Lamsbout online kopen
Het kan nogal eens lastig zijn om kwalitatief en lekker lamsvlees bij reguliere vleesverkopers te vinden. Bij Zorg & Natuur kunt u uw lamsvlees online bestellen. Zo ook de lamsbout, gesneden uit de bil van het lam.
Lamsbout is mager vlees en licht van kleur. Ons lamsvlees is afkomstig uit onze eigen kudde. Doordat onze lammeren en schapen grazen in een heidegebied, zal deze een kruidige smaak geven. Bovendien heeft dit stuk nog de zachtere smaak van lamsvlees.
Schapenvlees daarentegen heeft meer een typische, wat scherpe smaak.
De herkomst van dit lamsvlees
Onze Schoonebeeker Heideschapen grazen in kuddeverband met herder in natuurgebieden in Nederland. Doordat de schapen altijd in de natuur lopen, eten ze bijzonder gevarieerd. Bijvoeren doen we nooit, ze vinden voldoende voedsel om gezond en sterk te blijven.
Het vlees van deze schapen is hierdoor relatief mager en heeft een mooie volle wildsmaak. Ons lamsvlees is een gezond en eerlijk natuurproduct van dieren die een mooi vrij leven hebben gehad. De lamsbout is puur natuurvlees, zonder kunstmatige toevoegingen en glutenvrij.
Bekijk ook eens onze andere lamsvlees producten.
Lamsbout bereiden
Lamsvlees van heide schapen heeft meer structuur dan vlees van vleesschapen die hun hele leven op stal of in de wei doorbrengen. De beste manier om onze lamsbout te bereiden is als volgt;
- Het vlees ontdooien en op kamertemperatuur laten komen
- Rondom aanbraden in de pan met een ruime hoeveelheid roomboter
- In een voorverwarmde oven van 135 graden plaatsen
- Regelmatig bedruipen met braadvocht
- Verwarm tot het vlees een kerntemperatuur van 58 graden heeft bereikt (meten in het vlees niet tegen het bot aan)
- Uit de oven halen, 20 minuten laten rusten
- Aansnijden en smullen
Lamsbout tips
Lamsbout is een prachtig stuk vlees wat veel mensen op tafel zetten wanneer ze gasten op bezoek hebben. Hieronder nog enkele tips voor de bereiding van lamsbout;
- Per persoon heb je ongeveer reken je ongeveer 250-350 gram per persoon
- Dit vlees is verrukkelijk in combinatie met kruiden zoals knoflook, tijm, rozemarijn, peterselie, basilicum, oregano en munt.
- Daarnaast zijn ook honing, citroen, mosterd, parmezaan en pijnboompitten ook zeer geschikt bij lamsvlees.
- Qua groenten zijn wortels, tomaat, courgette, aubergines en erwten goede aanvullers.
- Wijntje erbij? Kies dan voor een stevige rosé of rode wijn met een stevige structuur, niet te zwaar en tanninerijk. Bijvoorbeeld cabernet sauvignon en dan de verfijndere types uit de Bordeaux of Rioja, Spanje.
Lamsbout ontdooien
Vlees en vleespakketten van Zorg & Natuur worden met een speciale foodservice, diepgevroren, geleverd. Nadat het vlees versneden en vacuüm verpakt is, wordt het razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf.
Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.
Wilt u de lamsbout klaarmaken? Dan moet er rekening gehouden worden met een ontdooitijd.
- De beste manier om de lamsbout de ontdooien is in de koelkast. Dit is een rustige manier die vrij lang duurt, maar wel dé manier om smaak en kwaliteit optimaal te houden. Reken hiervoor plusminus 1 dag. Bovendien kunt u het vlees tot 4 dagen gekoeld bewaren voor de bereiding. Het kan dus ook wat eerder.
- Met minder tijd kunt u kiezen voor ontdooien in koud water. Verpak de lamsbout voor de zekerheid in een waterdichte verpakking. Het zou zonde zijn als er vocht bij komt. Ververs tussendoor het water. Met deze methode zal het nog 4-6 uur duren. Een direct bereiding is gewenst.
ontzettend zacht en mals. enorm smaakvol. zoals je hoopt dat t zal zijn, maar t zelden is.
Heerlijk mals, geurig vlees.
perfect but it can be bigger and fatty
Vlees blijft super sappig, droogt totaal niet uit. Heel lekker ☺️