Knakworstjes op z’n lekkerst
Met deze sappige dunne knakworstjes van varkensvlees maak je snel de lekkerste snacks en tussendoortjes. Bijvoorbeeld een broodje hotdog, met zuurkool, uitjes, mosterd en/of ketchup. Of wat denk je van een knakworstje in bladerdeeg? Even rollen, kort in de oven…en klaar!
Zit er nitriet in de knakworstjes, en wat is nitriet?
Nitriet (sodium nitraat) is een ingrediënt dat de knakworst mooi roze kleurt en wordt door bijna alle fabrikanten gebruikt om commerciële redenen. Het is een veel bediscussieerd e-nummer en veel mensen willen dit niet meer gebruiken. Gelukkig zijn onze knakworstjes nitrietvrij, en gekruid met natuurlijke kruiden.
Zijn deze knakworstjes glutenvrij?
Ja, het rijstmeel wat wij gebruiken is glutenvrij.
Nog meer trek gekregen in worstjes? Wij hebben een speciale pagina gemaakt met alle worstjes uit ons assortiment, bekijk hem hier
Vlees van het Veluws landvarken
In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Hierom werken wij samen met een vijfsterren varkensboer die zijn varkens een zo natuurlijk mogelijk leven biedt.
Wij hebben nog meer heerlijke varkensvleesproducten, klik hier om ze te bekijken.
TIP: knakworst ontdooien
De traditionele methode
Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
De snelle methode
Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
- Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
De snelste (maar zeker niet de beste) methode
het vlees ontdooien in de magnetron
- Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
- Leg het vlees vervolgens op een bord
- Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
- De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
lekker knakkig
Net zo lekker als de runder variant
lekker, ik doe ze in de zuurkool met spekjes
Heerlijke traktatie, zoals een Knakworst hoort te smaken