de dieren hebben gegeten, geven het vlees een unieke smaak!

Een gezonde keuze

Kalkoenfilet is een sterke bron van eiwitten en is van nature mager. Het bevat weinig vet en koolhydraten, waardoor het een gezonde keuze is voor mensen die letten op hun calorie-inname. Daarnaast bevat filet van de weidekalkoen verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine B6, niacine, selenium en fosfor.

Kalkoenfilet

Weidekalkoen uit Nederland

Onze kalkoenvlees producten zijn afkomstig van De Sjroete Farm. Dit is een kalkoenhouderij in Helden (Limburg) waar met passie gewerkt wordt aan het ambacht van kalkoenhouden. De veelzijdige, bourgondische weidekalkoen heeft volop ruimte om rond te scharrelen en rustig op te groeien in de kruidenwei. 

Deze kruidenwei is speciaal aangelegd om een bosrijke omgeving zo goed mogelijk na te bootsen. Want bosrijk is waar kalkoenen van oorsprong gewend aan zijn. De nieuwsgierige dieren kunnen er naast ruimte ook genieten van vers gras en kruiden. Aanvullend krijgen ze speciaal voer.

De kalkoenen van De Sjroete Farm zijn Caringa Cartier kalkoenen. Ze kenmerken zich door hun chique zwarte veren en smaakvolle vlees. Vlees waar je alle kanten mee op kunt. Het is een smaakvol alternatief voor kip en is eiwitrijk, vetarm en rijk in omega 3. Bekijk alle kalkoenproducten.

Caringa Cartier kalkoenen van De Sjroete Farm.
De weidekalkoenen van De Sjroete Farm. Bron: desjroetefarm.nl

Kalkoenfilet bereiden

Kalkoenfilet biedt tal van culinaire mogelijkheden om thuis te genieten van dit stukje vlees. Het kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, braden, grillen, stomen of pocheren. Daarnaast kunt u het vlees kruiden en daarmee op smaak brengen met diverse kruiden en specerijen.

Kalkoenfilet recept

Probeer eens een gemakkelijk recept voor gegrilde kalkoenfilet met citroen-knoflookmarinade. Eenvoudig qua bereiding, maar erg lekker! Dit recept levert sappige en smaakvolle gegrilde kalkoenfilet op, dankzij de citroen-knoflookmarinade. Het is een gezonde en smakelijke optie voor een doordeweekse maaltijd of een speciale gelegenheid.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kalkoenfiletstukken (ongeveer 150-200 gram elk)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Meng in een kom de olijfolie, knoflook, citroensap, citroenrasp, gedroogde oregano, zout en peper door elkaar om de marinade te maken.
  2. Plaats de kalkoenfiletstukken in een hersluitbare plastic zak of een ondiepe schaal en giet de eigengemaakte marinade erover. Zorg ervoor dat de kalkoenstukken goed bedekt zijn met de marinade. Sluit de zak of bedek de schaal en laat de kalkoen minimaal 30 minuten tot 1 uur marineren in de koelkast.
  3. Verwarm een grill of grillpan voor op middelhoog vuur.
  4. Haal de filets uit de marinade en laat overtollige marinade afdruipen. De gebruikte marinade heeft u niet meer nodig voor dit gerecht.
  5. Gril de filets 6-8 minuten aan beide kanten (halverwege keren, of totdat ze gaar zijn en een kerntemperatuur van 75°C bereiken. De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de filet en kan hierom variëren.
  6. Serveer met bijgerechten naar keuze, zoals een frisse salade, geroosterde groenten, of rijst. Eet smakelijk!
Gewicht 0,300 kg
Ingrediënten 100 % kalkoenvlees
Voedingswaarde
kalkoenfilet, rauw per 100 gr
Energie 135 kcal
Vetten 1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 30 gram
Zout 0 gram

5 beoordelingen voor Kalkoenfilet

4,8 Waardering
1-5 van 5 beoordelingen
  1. Mals stuk kalkoenfilet, voor herhaling vatbaar!

  2. Simpel lekker

Beoordeling toevoegen
Kalkoenfilet Kalkoenfilet
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven