Lamspaté van heideschaap
Onze lamspaté is redelijk fijn van structuur en doet qua smaak direct denken aan een oerfranse ‘terrine’. De paté wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met super verse lamslever van dieren die zelf hun kostje bij elkaar hebben gezocht. De natuur proef je terug in de volle aardse smaken.
Lamspaté serveren
Bij lamspaté denk je al snel aan een fantastisch voorgerecht bij een sjiek diner, maar deze paté is net zo lekker bij een eenvoudige lunch of een zomerse picknick; met vers stokbrood, een groene salade en een koel glas rosé. Voor een optimale smaakbeleving laat je lamspaté altijd eerst even op temperatuur komen voordat je hem serveert.
Waar komt de Lamspaté vandaan?
Het Schoonebeeker Heideschaap is een sierlijk schapenras met lange benen en een prachtige langharige vacht. Het zijn sterke dieren met een hoge mate van zelfredzaamheid, net als de Black Angus en de Schotse Hooglander. Deze weerbaarheid is belangrijk want onze schapen leven het hele jaar door buiten in de natuur. Wanneer het lammertijd is dan werpen de ooien meestal één lam. Tweelingen komen maar sporadisch voor. De geboorte regelen de dames gewoon helemaal zelf. Onze hulp hebben ze daar niet bij nodig.
De flinke eetlust van de Schoonebeeker maakt ze zeer geschikt als ‘professionele grazer’. Bovendien zijn ze perfect inzetbaar voor specialistische bestrijding van ongewenste begroeiing zoals berenklauw en duindoorn. Ze peuzelen het allemaal lekker op.
Het gevarieerde menu van onze dieren heeft direct effect op de smaak en kwaliteit van het vlees. Het lamsvlees van onze Schoonebeeker Heideschapen is magerder dan regulier lamsvlees en het heeft een fijne volle wildsmaak die niet te vergelijken valt.
ongekend lekker
lekker