Kalkoenschnitzel van Weidekalkoen
Kalkoenschnitzel van de weidekalkoen is een heerlijk stukje kalkoenvlees wat snel op tafel staat. Deze kalkoenschnitzel wordt gemaakt van de allerlekkerste kalkoenfilet*. Even platslaan, paneren en je hebt ineens een overheerlijke schnitzel. Niet voor-gegaard, maar gewoon vers kalkoenvlees gepaneerd met onder andere tarwepaneermeel en specerijen. Even bakken en u kunt genieten van extra smaak en een knapperig korstje.
Een gezonde keuze
Het vlees van de kalkoen staat bekend om zijn magerheid en blijft sappig en mals bij het bereiden. Kalkoenschnitzel en ander stukken kalkoenvlees zijn een sterke bron van eiwitten en zijn van nature mager. Ze bevatten weinig vet en koolhydraten, waardoor het een geschikte keuze is voor mensen die letten op hun calorie-inname. Daarnaast bevat vlees van de weidekalkoen verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine B6, niacine, selenium en fosfor.

Weidekalkoen uit Nederland
Onze kalkoenvlees producten zijn afkomstig van De Sjroete Farm. Dit is een kalkoenhouderij in Helden (Limburg) waar met passie gewerkt wordt aan het ambacht van kalkoenhouden. De veelzijdige, bourgondische weidekalkoen heeft volop ruimte om rond te scharrelen en rustig op te groeien in de kruidenwei.
Deze kruidenwei is speciaal aangelegd om een bosrijke omgeving zo goed mogelijk na te bootsen. Want bosrijk is waar kalkoenen van oorsprong gewend aan zijn. De nieuwsgierige dieren kunnen er naast ruimte ook genieten van vers gras en kruiden. Aanvullend krijgen ze speciaal voer.
De kalkoenen van De Sjroete Farm zijn Caringa Cartier kalkoenen. Ze kenmerken zich door hun chique zwarte veren en smaakvolle vlees. Vlees waar je alle kanten mee op kunt. Het is een smaakvol alternatief voor kip en is eiwitrijk, vetarm en rijk in omega 3. Bekijk alle kalkoenproducten.
Kalkoenschnitzel bereiden
Deze kalkoenschnitzels hoeft u slechts enkele minuten te bakken in een beetje olie of roomboter tot ze goudbruin en gaar zijn. U kunt ze bijvoorbeeld serveren met partjes citroen, aardappelpuree en groenten. De schnitzel van een kalkoen smaakt ook goed in een sandwich of in reepjes gesneden in een wrap. Een romige saus erbij doet het ook altijd goed.
Hoe kan ik vlees het beste ontdooien?
Traditionele methode:
Vlees kunt u het beste met de traditionele methode ontdooien. Volg hiervoor de volgende stappen:
- Haal het vlees tijdig uit de vriezer halen en laat het langzaam in de koelkast ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
Met lauw water
Heeft u wat minder tijd? Een snelle manier van vlees ontdooien is door het vlees in een dichte zak in water neer te leggen. Het proces kan versneld worden door iedere 30 minuten het water te verversen. Wij adviseren wel om het vlees hierna direct te bereiden.
De magnetron
Er is ook nog een derde manier, dat is de magnetron. Na het ontdooien in de magnetron is vlees om sommige stukken al deels gegaard, een directe bereiding is dan zeker nodig.
*De kalkoenschnitzel wordt diepgevroren bezorgd. De ambachtelijke slager pakt alle producten met de hand in. Hierdoor kan het verpakkingsgewicht iets afwijken. De schnitzel kan per keer qua dikte en vorm verschillen.
Verslavend lekker
schnitzel was erg vochtig na het ontdooien ,paneren en invriezen geen goed idee.