Kogelbiefstuk, een luxe deel
De kogelbiefstuk is ook wel bekend onder de Engelse namen rump steak, bullet steak of baby top. Kogelbiefstuk is, na de haas, het meest malse stuk van het rund en wordt hierom ook wel een luxe deel genoemd.
Zorg & Natuur levert kogelbiefstuk in verpakkingen van 200 gram. Het heerlijke vlees wordt met zorg gesneden van de kogel van het rund van onze Angus, Hooglander of Limousin runderen. Vlees van deze rassen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak.
Vlees van grasgevoerde runderen
Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden.
Bovendien heeft het vlees een lager cholesterolgehalte dan andere soorten rundvlees. Al onze runderen zijn volledig grasgevoerd. Hierdoor is het met recht ‘natuurvlees’ te noemen. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.
Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes. Bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke, sociale kuddes, zoals het hoort wat ons betreft.
Kogelbiefstuk bereiden
Kogelbiefstuk kunt u herkennen aan zijn malse structuur en korte draad. De kogelbiefstuk is hierdoor erg geschikt voor een snelle bereiding door hem te bakken of grillen op een hoge temperatuur.
Gebruik eventueel het onderstaande tips voor een perfect stukje vlees op uw bord.
TIP 1: Om zo weinig mogelijk vocht te verliezen tijdens het bakken, is het verstandig om het vlees op (kamer)temperatuur te laten komen.
TIP 2: Zout het stukje vlees vlak voordat deze de pan in gaat. Dit zal ervoor zorgen dat het vocht naar boven trekt, zich vermengt met het zout en de biefstuk zo een lekkere smaak aan de korst krijgt.
TIP 3: Bedenk hoe u de biefstuk wilt eten. Rare, medium of welldone? Voor een (kogel)biefstuk kunt u de volgende richtlijn aanhouden:
- 2 – 4 minuten rood (rare) – kerntemperatuur plusminus 50°C
- 4 – 6 minuten rosé (medium) – kerntemperatuur plusminus 60°C
- 6 – 8 minuten doorbakken (welldone) – kerntemperatuur plusminus 70°C
TIP 4: Bak de biefstuk in een koekenpan met dikke bodem en op hoog vuur.
- Verhit eerst een scheutje olijfolie. Zodra de olie glinstert, kunt u een klontje boter toevoegen.
- Zodra het sissend is, legt u de kogelbiefstuk voorzichtig in de pan.
- Eerst schroeit u de kogelbiefstuk dicht op hoog vuur.
- Daarna bakt u de biefstuk op lager vuur in 2-3 minuten per kant klaar.
TIP 5: Laat de biefstuk minimaal 5 minuten rusten. Dit kunt u het beste doen op een warm bord met aluminiumfolie eromheen. Hierdoor blijft het vlees mals en sappiger. Bovendien wordt zo ook de warmte beter verdeeld.
TIP 6: Snij het vlees ‘op de draad. Dit betekent dat het vlees tegen de draad in wordt gesneden. Lopen de spiervezels horizontaal? Dan snijdt u het vlees verticaal en vice versa. Ook met deze tip blijft het vlees malser. Eet smakelijk!
Kogelbiefstuk ontdooien
Een kogelbiefstuk van Zorg & Natuur wordt diepgevroren geleverd. De beste manier om het vlees te laten ontdooien is in de koelkast. Deze manier kost wat tijd. Haal het stukje dus tijdig uit de vriezer.
Een snellere ontdooi methode is het vlees (in een waterdichte verpakking) in koud water te leggen. Dit zal plusminus 1-2 uur duren bij een kogelbiefstuk.
Kogelbiefstuk online kopen
Bij Zorg & Natuur kunt u kogelbiefstuk van hoge kwaliteit online bestellen en thuis laten bezorgen. Naast onze kwalitatieve kogelbiefstuk, kunt u ook Hollandse biefstuk en Tournedos (haasbiefstuk) in ons assortiment vinden.
Heeft u vragen over een product? Neem dan gerust even contact met ons op. Dat kan via deze contactgegevens of via Facebook of Instagram.
Mals vlees , een 200 grams biefstuk voelt als een complete maaltijd . Goede en authentieke smaak.
Zeer lekker.
Mooie malse biefstukjes, heerlijke jus
Dit vind ik de topper! Nog nooit zo een lekkere biefstuk gegeten. Zodra ik mijn AOW weer krijg ga ik hiervan een voorraadje bestellen. Ben geen biefstuk fan maar nu wel van jullie biefstuk. ??
Lekkere kogelbiefstuk. Zacht en smaakvol.