Scharrelkipfilet van de Leghen
Gezond, barst van de smaak, en veelzijdig
De hennetjes gaan rond de twintig a eenentwintig weken voor het eerst eitjes leggen. Zij blijven plusminus veertien maanden actief, tot de opbrengst mindert en ze geslacht worden. Het biologische vlees van de leghen is heel anders dan het vlees van een snelgroeiend vleeskuiken. Deze kipjes hebben hun spieren gebruikt.
Bereidingstip
*Let op deze kipfilet bak je als biefstuk 3 minuten hooguit per kant, absoluut niet langer. Er zit minder vocht/water in dan in vleeskuikens, waardoor het product sneller ‘droog’ is dan gangbare kipfilet. Een goed alternatief voor deze filet is Sous-vide garen, zeker het aanraden waard. Verder hebben we ook kipfilet van de Oranjehoen in de webshop, die komt van andere kippen, net zo duurzaam alleen vetter waardoor de smaak en malsheid anders is.
Simone (geverifieerde eigenaar) –
kip zoals kip vroeger smaakte. Kan nu geen kip uit de supermarkt meer eten.
debordes (geverifieerde eigenaar) –
Erg smaakvol.
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Netjes verpakt!
Michiel (geverifieerde eigenaar) –
Mager, taai
VOF Zorg en Natuur (store manager) –
Dag Michiel, fijn dat je de tijd genomen hebt om het product te beoordelen, bedankt.
Ik zou als tip bij de kipfilet mee willen geven, bak hem net zoals biefstuk. 3 minuten hooguit per kant, absoluut niet langer. er zit minder vocht/water in dan in vleeskuikens, waardoor het product sneller “droog”is dan gangbare kipfilet.
Harte Groet
Dirk de bruin, Zorg&Natuur
Hans E. (geverifieerde eigenaar) –
Is iets minder mals.
VOF Zorg en Natuur (store manager) –
Dag Hans E., fijn dat je de tijd genomen hebt om het product te beoordelen, bedankt.
Ik zou als tip bij de kipfilet mee willen geven, bak hem net zoals biefstuk. 3 minuten hooguit per kant, absoluut niet langer. er zit minder vocht/water in dan in vleeskuikens, waardoor het product sneller “droog”is dan gangbare kipfilet. een goed alternatief voor deze filet is Sous-vide garen
Harte Groet
Dirk de bruin, Zorg&Natuur
Wies (geverifieerde eigenaar) –
Stevig vlees, niet te vergelijken met kip uit de supermarkt
Gabi (geverifieerde eigenaar) –
Leeker.
Carla De Visscher (geverifieerde eigenaar) –
Het kippenvlees was taai, beide pakketten, terwijl we op 2 verschillende manieren klaargemaakt hebben
VOF Zorg en Natuur (store manager) –
Dag Carla de Visscher, fijn dat u de tijd genomen hebt om het product te beoordelen, bedankt.
Ik zou als tip bij de kipfilet mee willen geven, bak hem net zoals biefstuk. 3 minuten hooguit per kant, absoluut niet langer. er zit minder vocht/water in dan in vleeskuikens, waardoor het product sneller “droog”is dan gangbare kipfilet. een goed alternatief voor deze filet is Sous-vide garen, zeker het aanraden waard. verder hebben we ook kipfilet van de Oranjehoen in de webshop, die komt van andere kippen, net zo duurzaam alleen vetter waardoor de smaak en malsheid anders is.
Harte Groet
Dirk de bruin, Zorg&Natuur
Anita (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk, maar ook duur.
Mark V. (geverifieerde eigenaar) –
Duidelijk verschil qua smaak met supermarkt kipfilet, plus van supermarkt kipfilet blijft niet veel over door de hoeveelheid water die is in gespoten. Deze kipfilet zijn een echte aanrader.
Marianne (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk!
Marco V. (geverifieerde eigenaar) –
100%
Lucie (geverifieerde eigenaar) –
Nog in de viezer maar recept ligt klaar
Dory A. (geverifieerde eigenaar) –
Goed van smaak en structuur!
Marieke V. (geverifieerde eigenaar) –
mals en smaakvol en je houd vlees over ipv verdampen van het vocht
Mieke Nieuwland (geverifieerde eigenaar) –
Ik had het zelf verkeerd gedaan . Te lang gebraden.
VOF Zorg en Natuur (store manager) –
Dag Mieke, fijn dat u de tijd genomen hebt om het product te beoordelen, bedankt.
Ik zou als tip bij de kipfilet mee willen geven, bak hem net zoals biefstuk. 3 minuten hooguit per kant, absoluut niet langer. er zit minder vocht/water in dan in vleeskuikens, waardoor het product sneller “droog”is dan gangbare kipfilet. een goed alternatief voor deze filet is Sous-vide garen, zeker het aanraden waard. verder hebben we ook kipfilet van de Oranjehoen in de webshop, die komt van andere kippen, net zo duurzaam alleen vetter waardoor de smaak en malsheid anders is.
Harte Groet
Dirk de bruin, Zorg&Natuur
Andrea K. (geverifieerde eigenaar) –
Kip zoals kip hoort te smaken
Doris (geverifieerde eigenaar) –
Was iets taaier, dan dat ik gewend was.
VOF Zorg en Natuur (store manager) –
Dag Dori, fijn dat u de tijd genomen hebt om het product te beoordelen, bedankt.
Ik zou als tip bij de kipfilet mee willen geven, bak hem net zoals biefstuk. 3 minuten hooguit per kant, absoluut niet langer. er zit minder vocht/water in dan in vleeskuikens, waardoor het product sneller “droog”is dan gangbare kipfilet. een goed alternatief voor deze filet is Sous-vide garen, zeker het aanraden waard. verder hebben we ook kipfilet van de Oranjehoen in de webshop, die komt van andere kippen, net zo duurzaam alleen vetter waardoor de smaak en malsheid anders is.
Harte Groet
Dirk de bruin, Zorg&Natuur
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Pakket keurig op afgesproken tijd geleverd. Lekker vlees, duidelijk steviger dan het vlees van de supermarkt. Voor ons zouden ingevroren porties net wat kleiner mogen zijn.
bep (geverifieerde eigenaar) –
Ziet er goed uit
Tanja (geverifieerde eigenaar) –
Top.
Thorwald Themen (geverifieerde eigenaar) –
👍👍👍