Kipvulling, ambachtelijk gemaakt, keuze uit mild en pittig
Bij een feestmaaltijd hoort een mals gebraden kippetje en deze is extra feestelijk met een kipvulling. Onze ambachtelijke slager heeft twee varianten op de vulling gemaakt. Een traditionele zoete variant met pruimen en rozijnen, en een pittige spicy variant met pimenton (Spaanse gerookte paprikapoeder) en chilipepers. De vulling is op basis van gehakt van scharrelvarken. Het bevat geen gluten, toegevoegde suikers of e-nummers.
Oranjehoen kip met vulling recept
Met een hele Oranjehoen en deze kipvulling maak je eenvoudig een gevulde kip. Op basis van de oranjehoen van Johan Leenders, met een losse kant & klaar vulling van aangemaakt varkensgehakt. Juist het wat vettere varkensgehakt zorg dat je kip niet droog wordt. Eenvoudig te maken en het kan bijna niet mislukken.
Hoofdgerecht voor ca. 6 personen
Wat heb je nodig:
1 x kipvulling naar keuze (mild of pittig)
1 ons ontbijtspek (optioneel) olijfolie cocktailprikkers keukentouw peper & zout
Voorbereiding:
Ontdooi de hoen en vulling in 1-2 dagen in de koelkast. Hoe maak je het : Je zet de oven aan op 175 ℃. Je vult de oranjehoen aan de bovenkant met de bijgeleverde vulling. Maak de bovenkant dicht met een cocktail prikker. Bind de poten aan het uiteinde kruislings aan elkaar vast. Vet de hoen in met olijfolie, en bestrooi met peper en zout.Leg de gevulde hoen met de borstkant naar beneden in een ovenschaal en braadt 45 minuten. Haal uit de oven, keer om, en beleg (indien gewenst) de borst met plakjes ontbijtspek. Braadt voor nog eens 45 minuten.
Dek ondertussen de tafel met je mooiste servies, en trek een fles lekkere rode wijn open.
Haal de gevulde hoen uit de oven, en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijdt de hoen aan en geef er een lekkere versgemaakte aardappel-knolselderijpuree bij en je favoriete seizoensgroente.
Ambachtelijk gemaakte kipvulling
Deze zelfgemaakte versie door onze huisslager is, zoals het vaak zo is met zelfgemaakte dingen, vele malen lekkerder dan die uit de supermarkt. Smaakvoller, en met meer textuur. Dol op kip en gek op een pittige of milde vulling? Dan is deze kant en klare versie een uitkomst voor een makkelijke en toch gezonde maaltijd! Vul bijvoorbeeld de Oranjehoen, maar ook de haas, of fazant zijn heel geschikt om te vullen met deze lekkernij.
*De milde kipvulling vinden kinderen ook lekker.
Het gaat
Een heerlijke aan(vulling) voor me heerlijke kip 👍👌