Wat is kalkoenrollade?
Een kalkoenrollade kan van verschillende delen van de kalkoen gemaakt worden. Het vlees in deze kalkoenrollade is ontbeend, opgerold en opgebonden. Direct klaar om aan te braden. De smaak van kalkoen is mals en zowel warm als koud lekker. Kortom; Een ideaal gerecht voor wanneer je gasten hebt. Weinig werk voor de kok en een feest op tafel!
Kalkoenrollade klaarmaken in 8 stappen
De rollade is al mild op smaak gebracht met een uitgebalanceerd natuurlijk, kruidenmengsel. Met onderstaande stappen wordt het heel gemakkelijk om de kalkoenrollade heerlijk mals te bereiden. Serveer de rollade eventueel met roergebakken groenten zoals spruitjes of asperges en met bijvoorbeeld aardappelpartjes uit de oven.
- De eerste stap is de rollade tijdig ontdooien, bijvoorkeur een nacht van tevoren in de koelkast.
- Op de dag van bereiding is het aan te raden de kalkoenrollade tijdig weer uit de koelkast te halen. De rollade kan het beste op kamertemperatuur zijn voordat u hem gaat braden.
- Verwarm een braadpan met 100 gram boter en schroei het vlees aan alle dicht op hoog vuur.
- Zet het vuur laag en laat de kalkoenrollade verder mooi bruin braden. Af en toe keren.
- Voeg tijdens het braden eventueel nog de ingrediënten uit onderstaand recept toe.
- Laat de kalkoenrollade is plusminus 60-90 minuten gaar worden.
- Snijd de rollade in plakken op een warme schotel en giet de saus uit onderstaand recept eroverheen.
- Garneer eventueel nog met ananas of abrikozen.
Wanneer is kalkoenrollade gaar? Ga voor een kerntemperatuur van 70-74 °C. Met een vleesthermometer kunt u dit goed in de gaten houden. Deze thermometer dient u in het midden, in het dikte deel van het vlees te steken.
Kalkoenrollade recept
Tijdens het braden toevoegen:
- 100 gram gebakken spekblokjes
- 1 uitje
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 el tomatenpuree
- 2 el stukjes rode paprika
- handje vol peterseliestengels
- takje tijm
- mespuntje foelie
Voor de saus:
Een sausje erbij maken? Gebruik de jus van rollade, maar leg het vlees even apart (houdt het wel warm). Schep het bovenste laagje vet weg en voeg een scheutje bouillon of wat water toe samen met een scheutje witte wijn of sherry. Haal de pan van het vuur zodra de jus kookt. Voeg 100 ml crème fraiche toe en maak de jus weer even warm (niet meer kokend).
Kalkoenrollade kopen bij Zorg & Natuur
Een kalkoenrollade koopt u eenvoudig bij uw online slager. Diepgevroren geleverd zodat de smaak en structuur van het vlees optimaal blijft.
Maar wie zijn wij eigenlijk? Zorg & Natuur is jaren geleden begonnen met het onderhouden van grote natuurterreinen door middel van begrazing. Schapen mochten onder begeleiding van schaapherders diverse natuurterreinen onderhouden. Er kwamen steeds meer terreinen bij en zo ook de ontdekking dat er meer typen grazers nodig waren.
De veestapel breidde zich uit met Schotse Hooglanders en Black Angus runderen. Om een goede balans te behouden in de kuddes voor de toekomst, slachten we van tijd tot tijd een dier. Zo is de webshop ontstaan waar u kalkoenrollade en vele andere (vlees)producten kunt kopen.
Daarnaast lenen onze activiteiten zich goed voor een stukje zorg. Op onze zorgboerderij kunnen we mensen, die om wat voor reden dan ook zijn vastgelopen, bieden wat ze nodig hebben; Een veilige plek voor dagbesteding en ontwikkeling Lees meer over deze bijzondere combinatie.
Erg lekker en netjes verpakt.
Iedereen was zeer gecharmeerd van deze rollade. Ik heb hem zelf helaas niet kunnen proeven (hij is namelijk gebruikt voor een kerst catering waar ik afleverde) , maar hij rook fantastisch in de pan.
Heerlijk mals. Goede kwaliteit