Kip rookworst van scharrelkippen
Een ambachtelijke rookworst van scharrelkip. Een eerlijk en smaakvol stukje kip krijg je alleen door de dieren veel leefruimte en gevarieerd voer te geven. Want een gezonde en blije kip, is een gezonde en lekkere kip. En dat is precies de gedachte van de Oranjehoen scharrelkip.
Scharrelkip rookworst
De Oranjehoen is van oorsprong een langzaam groeiend, Oostenrijks vleeskippenras. Bij deze energie neutrale kippenboerderij leven de kippen in ruime stallen met volop scharrelruimte in overdekte buitenplaatsen. De Oranjehoen kippen worden niet biologisch gehouden. De nadruk ligt op een circulaire bedrijfsvoering. De Oranjehoen wordt bijvoorbeeld gevoerd met restproducten uit de kringlooplandbouw, zoals wortel, kurkuma, oregano, knoflook en rode biet. Als gevolg van dit bijzondere dieet is het vlees van een oranjehoen prachtig mals, iets zoetiger van smaak en …. oranje gekleurd.
Kip rookworst zonder rundercollageen
De ambachtelijke kip rookworst van Oranjehoen scharrelkippen bevat geen rundercollageen. De kiprookworst heeft een velletje van varkensdarm, de ouderwetse manier om rookworst te maken. Ook bevat de Oranjehoen kip rookworst geen nitriet en andere ongewenste stoffen. Alleen gezond kippenvlees van de scharrelkippen van Oranjehoen en de omhulling van scharrelvarken. Een velletje van varkensdarm is doorgaans wel wat stugger en steviger. Het velletje kan gewoon gegeten worden, alleen moet je er iets meer je best op doen met kauwen.
Gezonde rookworst
Wanneer je een rookworst in de supermarkt koopt zitten er helaas veel ongewenste ingrediënten in en gezond zijn de meeste rookworsten dan ook niet te noemen. Ze bevatten vaak raapzaadolie, E-nummers, conserveermiddelen, antioxidanten en een rookaroma. Wil je nu liever een gezonde rookworst van verantwoord kippenvlees? Dan is de onze Oranjehoen Kip Rookworst de juiste keuze. Gemaakt van scharrelkippenvlees met een velletje van varkensdarm. De Oranjehoen rookworst is heerlijk van smaak, lekker sappig en wat grover dan een supermarkt rookworst, maar dat maakt ze juist zo lekker.
Rookworst verwarmen
De kip rookworst is al gaar, alleen nog even verwarmen. Neem de kiprookworst uit de verpakking en verwarm ongeveer 20 minuten in heet water (niet kokend). Na 20 minuten is de worst klaar om te eten. Wil je een iets soepeler velletje? Dan kun je de rookworst nog langer laten wellen in water wat niet boven de 80 graden komt. Even uit laten lekken en dan heerlijk bij stamppot of in plakjes voor op brood.
Ambachtelijke rookworsten van Zorg & Natuur
De Kip rookworst is niet de enige ambachtelijke rookworst in het assortiment van Zorg & Natuur. Ons rookworst assortiment bestaat verder uit; koudgerookte runderrookworst van grasgevoerd rund, rookworst van scharrelvarken en paardenrookworst van Exmoor vlees. Al onze ambachtelijke rookworsten zijn vrij van nitriet en rijk aan gezond scharrel- grasgevoerd- en/of biologisch vlees. Als je eenmaal een ambachtelijke rookworst hebt geprobeerd wil je nooit meer anders. Rijk van smaak en vol met gezonde voedingsstoffen.
Bevroren vlees bestellen
Alle producten van Zorg en Natuur die je online koopt, worden bevroren geleverd. In onze vriescel liggen onze producten opgeslagen. Wanneer u bestelt gaan we dan ook gewapend met goede handschoenen en warme kleding de vriescel in om alle producten bij elkaar te zoeken. Dan wordt uw order ingepakt en op een verzendkar gestapeld. In de vriescel wachten de doosjes totdat ze naar onze vervoerder Vers & Fijn brengen. Dat doen we ook weer met een diepvriesauto. Bij Vers & Fijn gaan de pakketten ook de vriescel is en de volgende dag komen ze deze thuisbrengen en u raadt het al; met een diepvriesauto. Zo weten we zeker dat uw rookworst en ander vlees bevroren bij u aankomt.
eens iets anders