Kipspies van kippendijfilet
Het geheim van een lekkere kipspies zit hem naast het extra vetrandje op de kippendijfilet en in de marinade. Wij hebben de kipstukjes daarom al voor je gemarineerd en op houten spiesjes gestoken.
De marinade is lekker lang ingetrokken zodat de kipspies extra veel smaak heeft. Dit bespaart je veel tijd, want een goede kipsate marinade moet tenminste een dag intrekken en nu kun je gelijk beginnen met grillen! Niet alleen lekker voor op de BBQ maar ook bij bami of bij frietjes en salade!
De lekkerste kipspies
Kipdijfilet is met recht perfect vlees voor de BBQ, door het vetrandje en de heerlijke marinade blijft het vlees lekker sappig. Maar… de ene kippen dijfilet is de andere niet. Niet qua structuur van het vlees, maar zeker niet qua smaak! Een eerlijk en smaakvol stukje kip krijg je alleen door de dieren veel leefruimte en gevarieerd voer te geven. Want een gezonde, blije kip is een lekkere kip.
Kipspies op de BBQ
Bereidingsduur: 15-20 minuten
- Zet de BBQ op 180 °C voor direct en indirect grillen (twee zones)
- Leg de gemarineerde kipspies 10 minuten op de indirecte kant van de BBQ, zo gaar je de kippendijfilet voordat je ze direct gaat grillen. Dit voorkomt dat je zwarte of verbrande kipsate krijgt.
- Verplaats ze naar de directe kant en gril ze voor nog 5-10 minuten. Blijf bij de BBQ en draai regelmatig.
- Check de kerntemperauur, ze zijn goed als die 72 °C aangeeft.
Langzaam groeiende scharrelkip
Wij kiezen in onze winkel voor kip die klopt. Zoals de biologische kip en leghennen van De Lankerenhof, of de scharrelkip Oranjehoen van Leenders. Het is een bewuste keuze voor gezonde, eerlijke kippen die met respect voor dier en milieu worden gehouden, zonder gegoochel met antibiotica of hormonen. Zeker niet onbelangrijk is dat het ook heel smaakvol kippenvlees betreft.
Ook de Polderhoen in onze webshop is zo’n langzaam groeiende scharrelkip. Een blije stressvrije kip die alle ruimte krijgt. De kuikens groeien op in hun eigen tempo in een verwarmde stal met stro en hebben een vrij uitloop naar buiten toe. Dat resulteert in een mooie, sappige vleeskwaliteit zonder hormonen of antibiotica.
Uw online slager
Wij maken gebruik van diepvriestransport van Leen Menken, waarbij het diepgevroren vlees door heel Nederland en België aan huis wordt geleverd.
Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw vlees bezorgen.
*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.
Kipspies ontdooien
De traditionele methode
Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
De snelle methode
Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
- Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
De snelste (maar zeker niet de beste) methode
Het vlees ontdooien in de magnetron
- Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
- Leg het vlees vervolgens op een bord
- Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
- De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
Super, zoals het hoort. 3 stokken en je zit vol!!
Echt heel goed
Lekker mals