Breihz Keltisch zeezout
Goed vlees verdient goed zout. Het zeezout van Breihz is een bijzonder mineraalrijk zout wat met de hand wordt gewonnen in Guèrande Frankrijk. Het zout is ongeraffineerd, rijk aan magnesium, calcium en ijzer en gedroogd voor het gebruik in de molen. Dit grijze zeezout is ook geschikt om sole mee te maken.
Zeezout zonder jodium
Keltisch zeezout bevat geen jodium. Aan de meeste soorten zout die je in de supermarkt kunt vinden wordt jodium toegevoegd. In het Keltisch zeezout zit niet tot nauwelijks jodium, dit wordt ook niet toegevoegd. Wil je nu wel graag zout met jodium? Kies dan voor de Keltisch zeezout met zeewier. Zeewier is een natuurlijke bron van onder andere jodium.
Keltisch zeezout in molen
Het Keltisch zeezout van Breizh zit al in een molen. De grove stukken gedroogd zeezout kunt u zo eenvoudig over de maaltijd heen malen. De molen heeft 2 standen; fijn en grof. De molen staat standaard op fijne maling wanneer u deze binnenkrijgt. Door de draaidop op te tillen maalt u het zeezout grof. De molen is hervulbaar.
Keltisch zeezout met zeewier
De Breizh Zeezout met zeewier is een smakelijke combinatie van Keltisch zeezout met zuiver zeewier uit Bretagne; dulse, zeesla en nori. Het zeewier is afkomstig uit schone en gecontroleerde wateren. Ze worden regelmatig getest op zware metalen en andere ongewenste verontreinigingen om het meest zuivere zeewier te kunnen garanderen. Het zeewier is rijk aan vitaminen en mineralen en is een belangrijke bron van jodium. Het zeezout met zeewier bestaat voor 90% uit zout en 10% zeewier.
Wat is het nut van vlees zouten voor het bakken?
Hitte zorgt er voor dat de eiwitten in het vlees verwrongen en vocht verliezen. Je wilt natuurlijk niet dat het vlees vocht verliest want je wilt graag een sappig stukje vlees eten. Als het vlees goed gezouten is voor het bakken, verandert het zout de structuur van de eiwitten. Hierdoor stoten ze minder vocht uit en blijft het stukje vlees malser.
Hoe lang voor het bakken zout je het vlees?
Dit is nu juist zo’n verhaal die al jaren de rondte doet; het vlees heel kort voor het bakken zouten, anders verliest het vocht. Maar niets is minder waar. Wist je dat je juist ruim van tevoren moet zouten? Tot wel 2 dagen voor het bakken. Iets minder lang mag ook 4 à 5 uur van tevoren en 1 uur van tevoren is nog steeds aan te raden om het vlees mals te houden. Net voor het bakken zouten? Volkomen zinloos.
Gebruik zeezout
Natuurlijk smaakt dit zout heerlijk op ons vlees. Of u het nu voor bereiden of erna overheen strooit. Het zeezout is ook de geschikte smaakmaker voor groente, aardappelen, vis (kies in dat geval zeker de zeewier variant), ei, in sauzen en dressings en om sole mee te maken.
De zoutmolen op een koele en droge plek bewaren
Salt is good, but packing is real bad. I have to grind for 10min to get amount of salt I want…