Klapstuk of runderborst
Het klapstuk wordt ook wel runderborst genoemd. Het is een indrukwekkend stuk gemarmerd stoofvlees. Het wordt gesneden van de korte ribben ofwel klapribben van de borst van het rund, vandaar de naam. Het is fijn dooraderd en is vooral geschikt als stoofvlees. Dit vlees past uitstekend bij een traditionele Hollandse vleesgerechten zoals hutspot. U kunt het ook vinden bij ons vergeten vlees assortiment.
Klapstuk bereiden
Klapstuk is het traditionele vlees om bij Hutspot te eten en wint weer wat terug aan populariteit. Maar hoe bereidt u dan zo’n heerlijk stuk runderborst? Heel lang stoven op zeer lage temperatuur zijn de toverwoorden bij het bereiden van de runderborst. Hou rekening met 2,5 uur per kilogram.
Vlees van grasgevoerde runderen
Ons heerlijke vlees is afkomstig van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Het vlees van deze runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en door vele chef koks als favoriet gezien.
Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.
Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
- Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Uw online slager
Het klapstuk van grasgevoerde runderen wordt thuisbezorgd met diepvriestransport door Vers & Fijn, waarbij het diepgevroren* vlees gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket diepgevroren tot aan de voordeur bezorgen. Wilt u uw bestelling liever afhalen bij 1 van onze afhaalpunten in Nederland? Dat kan ook. Onze eigen boerderijwinkel zit in Assen en we hebben een winkel in Den Haag. De andere afhaalpunten kunt u bekijken op de pagina bezorging.
*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen gesneden en verpakt in dieptrek en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.
wat is dit ouderwets lekker
Heerlijk in de stampot, mals en smaakvol
Beste stuk vlees wat ik ontdekt heb in de afgelopen jaren heb ontdekt. Wat een super suddervlees. Nu 2 keer klaargemaakt als vlees in de chili con carne. Prachtig draadjesvlees, kan ook prima in de pulled beef of het ouderwetse draadjesvlees. Aanrader!
Heerlijk mals en goed van smaak.
Die was super