Kipfilet van Polderhoen (1 stuks)
Een mager en veelzijdig stukje kipfilet
Polderhoen, een bewuste keuze
Wij kiezen in onze winkel voor kip die klopt. Zoals de biologische kip en Leghennen van De Lankerenhof, of de scharrelkip Oranjehoen van Leenders. Het is een bewuste keuze voor gezonde, eerlijke kippen die met respect voor dier en milieu worden gehouden, zonder gegoochel met antibiotica of hormonen. Zeker niet onbelangrijk is dat het ook heel smaakvol kippenvlees betreft.
De Polderhoen in onze webshop is zo’n langzaam groeiende scharrelkip. Een blije stressvrije kip die alle ruimte krijgt. De kuikens groeien op in hun eigen tempo in een verwarmde stal met stro en hebben een vrij uitloop naar buiten toe. Dat resulteert in een mooie, sappige vleeskwaliteit zonder hormonen of antibiotica.
Kipfilet bereiden
Wilt u toch iets anders proberen of bent U nieuwsgierig geworden naar onze ander kipproducten? Hier vindt u ze allemaal.
Kipfilet ontdooien
De traditionele methode
Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
De snelle methode
Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
- Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
De snelste (maar zeker niet de beste) methode
Het vlees ontdooien in de magnetron
- Dit raden wij af
Nog nooit zo een lekker kipfilet gegeten
Gaafmals
Mals en smaakvol echte Kip