Wat is kalkoenrollade?
Een kalkoenrollade kan van verschillende delen van de kalkoen gemaakt worden. Het vlees in deze kalkoenrollade is ontbeend, gekruid, opgerold en opgebonden. Direct klaar om aan te braden. De smaak van kalkoen is mals en zowel warm als koud lekker. Kortom; Een ideaal gerecht voor wanneer u een feestelijk maal wilt verzorgen. Weinig werk voor de kok en een feest op tafel!
Kies voor een gezonde rollade
Kalkoenvlees is mager (weinig vet) en koolhydraatarm. Naast de hogere dosis eiwitten, bevat kalkoenvlees ook nog eens belangrijke voedingsstoffen zoals niacine (B3), vitamine B6 en selenium.
De smaak heeft het vlees mede te danken aan de wijze waarop de kalkoenen in Limburg zijn opgegroeid. Deze kalkoenen hebben vrij rondgescharreld in een kruidenweide. Lees gerust nog verder over de herkomst van deze worsten en hoe u ze kunt bereiden.

Weidekalkoen uit Nederland
Onze kalkoenvlees producten zijn afkomstig van De Sjroete Farm. Dit is een kalkoenhouderij in Helden (Limburg) waar met passie gewerkt wordt aan het ambacht van kalkoenhouden. De veelzijdige, bourgondische weidekalkoen heeft volop ruimte om rond te scharrelen en rustig op te groeien in de kruidenwei met vers gras en kruiden. Aanvullend krijgen ze speciaal voer.
De kalkoenen van De Sjroete Farm zijn Caringa Cartier kalkoenen. Ze kenmerken zich door hun chique zwarte veren en smaakvolle vlees. Vlees waar je alle kanten mee op kunt. Het is een smaakvol alternatief voor kip en is eiwitrijk, vetarm en rijk in omega 3. Bekijk alle kalkoenproducten.
Kalkoenrollade bereiden in 8 stappen
De rollade is al mild op smaak gebracht met een uitgebalanceerd natuurlijk, kruidenmengsel. Met onderstaande stappen wordt het heel gemakkelijk om de kalkoenrollade heerlijk mals te bereiden. Serveer de rollade eventueel met roergebakken groenten zoals spruitjes of asperges en met bijvoorbeeld aardappelpartjes uit de oven.
- De eerste stap is de rollade tijdig ontdooien, bijvoorkeur een nacht van tevoren in de koelkast.
- Op de dag van bereiding is het aan te raden de kalkoenrollade tijdig weer uit de koelkast te halen. De rollade kan het beste op kamertemperatuur zijn voordat u hem gaat braden.
- Verwarm een braadpan met 100 gram boter en schroei het vlees aan alle dicht op hoog vuur.
- Zet het vuur laag en laat de kalkoenrollade verder mooi bruin braden. Af en toe keren.
- Voeg tijdens het braden eventueel nog de ingrediënten uit onderstaand recept toe.
- Laat de kalkoenrollade is plusminus 60-90 minuten gaar worden.
- Snijd de rollade in plakken op een warme schotel en giet de saus uit onderstaand recept eroverheen.
- Garneer eventueel nog met ananas of abrikozen.
Wanneer is kalkoenrollade gaar? Ga voor een kerntemperatuur van 70-74 °C. Met een vleesthermometer kunt u dit goed in de gaten houden. Deze thermometer dient u in het midden, in het dikte deel van het vlees te steken.
Aanvullend kalkoenrollade recept (stap 5)
Tijdens het braden toevoegen:
- 100 gram gebakken spekblokjes
- 1 uitje
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 el tomatenpuree
- 2 el stukjes rode paprika
- handje vol peterseliestengels
- takje tijm
- mespuntje foelie
Voor de saus:
Een sausje erbij maken? Gebruik de jus van rollade, maar leg het vlees even apart (houdt het wel warm). Schep het bovenste laagje vet weg en voeg een scheutje bouillon of wat water toe samen met een scheutje witte wijn of sherry. Haal de pan van het vuur zodra de jus kookt. Voeg 100 ml crème fraiche toe en maak de jus weer even warm (niet meer kokend).
Kalkoenrollade bevroren aan huis
Al onze producten van de kalkoen, kunt u eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen. Plaatst u een bestelling? Dan gaan onze medewerkers de vriescel in om uw bestelling bij elkaar te zoeken. Eenmaal ingepakt gaat uw bestelling met diepvriesvervoer naar Vers & Fijn. Bij Vers & Fijn gaat uw order ook weer de vriescel in, totdat uw pakket op transport gaat en u kunt het al raden; ook weer in een diepvriesauto. Zo weten we zeker dat u de producten diepgevroren in huis krijgt.
Afhaalpunten Zorg & Natuur
Wilt u uw bestelling liever zelf afhalen? We hebben meerdere afhaalpunten in heel Nederland. Het proces gaat bijna hetzelfde als wanneer u de producten thuis bezorgd krijgt. Wij vervoeren uw bestelling naar het afhaalpunt, waar u de bestelling kunt ophalen. Het voordeel van het laten bezorgen bij een afhaalpunt is dat u uw bestelling kunt komen wanneer het u het beste uitkomt. Ook betaalt u geen verzendkosten wanneer u een bestelling afhaalt.
De kalkoenrollade worden diepgevroren afgeleverd. De ambachtelijke slager pakt alle producten met de hand in. Hierdoor kan het verpakkingsgewicht iets afwijken. De rollades kunnen onderling iets in gewicht, kleur en smaak verschillen.
Lekker vol van smaak maar mag iets minder zout.
Heerlijk.