Productcode 915 Categorieën , Productsoort

Lamsbout met bot

42,50

1.5kg. Prijs per kilo 28,33
(14 klantbeoordelingen)

Lamsbout is prachtig en vrij mager vlees, gesneden van de bil van het lam. Met bot, waardoor het vlees nog meer smaak krijgt.

De lamsbout is een groot stuk vlees van zo’n 1,5 kilo. Perfect voor een bereiding uit de oven op een feestelijke dag of zomaar, omdat het kan.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Lamsbout online kopen

Het kan nogal eens lastig zijn om kwalitatief en lekker lamsvlees bij reguliere vleesverkopers te vinden. Bij Zorg & Natuur kunt u uw lamsvlees online bestellen. Zo ook de lamsbout, gesneden uit de bil van het lam.

Lamsbout is mager vlees en licht van kleur. Ons lamsvlees is afkomstig uit onze eigen kudde. Doordat onze lammeren en schapen grazen in een heidegebied, zal deze een kruidige smaak geven. Bovendien heeft lamsbout nog de zachtere smaak van lamsvlees.

Schapenvlees daarentegen heeft meer een typische, wat scherpe smaak.

De herkomst van dit lamsvlees

Onze Schoonebeeker Heideschapen grazen in kuddeverband met herder in natuurgebieden in Nederland. Doordat de schapen altijd in de natuur lopen, eten ze bijzonder gevarieerd. Bijvoeren doen we nooit, ze vinden voldoende voedsel om gezond en sterk te blijven.

Het vlees van deze schapen is hierdoor relatief mager en heeft een mooie volle wildsmaak. Ons lamsvlees is een gezond en eerlijk natuurproduct van dieren die een mooi vrij leven hebben gehad. De lamsbout is puur natuurvlees, zonder kunstmatige toevoegingen en glutenvrij.

Bekijk ook eens onze andere lamsvlees producten.

Lamsbout bereiden

Lamsbout in het been van Schoonebeeker Heideschaap

Er zijn zoveel heerlijke recepten om lamsbout te bereiden. Wat er in ieder geval doorgaans voor nodig is, zijn wat kruiden en een oven waar je hem rustig en lang in kunt garen.

  • Ga voor een kerntemperatuur tussen de 60-65 graden.
  • Lamsbout is verrukkelijk in combinatie met kruiden zoals knoflook, tijm, rozemarijn, peterselie, basilicum, oregano en munt.
  • Daarnaast zijn ook honing, citroen, mosterd, parmezaan en pijnboompitten ook zeer geschikt bij lamsvlees.
  • Qua groenten zijn wortels, tomaat, courgette, aubergines en erwten goede aanvullers bij lamsbout.
  • Wijntje erbij? Kies dan voor een stevige rosé of rode wijn met een stevige structuur, niet te zwaar en tanninerijk. Bijvoorbeeld cabernet sauvignon en dan de verfijndere types uit de Bordeaux of Rioja, Spanje.

Lamsbout ontdooien

Vlees en vleespakketten van Zorg & Natuur worden met een speciale foodservice, diepgevroren, geleverd. Nadat het vlees versneden en vacuüm verpakt is, wordt het razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf.

Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Wilt u de lamsbout klaarmaken? Dan moet er rekening gehouden worden met een ontdooitijd.

  • De beste manier om de lamsbout de ontdooien is in de koelkast. Dit is een rustige manier die vrij lang duurt, maar wel dé manier om smaak en kwaliteit optimaal te houden. Reken hiervoor plusminus 1 dag. Bovendien kunt u het vlees tot 4 dagen gekoeld bewaren voor de bereiding. Het kan dus ook wat eerder.
  • Met minder tijd kunt u kiezen voor ontdooien in koud water. Verpak de lamsbout voor de zekerheid in een waterdichte verpakking. Het zou zonde zijn als er vocht bij komt. Ververs tussendoor het water. Met deze methode zal het nog 4-6 uur duren. Een direct bereiding is gewenst.
Gewicht 1.5 kg
Ingrediënten 100% lamsvlees
Voedingswaarde
Lamsbout rauw per 100 gr
Energie 727/174 kJ/kcal
Vetten 10,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren 4,4 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3,6 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,6 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 19,2 gram
Zout 0,058 gram

14 beoordelingen voor Lamsbout met bot

  1. Eva (geverifieerde eigenaar)

    Vlees blijft super sappig, droogt totaal niet uit. Heel lekker ☺️

  2. Eleonore K. (geverifieerde eigenaar)

    heerlijk als feta-gevulde lambsbout, bij 120 graden bereid

  3. Burak Tartan (geverifieerde eigenaar)

    its great, there is availablity problem with larger piece

  4. Hannie Schulting (geverifieerde eigenaar)

    Prima en lekker vlees! Goede service, ik bestel vast vaker vlees. Heb jullie naam ook al doorgegeven aan anderen!

  5. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Kalm aan doen met de knoflook en rozemarijn. Zit smaak zat in

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top