Kalkoenpoulet van Weidekalkoen
Kalkoenpoulet is mager kalkoenvlees gesneden in blokjes of reepjes, meestal afkomstig uit de borst van de kalkoen. Kalkoenpoulet is geschikt voor diverse kooktoepassingen. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke stoofschotels, curry’s of juist roerbakgerechten.
Het vlees van de kalkoen staat bekend om zijn magerheid en de neiging om sappig en mals te blijven bij het bereiden. Bij Zorg & Natuur kunt u genieten van kalkoenvlees van Weidekalkoenen. De kruiden en het gras dat de dieren hebben gegeten, geven het vlees een unieke smaak!
Een gezonde keuze
Kalkoenpoulet en ander stukken kalkoenvlees zijn een sterke bron van eiwitten en zijn van nature mager. Ze bevatten weinig vet en koolhydraten, waardoor het een geschikte keuze is voor mensen die letten op hun calorie-inname. Daarnaast bevat vlees van de weidekalkoen verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine B6, niacine, selenium en fosfor.
Weidekalkoen uit Nederland
Onze kalkoenvlees producten zijn afkomstig van De Sjroete Farm. Dit is een kalkoenhouderij in Helden (Limburg) waar met passie gewerkt wordt aan het ambacht van kalkoenhouden. De veelzijdige, bourgondische weidekalkoen heeft volop ruimte om rond te scharrelen en rustig op te groeien in de kruidenwei.
Deze kruidenwei is speciaal aangelegd om een bosrijke omgeving zo goed mogelijk na te bootsen. Want bosrijk is waar kalkoenen van oorsprong gewend aan zijn. De nieuwsgierige dieren kunnen er naast ruimte ook genieten van vers gras en kruiden. Aanvullend krijgen ze speciaal voer.
De kalkoenen van De Sjroete Farm zijn Caringa Cartier kalkoenen. Ze kenmerken zich door hun chique zwarte veren en smaakvolle vlees. Vlees waar je alle kanten mee op kunt. Het is een smaakvol alternatief voor kip en is eiwitrijk, vetarm en rijk in omega 3. Bekijk alle kalkoenproducten.
Kalkoenpoulet bereiden
Het woord “poulet” is afgeleid van het Franse woord voor “gevogelte” en wordt vaak gebruikt om stukken vlees aan te duiden die geschikt zijn voor koken. En dan heb je bijvoorbeeld, na eventjes wachten, een heerlijk stoofgerecht!
Kalkoenpoulet kan worden ook worden gebruikt in soepen, roerbak-gerechten en curry’s. Vanwege het kleine formaat is de poulet snel gaar.
Hoe kan ik vlees het beste ontdooien?
Traditionele methode:
Vlees kunt u het beste met de traditionele methode ontdooien. Volg hiervoor de volgende stappen:
- Haal het vlees tijdig uit de vriezer halen en laat het langzaam in de koelkast ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
Met lauw water
Heeft u wat minder tijd? Een snelle manier van vlees ontdooien is door het vlees in een dichte zak in water neer te leggen. Het proces kan versneld worden door iedere 30 minuten het water te verversen. Wij adviseren wel om het vlees hierna direct te bereiden.
De magnetron
Er is ook nog een derde manier, dat is de magnetron. Na het ontdooien in de magnetron is vlees om sommige stukken al deels gegaard, een directe bereiding is dan zeker nodig.
2 beoordelingen voor Kalkoenpoulet