Knoflookworst van puur natuurvlees
De knoflookworst van Zorg & Natuur is gemaakt van puur rundvlees, afkomstig van onze volledig grasgevoerde Black Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen. Deze droge worstjes zijn zeer stevig van structuur en vol van smaak.
Naast het toevoegen van lekker veel knoflook, kruiden we het rauwe vlees met een snuf keltisch zeezout. Hier komen geen e-nummers aan te pas. Dit maakt de worst wat minder smeuïg dan u misschien gewend bent, maar brengen u juist de smaak van puur gedroogd vlees.
Tip: Snijd ze mooi dun, dan profiteert u maximaal van de heerlijke smaak.
We hebben naast onze populaire knoflookworst ook droge worsten met andere smaken, zoals de peperworst, venkelworst, droge worsten met bospaddenstoel en een naturel variant. Allemaal gemaakt met pure ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen en allemaal een eigen unieke smaak.
Herkomst van het vlees
Wij hebben kuddes van Aberdeen Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen. Ze groeien en grazen in natuurgebieden, gewoon hier in Nederland. Dit doen ze in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan. Om een gezonde balans in deze kuddes te behouden voor de toekomst, slachten wij van tijd tot tijd een rund. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
De runderen worden niet bijgemest en zijn nooit in aanraking geweest met antibiotica. Dit maakt het vlees van onze runderen wat magerder dan bijgemeste soortgenoten, maar zeker niet minder smaakvol. Wat dit ons vlees nog meer maakt is puur. Puur rundvlees zoals u dat bijna nergens meer kunt kopen.
Onze droge worstjes zijn dan ook zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten gemaakt.
Wanneer eten we knoflookworst?
De knoflookworst van Zorg & Natuur leent zich uiteraard goed als borrelhap. Maar u kunt er ook heerlijk van smullen als tussendoortje, door een salade of door een (koude) pasta. Om maximaal te profiteren van een heerlijke smaak, kunt u de worst mooi dun snijden.
Extra voordeel; droge worst past goed in een koolhydraatarm dieet. Een knoflookworst van 100 gram bevat slechts 6,5 gram koolhydraten.
Droge worst bewaren
Heeft u zo’n heerlijke droge worst van Zorg & Natuur gekocht en bent u benieuwd hoe u deze het beste kunt bewaren? En hoe zit het met de houdbaarheid?
U kunt droge worst invriezen, maar dit hoeft niet. Bij kamertemperatuur is droge worst 6 maanden houdbaar, mits de vacuümverpakking gesloten is.
Extra bewaartips:
- In de vriezer kunt u de droge worsten tot drie maanden bewaren bij een temperatuur van -18 graden.
- Na ontdooien kunt u de bospaddenstoel worsten op een droge plaats, op kamertemperatuur, bewaren voor een wat hardere droge worst.
- Voor een zachtere worst kiest u de koelkast als bewaarplek.
- U kunt de droge worsten los van elkaar in een mandje leggen of ophangen.
- Wanneer u een worst heeft aangesneden kunt het nog steeds op beide plekken bewaren, maar raden wij aan om het snijvlak af te dekken met wat huishoudfolie.
Je proeft het verse vlees goed, en je proeft sterk de knoflook, wat wij erg lekker vinden. Beetje salami-achtig. Heerlijk!
Echt vlees
Nog niet helemaal op, maar ze zijn goed van smaak. Als het pak alleen al maar geopend wordt, komt de knoflooklucht je tegemoet en begin je vanzelf te watertanden…
Erg lekker, niet te overheersend
Tot nu toe 2 uit deze reeks geproefd, de knoflook droge worst vind ik tot nu de lekkerste!!