Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

Oranjehoen scharrelkip van 1.5 kilo

(1 klantbeoordeling)

17,98 incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Zin om weer eens een hele kip op tafel te zetten? Dan kies je vanzelfsprekend voor kwaliteitskip, zoals de Oranjehoen, deze langzaam groeiende scharrelkip die wordt gevoerd met restproducten uit de kringlooplandbouw. De vleeskwaliteit van dit kipje is geweldig; mooi sappig & heel smaakvol.

Ongeveer 1.5 kilo

kiloprijs € 11,99

SKU 1135 Categorie:
GTIN: 6017438497481
Merk: Zorg en Natuur
Zin om weer eens een hele kip op tafel te zetten? Dan kies je vanzelfsprekend voor kwaliteitskip, zoals de Oranjehoen* of een Haantje de Cock. De Oranjehoen in onze webshop is een langzaam groeiende scharrelkip die wordt gevoerd met restproducten uit de kringlooplandbouw. De vleeskwaliteit van dit kipje is geweldig; mooi sappig & heel smaakvol.
TIP
  1. Wil je een showstopper of tafel maar zo min tijd in de keuken besteden? Stop dan de kip ingewreven met kruiden en olijfolie in een braadzak. De kip blijft gegarandeerd sappig en je hebt er totaal geen omkijken naar. 
  2. Wil je een super knapperig velletje? Vergeet dan de braadzak! Maar kerf wel even een kruis in de poten voordat de kip in de oven gaat, zodat ze sneller kunnen garen. En drapeer een paar plakken bacon over de borst om uitdroging tijdens het bakken te voorkomen. De filet kant of kippenborst gaart namelijk sneller dan de poten. Regelmatig even bedruipen doet ook wonderen.
  3. Een andere techniek (wel iets meer werk) is vlinderen. Hierbij klap je de kip voor het bakken als het ware open. Dit kan door eerst het borstbeen en de ruggengraat te verwijderen. Je kunt de kip hierdoor mooi plat neerleggen waardoor hij gelijkmatiger gaart. Deze zogenaamde spatchcock- of roadkill techniek is perfect wanneer je de kip op de barbecue gaat bereiden.

* De ‘Oranjehoen’ is een van oorsprong langzaam groeiend Oostenrijks vleeskippenras van Leenders. Bij deze energie-neutrale kippenboerderij leven de mooi bevleesde scharrelkippen in ruime stallen met volop scharrelruimte in overdekte buitenplaatsen. Bij Leenders worden de scharrelkippen niet biologisch gehouden. De nadruk ligt hier op een circulaire bedrijfsvoering. De ‘Oranjehoen’ wordt bijvoorbeeld gevoerd met restproducten uit de kringlooplandbouw, zoals wortel, kurkuma, oregano, knoflook en rode biet. Als gevolg van dit bijzondere dieet is het vlees van het oranjehoen prachtig mals, iets zoetiger van smaak en …. oranje-achtig van tint.

Gewicht1.5 kg

1 beoordeling voor Oranjehoen scharrelkip van 1.5 kilo

5 sterren
100%
4 sterren
0%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
Powered by Customer Reviews plugin
  1. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    In oven gebraden langzaam. roomboter, zout(beetje) heerlijk. met 2 persoenen 3 maaltijden

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…

Nieuwsbrief

We willen u maandelijks verrassen met aanbiedingen, ontwikkelingen op natuurgebied, onze Zorgboerderij, en informeren over onze grazers!
Scroll naar top