Productcode 751 Categorie: Productsoort

Kogelbiefstuk van grasgevoerd natuurvlees

6,12

200 gr. Prijs per kilo 30,60
(47 klantbeoordelingen)

Kogelbiefstuk is, na de haas, het meest malse stuk van het rund. Kogelbiefstuk is zeer mals en mager spiervlees dat komt uit de bovenbil van onze grasgevoerde Black Angus, Schotse Hooglander of Limousin rund.

Deze runderen worden wereldwijd geroemd om de smaak van hun vlees. Dat wordt genieten aan tafel!

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Geroemd vanwege de smaak

De kogelbiefstuk is ook wel bekend onder de Engelse namen rump steak, bullet steak of baby top. Kogelbiefstuk is, na de haas, het meest malse stuk van het rund en wordt hierom ook wel een luxe deel genoemd.

Zorg & Natuur levert kogelbiefstuk in verpakkingen van 200 gram. Het heerlijke vlees wordt met zorg gesneden van de kogel van het rund van onze Angus, Hooglander of Limousin runderen.

Vlees van deze rassen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak.

angus runderen van Zorg Natuur groeien vrij op in Natuurgebieden in Nederland

Vlees van grasgevoerde runderen

Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden.

Bovendien heeft het vlees een lager cholesterolgehalte dan andere soorten rundvlees. Al onze runderen zijn biologisch en bij de SKAL geregistreerd. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.

Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes. Bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden.

Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke, sociale kuddes, zoals het hoort wat ons betreft.

Kogelbiefstuk bereiden

Kogelbiefstuk kunt u herkennen aan zijn malse structuur en korte draad. De kogelbiefstuk is hierdoor erg geschikt voor een snelle bereiding door hem te bakken of grillen op een hoge temperatuur.

Gebruik eventueel het onderstaande tips voor een perfect stukje vlees op uw bord.

TIP 1: Om zo weinig mogelijk vocht te verliezen tijdens het bakken, is het verstandig om het vlees op (kamer)temperatuur te laten komen.

TIP 2: Zout het stukje vlees vlak voordat deze de pan in gaat. Dit zal ervoor zorgen dat het vocht naar boven trekt, zich vermengt met het zout en de biefstuk zo een lekkere smaak aan de korst krijgt.

TIP 3: Bedenk hoe u de biefstuk wilt eten. Rare, medium of welldone? Voor een (kogel)biefstuk kunt u de volgende richtlijn aanhouden:

  • 2 – 4 minuten rood (rare) – kerntemperatuur plusminus 50°C
  • 4 – 6 minuten rosé (medium) – kerntemperatuur plusminus 60°C
  • 6 – 8 minuten doorbakken (welldone) – kerntemperatuur plusminus 70°C

TIP 4: Bak de biefstuk in een koekenpan met dikke bodem en op hoog vuur.

  • Verhit eerst een scheutje olijfolie. Zodra de olie glinstert, kunt u een klontje boter toevoegen.
  • Zodra het sissend is, legt u de kogelbiefstuk voorzichtig in de pan.
  • Eerst schroeit u de kogelbiefstuk dicht op hoog vuur.
  • Daarna bakt u de biefstuk op lager vuur in 2-3 minuten per kant klaar.

TIP 5: Laat de biefstuk minimaal 5 minuten rusten. Dit kunt u het beste doen op een warm bord met aluminiumfolie eromheen. Hierdoor blijft het vlees mals en sappiger. Bovendien wordt zo ook de warmte beter verdeeld.

TIP 6: Snij het vlees ‘op de draad. Dit betekent dat het vlees tegen de draad in wordt gesneden. Lopen de spiervezels horizontaal? Dan snijdt u het vlees verticaal en vice versa. Ook met deze tip blijft het vlees malser.

Hoge kwaliteit kogelbiefstuk van de Angus, Schotse Hooglander of Limousin rund
Hoge kwaliteit kogelbiefstuk van de Angus, Schotse Hooglander of Limousin rund

Eet smakelijk!

Kogelbiefstuk ontdooien

Een kogelbiefstuk van Zorg & Natuur wordt diepgevroren geleverd. De beste manier om het vlees te laten ontdooien is in de koelkast. Deze manier kost wat tijd. Haal het stukje dus tijdig uit de vriezer.

Een snellere ontdooi methode is het vlees (in een waterdichte verpakking) in koud water te leggen. Dit zal plusminus 1-2 uur duren bij een kogelbiefstuk.

Kogelbiefstuk online kopen

Bij Zorg & Natuur kunt u kogelbiefstuk van hoge kwaliteit online bestellen en thuis laten bezorgen. Naast onze kwalitatieve kogelbiefstuk, kunt u ook Hollandse biefstuk en Tournedos (haasbiefstuk) in ons assortiment vinden.

Heeft u vragen over een product? Neem dan gerust even contact met ons op. Dat kan via deze contactgegevens of via Facebook of Instagram.

Gewicht 0.200 kg
Ingrediënten 100% rundvlees
Voedingswaarde
Runderbiefstuk rauw per 100 gr
Energie 455/108 kJ/kcal
Vetten 1,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 1,8 gram
Eiwitten 22,9 gram
Zout 0,005 gram

47 beoordelingen voor Kogelbiefstuk van grasgevoerd natuurvlees

  1. Ivonne B. (geverifieerde eigenaar)

    heerlijk mals

  2. Jeanette (geverifieerde eigenaar)

    De beste die we ooit hebben geproefd!!!

  3. Catherine Safaya (geverifieerde eigenaar)

    Good steaks, quick and reliable delivery

  4. Frans Adriaanse (geverifieerde eigenaar)

    Als je er aan gewend bent wil je niets anders.

  5. Anne-Marie (geverifieerde eigenaar)

    Supermals. Echt een traktatie

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top