Kalkoengehakt van Weidekalkoen
Deze kalkoengehakt is gemaakt van het heerlijk, gemalen vlees van weidekalkoenen. Dit veelzijdige vlees maakt een culinaire rondreis door de wereld mogelijk. Zoveel bereidingen zijn er te bedenken. Maar de ene kalkoen, is de andere niet. Hierom kiezen wij bewust voor het verkopen van weide-kalkoenvlees. Deze kalkoenen hebben vrij rondgescharreld. Lees gerust nog verder over de herkomst van dit kalkoengehakt en de voordelen van kalkoenvlees.
Gezond en koolhydraatarm
Kalkoenvlees is een stuk minder vet als bijvoorbeeld varkensvlees. Ook bevat het weinig koolhydraten en is het een sterke bron van eiwitten. Een echte favoriet in vele keukens en goed passend binnen een Keto of Paleo-dieet. Wat dacht u bijvoorbeeld van een recept van gevulde courgette met kalkoengehakt, paprikastukjes en gesmolten kaas. U kunt er ook lekkere balletjes of burgers van maken.
Liever een stukje kalkoenfilet of een ander stukje kalkoen? Neem een kijkje bij al onze kalkoenvlees producten voor nog meer lekkers!
Weidekalkoen uit Nederland
Onze kalkoenvlees producten zijn afkomstig van De Sjroete Farm. Dit is een kalkoenhouderij in Helden (Limburg) waar met passie gewerkt wordt aan het ambacht van kalkoenhouden. De veelzijdige, bourgondische weidekalkoen heeft volop ruimte om rond te scharrelen en rustig op te groeien in de kruidenwei.
Deze kruidenwei is speciaal aangelegd om een bosrijke omgeving zo goed mogelijk na te bootsen. Want bosrijk is waar kalkoenen van oorsprong gewend aan zijn. De nieuwsgierige dieren kunnen er naast ruimte ook genieten van vers gras en kruiden. Aanvullend krijgen ze speciaal voer.
De kalkoenen van De Sjroete Farm zijn Caringa Cartier kalkoenen. Ze kenmerken zich door hun chique zwarte veren en smaakvolle vlees. Vlees waar je alle kanten mee op kunt. Het is een smaakvol alternatief voor kip en is eiwitrijk, vetarm en rijk in omega 3. Bekijk alle kalkoenproducten.
Kalkoenvlees ontdooien
De traditionele methode
Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd. Grotere stukken vlees, zoals een rollade van 1 kg, hebben zeker een etmaal nodig om volledig te ontdooien.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
De snelle methode
Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen.
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
- Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
De snelste (maar zeker niet de beste) methode
Het vlees ontdooien in de magnetron.
- Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
- Leg het vlees vervolgens op een bord
- Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
- De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
Benieuwd naar actueel nieuws en foto’s van onze zorgboerderij, winkel en dieren? Volg ons op Instagram of Facebook!
Heel goed
Lekker! Eens eens wat anders dat rund. Heb het bij de pasta gemaakt.
Heerlijk vlees en goed verpakt