Weide kalkoenworst
Probeert u eens deze smaakvolle, magere kalkoenworst. Dit is een geschikt alternatief voor de vettere traditionele rundersaucijzen of varkenssaucijzen. De kalkoenworst is gevuld met gemalen kalkoen dijvlees en gekruid. De smaak heeft het vlees te danken aan de wijze waarop de kalkoenen in Limburg zijn opgegroeid. Deze kalkoenen hebben vrij rondgescharreld in een kruidenweide. Lees gerust nog verder over de herkomst van deze worsten en de voordelen van kalkoenvlees.
Kalkoenworst; divers en bewust
Kalkoenvlees is een stuk minder vet als bijvoorbeeld varkensvlees. Ook bevat het weinig koolhydraten en is het een sterke bron van eiwitten. Hierdoor passen deze worsten ook binnen een Keto of Paleo-dieet. Naast de hogere dosis eiwitten, bevat kalkoenworst ook belangrijke voedingsstoffen zoals niacine (B3), vitamine B6 en selenium.
Kalkoenworst kunt u eten in diverse gerechten. Naast koolhydraatarme gerechten met groenten, zijn de worsten ook lekker in pastagerechten, soepen, omeletten en als een worstenbroodje. U kunt de worsten goed grillen, bakken en koken.
Weidekalkoen uit Nederland
Onze kalkoenvlees producten zijn afkomstig van De Sjroete Farm. Dit is een kalkoenhouderij in Helden (Limburg) waar met passie gewerkt wordt aan het ambacht van kalkoenhouden. De veelzijdige, bourgondische weidekalkoen heeft volop ruimte om rond te scharrelen en rustig op te groeien in de kruidenwei.
Deze kruidenwei is speciaal aangelegd om een bosrijke omgeving zo goed mogelijk na te bootsen. Want bosrijk is waar kalkoenen van oorsprong gewend aan zijn. De nieuwsgierige dieren kunnen er naast ruimte ook genieten van vers gras en kruiden. Aanvullend krijgen ze speciaal voer.
De kalkoenen van De Sjroete Farm zijn Caringa Cartier kalkoenen. Ze kenmerken zich door hun chique zwarte veren en smaakvolle vlees. Vlees waar je alle kanten mee op kunt. Het is een smaakvol alternatief voor kip en is eiwitrijk, vetarm en rijk in omega 3. Bekijk alle kalkoenproducten.
Kalkoenvlees ontdooien
De traditionele methode
Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd. Grotere stukken vlees, zoals een rollade van 1 kg, hebben zeker een etmaal nodig om volledig te ontdooien.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
De snelle methode
Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen.
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
- Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
De snelste (maar zeker niet de beste) methode
Het vlees ontdooien in de magnetron.
- Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
- Leg het vlees vervolgens op een bord
- Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
- De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
Benieuwd naar actueel nieuws en foto’s van onze zorgboerderij, winkel en dieren? Volg ons op Instagram of Facebook!
Geen idee ,waren voor mijn dochter.
Erg lekker en sappig! Aanrader.
Zeker lekker
Ik zal zeker weer bestellen,service is echt goed en communicatie qua bezorging geweldig
De smaak is licht vergelijkbaar met de varken saucijzen. Hoewel het een stuk mager is, blijft het ook sappig en het is heerlijk licht gekruid.